Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Lazdiņam un "Piast" laimīga uzvara un izvirzīšanās augstajā 3. vietā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Lazdiņam un "Piast" laimīga uzvara un izvirzīšanās augstajā 3. vietā
Artis Lazdiņš pa kreisi
Foto: lechpoznan.pl

Par Aleksandra Cauņas pārstāvētās Maskavas CSKA svarīgo uzvaru Krievijas Premjerlīgā ceļā uz titulu jau vēstījām. Šobrīd ziņosim par pārējo Latvijas futbola leģionāru gaitām svētdien.

Pirmkārt, jāmin Artis Lazdiņš un viņa komandas neticamie sasniegumi. Gļivices "Piast" ir Polijas Ekstraklases jaunpienācēja, un primārais uzdevums pirms sezonas bija noturēties spēcīgāko sabiedrībā. Taču pēc 26 no 30 kārtām "Piast" sensacionāli izvirzījusies jau 3. vietā! Turklāt tas tika paveikts ar stilu - pārspēta tiešā konkurente cīņā par bronzu, Polijas čempione(!), Vroclavas "Slask", izraujot 3:2 uzvaru kompensācijas laikā!

Lazdiņš iznāca savas komandas sākumsastāvā, un Arti 90. minūtē pie rezultāta 2:2 nomainīja Radoslavs Muravskis, kurš kompensācijas laikā guva trešos vārtus un izrāva "Piast" skaistu 3:2 uzvaru. Lazdiņš teksta tiešraidē minēts tikai vienreiz, kad ar krūtīm apstrādājis bumbu un spēcīgi sitis pa vārtiem - "Slask" vārtsargs ticis galā. Jāizceļ, ka 76. minūtē "Slask" 2:2 panāca no 11 metru soda sitiena atzīmes un šai epizodē (pēdējās cerības sods) "Piast" palika mazākumā, kas gan neliedza izraut fantastisku uzvaru.

Pēc šīs uzvaras "Slask", kā jau minēts, izvirzījusies 3. vietā. Līderu duetu "Legia" un "Lech" vairs nevar panākt pat teorētiski, bet 4. pozīcijā esošā "Slask" tiek apsteigta par vienu punktu (5.-6. vieta atpaliek par četriem punktiem). Ļoti iespējams, ka Lazdiņš kopā ar "Piast" kvalificēsies Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 2. kārtai - tas pienākas 2.-4. vietu ieguvējām. Jāsaka, ka arī atlikušo četru spēļu kalendārs "Piast" ir visai pateicīgs - cita starpā jātiekas ar pēdējo divu vietu īpašniecēm. Interesanti, ka "Piast", neskatoties uz augsto 3. vietu 16 komandu konkurencē, vārtu starpība ir nulle (35:35).

Māra Eltermaņa "Kruoja" Lietuvas čempionātā mājās ar 0:1 zaudēja Igora Kozlova "Ekranas", kas ir valsts čempione. Cīņas uzvarētājs tika noskaidrots īstā drāmā, jo vienīgos vārtus "Ekranas" guva 88. minūtē ar 11 metru soda sitienu - šoreiz Eltermanis nespēja samulsināt pretinieku pendeles izpildītāju. Arī Kozlovs nospēlēja gandrīz pilnu spēli, tiekot nomainīts vien kompensācijas laika pēdējā minūtē. "Ekranas" aizvien tuvāk 1. vietai.

Sergejs Kožans šodien netika pieteikts "Slavia-Mozir" spēlei Baltkrievijas čempionātā. Vakarpusē Islandes čempionāta 2. kārtas mačā Kaspara Ikstena "Víkingur" ar 2:3 zaudēja "Stjarnan". Ikstena vārtu četrstūrī bumba lidoja septiņas reizes, un trīs gadījumos mūsu vārtsargs bija spiests kapitulēt.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-12 18:39, pirms 11 gadiem
pārsteidzoši. ja tā turpinās Piast, tad iekļūs Eirokausos

     [+] [-]

, 2013-05-12 21:05, pirms 11 gadiem
Lazdiņa komanda tik tiešām patīkami pārsteidz, un prieks, ka Artis tiek pie liela spēles laika tur.