Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Dubra: "Teikšu godīgi: Virslīgā man vairs nebija interesanti"

Rolands Eliņš

Dubra: "Teikšu godīgi: Virslīgā man vairs nebija interesanti"
Kaspars Dubra
Foto: Fcbate.by

Latvijas futbolists Kaspars Dubra uzreiz pēc līguma parakstīšanas ar Baltkrievijas čempioni BATE dalījies intervijā ar kluba preses pāstāvjiem. Piedāvājam šo interviju, kurā Dubra izsakās ar par nonākšanu Baltkrievijā, pārbaudēm un Virslīgu, pilnā apjomā.

"Ļoti patīkami kļūt par tik liela kluba spēlētāju," sacīja Dubra. "Man pievienošanās BATE ir patiešām liels solis karjerā uz priekšu. Ceru palīdzēt komandai piepildīt visus uzstādītos mērķus un palīdzēt, kā vien spēju."

Komandai tu pievienojies pārbaudāmā spēlētāja statusā. Uzskati to par normālu situāciju?
Pilnībā. Būtu es no kāda spēcīgāka čempionāta, varbūt arī varētu cerēt uz līguma parakstīšanu bez līdzīgām pārbaudēm un apskatēm. Taču esmu no Latvijas, kur futbola līmenis nav pārāk augsts. Skaidrs, ka BATE treneri vēlējās mani apskatīt darbībā, redzēt, kā strādāju treniņos, kā iekļaujos kolektīvā un darbojos pārbaudes spēlēs. No video vien grūti gūt pilnvērtīgu iespaidu.

Ko zināji par mūsu klubu pirms ierašanās uz pārbaudi?
Varbūt būsiet pārsteigti, taču diezgan daudz. Jau laiciņu pirms tam interesējos par Baltkrievijas čempionātu. Latvijā diezgan sīki tiek rakstīts par vietējiem spēlētājiem, kas spēlē ārzemēs, tāpat arī labi satieku ar Germanu Māliņu un Igoru Tarasovu (iepriekš Baltkrievijā spēlējuši futbolisti- aut.p.). Tā kā lasīju, skatījos, biju kursā par pēdējiem notikumiem, sekoju BATE sekmēm Čempionu līgā.

Tagad esmu komandā, kura jau deviņus gadus kļuvusi par valsts čempioni. Tas man ir ļoti svarīgi, vienmēr esmu centies izvirzīt visaugstākos uzdevumus, uzvarēt katrā mačā. BATE ambīcijas man patīk, tāpat arī vilina iespējas nokļūt Eirokausu grupu turnīrā - tādas pieredzes man nav.

Kā sanāca iedzīvoties kolektīvā?
Uzreiz redzams, ka te viss ievirzīts nopietnās sliedēs. Katrs cilvēks dara savu darbu, citam netraucē. Mani uzņēma labi, puiši izturas lieliski. Daudz ko atviegloja tas, ka nav valodas barjeras. Atkārtošos - viss ir solīdi, nekādu lieku rūpju nav. Var domāt tikai par futbolu.

BATE piekoptais spēles stils tev ir jaunums?
Kaut ko līdzīgu centās spēlēt "Ventspils". Daudz uzbrukt, pastāvīgi mainīt flangus, bumbas zaudējuma gadījumā neļaut pretiniekam ilgas pārdomas un uzreiz sākt presingot. Principā nekas sarežģīts. Saprotu, ko treneri no manis vēlas, Aleksandrs Jermakovičs (galvenais treneris) arī pievērš uzmanību niansēm, dod padomus. Vēl gan, protams, ne viss izdodas, taču esmu pārliecināts, ka, esot kopā ar komandu, viss izdosies.

Pārbaudes mači pret "Zenit" un "Maribor" bija noderīgi?
Nu, tieši pēc tiem treneri izdarīja izvēli sadarboties ar mani. Mačs pret "Zenit" gan pilnībā neizdevās, kā nekā pirmā pārbaudes spēle un uzreiz tāds pretinieks. Vajadzēja ieiet ritmā, nedaudz sajust citam citu. Savukārt pret "Maribor" bija jau labāk, it īpaši līdz pārtraukumam, kad tiešām parādījām visai saturīgu spēli un arī rezultāts bija attiecīgs (pēc 1. puslaika 2:0, kopā 2:2).

