Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņins sāk ar zaudējumu, CSKA bez Cauņas iegūst superkausu

Agris Suveizda

Vaņins sāk ar zaudējumu, CSKA bez Cauņas iegūst superkausu
Andris Vaņins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar pirmo spēli Šveices Superlīgas sezonā aizvadīja Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins, kura pārstāvētā "Sion" izbraukumā piedzīvoja zaudējumu pret "Young Boys" (0:2). Savukārt Krievijas čempione un kausa ieguvēja Maskavas CSKA bez savainotā Aleksandra Cauņas balvu skapim pievienoja arī Krievijas superkausu - 3:0 pret Sanktpēterburgas "Zenit".

Andra Vaņina pārstāvētā "Sion" Šveices Superlīgas pirmajā kārtā viesojās pie Bernes "Young Boys", kas aizvadītajā sezonā ar 43 punktiem ierindojās tikai septītajā vietā desmit komandu konkurencē - vienu vietu un piecus punktus aiz "Sion". Starpsezonā "Sion" pameta tās pazīstamākais futbolists Džennāro Gatuzo, kurš nu ir kļuvis par Itālijas A Sērijas kluba "Palermo" galveno treneri, bet komandas pamatsastāvā šovakar devās seši jaunpienācēji.

Divi no viņiem pagājušajā sezonā spēlēja Šveices Superlīgā ("St.Gallen" un "Servette"), vēl divi pārstāvēja Šveices pēc spēka otrās līgas komandas ("Winterthur" un "Wohlen"), bet pa vienam spēlēja Francijā ("Sochaux" pirmajā un dublieru komandā) un Kiprā ("Omonia"). Vaņins laukumā pavadīja visas 90 minūtes un mača izskaņā par pretinieka grūšanu burzmā pirms stūra sitiena nopelnīja brīdinājumu. Pirmos vārtus "Sion" ielaida jau desmitajā minūtē, kad Leu Itaperruna zaudēja bumbu savā soda laukumā, bet 42.minūtē Mihaels Frejs pēc standartsituācijas soda laukumā tika atstāts pavisam nepiesegts (0:2). Nākamo maču "Sion" aizvadīs 21.jūlijā, kad uzņems "Zurich".

Tikmēr jau piekto Krievijas superkausu kluba vēsturē izcīnīja Maskavas CSKA, kas ar 3:0 pārliecinoši apspēlēja Krievijas vicečempioni Sanktpēterburgas "Zenit". CSKA aizvadītajā sezonā 30 spēlēs izcīnīja 64 punktus un "Zenit" apsteidza par divām acēm, bet Krievijas kausā CSKA finālā pieveica Mahačkalas "Anzhi". CSKA labā divus vārtus šovakar guva japāņu uzbrūkošais pussargs Keisuke Honda, kuram līgums ir spēkā vēl tikai uz pusgadu un par kuru aktīvi interesējas Itālijas "Milan". Vieni vārti arī Sergeja Ignaševiča kontā. Aleksandrs Cauņa pleznas kaula lūzuma dēļ izlaidīs sezonas sākumu, bet pamatsastāvā izgāja viens no diviem jaunieguvumiem - par trim miljoniem nopirktais šveiciešu pussargs Stīvens Cūbers. Otrs jaunpienācējs ir pussargs Georgijs Milanovs - bulgāru uzlecošā zvaigzne tika nopirkta par 2.7 miljoniem. Pirmo Krievijas Premjerlīgas spēli CSKA aizvadīs jau trešdien, kad tiksies ar "Ural".

Pieci iepriekšējie Krievijas superkausa fināli

GadsUzvarētājaFinālisteRez
2012.RubinZenit2:0
2011.ZenitCSKA1:0
2010.CSKARubin2:1 pag.
2009.ZenitLokomotiv2:1
2008.CSKASpartak4:2

Izmantotie resursi:
Live Sport und News bei sport.ch
CSKA. Professional Football Club

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-14 00:36, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: Diezgan žēl Vaņina, jo nu viņam visu aizsargi rok un uzbrucēji arī domāti, lai sistu iekšā, nevis 0 golus pa maču.
Redzēji spēli vai spried pēc pagājušās sezonas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-14 15:05, pirms 11 gadiem
Honda dod vaļā...