Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Leģionāri: Vaņinam un Doroševam svarīgas uzvaras, Silagailim vārti Baltkrievijā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Leģionāri: Vaņinam un Doroševam svarīgas uzvaras, Silagailim vārti Baltkrievijā
"Sion" futbola komanda (Andris Vaņins zilajā kreklā)
Foto: AFP/Scanpix

Šodien kārtējās spēles ārvalstu futbola čempionātos aizvadījuši Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi. Andra Vaņina "Sion" Šveicē izbraukumā ar 3:0 apspēlēja "Thun", savukārt Pāvela Doroševa "Gabala" ar 2:1 mājās pārspēja "Turan". Abu mūsu vārtsargu klubi savos čempionātos atrodas trijniekos, kamēr Alekseja Višņakova "Cracovia" Polijā pagalam neiet.

Šveices Superlīgas 8. kārtā šodien Andra Vaņina pārstāvētā "Sion" viesojās pie turnīra vicelīderes "Thun". Tiesa gan, pārliecinošu uzvaru ar 3:0 izcīnīja "Sion", kas nesen tika izslēgta no UEFA Eiropas līgas grupu turnīra. Izšķirošā bija aukstasinība uzbrukumā - "Sion" jau pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 2:0 (abi vārti Džovanni Sio kontā), kamēr mājinieki nespēja atslēgt Vaņina sargātos vārtus. Arī otrajā puslaikā "Thun" centieni nebija sekmīgi (vienreiz lieliski spēlēja Vaņins, skaisti glābjot savu komandu), bet "Sion" mača beigās guva arī trešos vārtus. Līdz ar to komandai vēl viena sausā uzvara un turnīra tabulā pēc astoņām kārtām ar 14 punktiem 3. vieta. Tikpat punktu ir arī 2. vietā esošajai "Thun", kas šodien tika pieveikta, savukārt līdere ar 18 punktiem ir "Luzern".

Polijas čempionāta 6. kārtā šodien Alekseja Višņakova pārstāvētā "Cracovia" pastarīšu duelī savā laukumā ar 0:1 atzina Lodzas LKS pārākumu. Višņakovs izgāja savas komandas pamatsatāvā un spēlēja 66 minūtes, šajā laikā neizmantojot vienu diezgan labu iespēju gūt vārtus. Ar diviem punktiem sešos mačos "Cracovia" ieņem pēdējo, 16. vietu. Rīt savu 6. kārtas spēli pret "Gornik" aizvadīs arī Gdaņskas "Lechia", kuru pārstāv Ivans Lukjanovs un Sergejs Kožans.

Pie uzvaras Azerbaidžānā ticis Pāvels Doroševs un viņa pārstāvētā "Gabala", kas ar 2:1 apspēlēja "Turan". Doroševs, kā ierasts, sargāja savas komandas vārtus visu maču, vienīgo bumbu ielaižot pēc pretinieku izgājiena viens pret vienu. Ar 11 punktiem piecos mačos "Gabala" ir turnīra vicelīdere, līderei "Khazar" par diviem punktiem vairāk.

Baltkrievijas čempionātā futbolā šodien 24. kārtas mačā par pārsteigumu parūpējās Artūra Silagaiļa pārstāvētā "Dnepr", kas viesos atņēma punktus tabulas vidusdaļas iemītniecei "Torpedo" (1:1). Vienīgos vārtus savējo labā guva tieši Silagailis, kurš 69. minūtē izlīdzināja rezultātu. Viņam arī dzeltenā kartīte mača izskaņā. Ar 21 punktu 24 mačos "Dnepr" joprojām ieņem pēdējo, 12. vietu, taču priekšpēdējā vietā esošā "Neman" vien trīs punktu attālumā. Līderei BATE 50 punktu.

Savukārt liepājnieks Mareks Zuntners (iepriekšējais klubs - "Jūrmala V.V.") karjeru turpina Vācijā, pēc spēka 5. līgas klubā Berlīnes "Türkiyemspor". Savā oberlīgas divīzijā šis klubs, kas ir slavenākā migrantu vienība visā Vācijā un spēlē 20 tūkstošu vietu ietilpīgā Frīdriha Ludviga Jāna stadionā (viens no lielākajiem Berlīnē), pēc piecām kārtām ieņem 10. vietu. Savā debijas mačā Mareks atzīmējās ar divām piespēlēm Berlīnes kausa izcīņas mačā pret "Tasmania" (9:0), bet šodien oberlīgas 5. kārtas spēlē palīdzēja savai komandai tikt pie punkta pret "Neubrandenburg" (1:1).

Izmantotie resursi:
Live Sport und News bei sport.ch
Ekstraklasa - Wideo - Bramki
Azerisport.com - Все об Азербайджанском спорте
Football.By : Футбол в Беларуси, Европе и мире,...
Türkiyemspor Berlin 1978 e.V.

     [+] [-]

, 2011-09-11 20:14, pirms 13 gadiem
oo Zuntners vācijā.... kāds zin vai vēl kāds Latvietis spēlē Vācijā? izņemot jauniešus!

     [+] [-]

, 2011-09-11 20:23, pirms 13 gadiem
Varētu vēl piemest klāt tabulas.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-11 20:25, pirms 13 gadiem
MALACIS Silagailis!!!
UZ izlasi viņu !!!

     [+] [-]

, 2011-09-11 22:18, pirms 13 gadiem
Kiprā arī it kā sezona sākusies... Šogad nav neviena mūsējā?

  +3 [+] [-]

, 2011-09-12 08:19, pirms 13 gadiem
Klubu skaitā ,kuros spēlēts karjeras laikā, Zuntners būs Latvijas rekordists.