Vai ar satraukumu gaidīji brīdi, kad tiks paziņots lēmums par līgumu?
Domāju, ka katrs cilvēks tādā situācijā pārdzīvotu, izšķīrās mans liktenis noteiktā dzīves posmā. Bet tā īpaši nemocījos. Tas ir futbols, atbilde būtu jā vai nē. Prieks, ka BATE treneri man noticēja, centīšos attaisnot cerības.

Vienošanās izdevās ātri?
Man bija līgums ar "Ventspili" līdz vasarai. Sarunāju ar kluba vadību, ka cienīga piedāvājuma gadījumā man nekādi šķēršļi netiks likti. BATE un "Ventspils" vienojās ātri, pāris dienu laikā.

Un iepriekšējā darba vietā nevēlējies palikt?
Domāju, man bija laiks aizbraukt. Teikšu godīgi: Latvijas Virslīgā vairs nebija interesanti. Tur arī vairs nevarēju progresēt, spēcīgu pretinieku Virslīgā nebija tik daudz. Dažās spēlēs var darboties uz kādiem 60 procentiem, un tāpat viss būs kārtībā. Tas nav pareizi, vienmēr jābūt motivācijai sevi parādīt no labākās puses, nemitīgi jāsacenšas ar nopietniem pretiniekiem - tikai tad iespējams izaugt.

Tava iepriekšējā reize leģionāra gaitās gan nebija pārāk veiksmīga.
2012. gadā aizbraucu uz Polijas "Polonia" no Bitomas, kad biju tikko atguvies pēc ceļgala traumas. Vēl nebiju gatavs, ilgi uzņēmu optimālo formu, pēc tam gan pierādīju savu varējumu. Sezonas beigās arī tiku pamatsastāvā, taču klubam sākās finansiālas problēmas, un tad pie manis vērsās "Ventspils" vadība. Vienojos ar "Polonia", ka visus parādus apmainu pret brīvā aģenta statusa piešķiršanu.

Pēc tam "Ventspils" sastāvā aizvadīju vairāk nekā simts mačus, turklāt tikai vienā ne "no zvana līdz zvanam". Tā bija interesanta situācija, jo ar 3:0 bijām vadībā pret "Metta/LU" un 70. minūtē mani nomainīja, lai nedabūtu dzelteno kartīti. Man bija jau trīs, un ceturtā nozīmētu, ka jāizlaiž izšķirošā spēle pret Rīgas "Daugavu", jo toreiz bija sīva cīņa par titulu ar "Skonto".

No BATE būs vieglāk iekļūt izlasē?
Izlasē biju jau arī no "Ventspils", visai stabili nospēlēju un droši vien šo to arī pierādīju. Taču skaidrs, ka spēlēšana BATE sniegs plašāku atpazīstamību. Jau atkal jāsaka, Baltkrievijas čempionāts spēcīgāks nekā Latvijas, turklāt vēl arī Eirokausi.

Vai iepriekš biji apciemojis Baltkrieviju?
Vienreiz. Ja nekļūdos, tad 2007. gadā junioru izlases sastāvā atbraucu uz Minsku, spēlējām slēgtajā hallē.

Ar taviem auguma izmēriem varētu spēlēt gan futbolu, gan hokeju, gan basketbolu.
Bērnībā tēvs vedināja uz hokeju, taču mani kaut kā neaizķēra. Pēc tam pierakstījos futbola treniņos, un līdz 16 gadu vecumam darbojos kā uzbrucējs, daudz vārtus iesitu. Pārsvarā jau ar galvu, biju garš, no divcīņām nebaidījos un labprāt spēlēju ar galvu. Tādā vecumā daudzi baidās spēlēt ar galvu, taču es ne, tāpēc arī pārspēju viņus.

Taču, kad pārgāju uz "Skonto" dublieriem, man ieteica mainīt ampluā. Ielika mani pussargu līnijā, pēc tam kā centra aizsargu. Vajadzēja spēlēt tur, kur varēju sniegt visvairāk labuma komandai. Tomēr cenšos jaunības iemaņas neaizmirst, arī "Ventspilī" treniņos dažreiz spēlēju kā uzbrucējs.

Vai esi jau ticis skaidrībā, kurš numurs tev būs komandā?
Tas nav svarīgi. "Ventspilī" spēlēju ar otro numuru, taču saprotu situāciju. Tāpēc arī izvēlējos ceturto numuru, ar kuru spēlēju izlasē.

Tu kādreiz uzturēji blogu "Skonto" līdzjutēju forumā.
Mana pirmā kluba līdzjutēji vērsās ar tādu lūgumu. Centos iepazīt tuvāk visus no futbola virtuves, protams, iespēju robežās. Puiši tur uzdeva jautājumus, es atbildēju, tad nu sanāca kā blogs. Man bija interesanti, esmu atvērts cilvēks un gatavs apmierināt līdzjutēju ziņkārību. Spēlējam jau viņu dēļ. Vēlētos arī, lai BATE līdzjutēji vienmēr atbalsta komandu. Galu galā, lai arī pārstāvam dažādas valstis, tiecamies pēc viena un tā paša mērķa.

Izmantotie resursi:
Новости клуба » Инфоцентр » Официальный сайт » ...

  +2 [+] [-]

, 2015-02-11 16:58, pirms 10 gadiem
Loģiski, Latvijas virslīgā līmenis ir ļoti zems. Skumji, bet fakts!

  +2 [+] [-]

, 2015-02-11 17:44, pirms 10 gadiem
Nu ko, lai izdodas

  +3 [+] [-]

, 2015-02-11 18:09, pirms 10 gadiem
Nu Dubra manuprāt izdarījis pareizo izvēli un domājams laukumā arī tiks daudz biežāk,nekā Māliņs.Arī futbola līmenis Baltkrievijā ir vienu pakāpienu augstāks kā Virslīgā.Tā kā vajadzētu iespēlēties.Problēmas būtu,ja vajadzētu uzreiz iekļauties Top-5 līgu līmenī.

  -3 [+] [-]

, 2015-02-11 20:43, pirms 10 gadiem
Calim prats jucis vai, vel vismaz divas sezonas vajadzeja nospelet virsliga - tak makenit pieredziti vajadzeja uzkrat ka ari nostabilizeties gan fiziski, gan psihologiski, gan finansiali. #KomentaruHronikas

  -2 [+] [-]

, 2015-02-11 20:59, pirms 10 gadiem
Viss pareizi

     [+] [-]

, 2015-02-11 22:52, pirms 10 gadiem
"Teikšu godīgi:Baltkrievija neh.. nemaksaa
"Teikšu godīgi:Apnika man tuseet ar Zhigajevu
"Teikšu godīgi: Pucinskis apnika
"Teikšu godīgi: Ventspili viss pikis aiziet basketam

  -2 [+] [-]

, 2015-02-11 23:30, pirms 10 gadiem
Lai veicas čalim!!! Pāris gadi BATE, labs sniegums Eirokausos un tad uz kādu no Eiropas Top līgām!

     [+] [-]

, 2015-02-12 01:30, pirms 10 gadiem
ficuks rakstīja: Lai veicas čalim!!! Pāris gadi BATE, labs sniegums Eirokausos un tad uz kādu no Eiropas Top līgām!
pietiks cucet, nav ko sapnot te

     [+] [-]

, 2015-02-12 22:06, pirms 10 gadiem
Skaidrs, ka Dubram Virslīgā vairs nebija ko darīt jau arī pēc aizpagājušās sezonas. Palikšana un stabilā spēle FKV gan viņam atvēra durvis uz izlasi, tā kā par īstu dīkstāvi to nenosauksi + vēl dalība Čempionu Līgā. Tagad seko loģisks pakāpiens karjerā un šī iespēja jāizmanto. Lai veicas!

  -1 [+] [-]

, 2015-02-13 00:49, pirms 10 gadiem
Nekāda zvaigzne nebija, lai teiktu , ka nebija interesanti... Bet lai veicas !