Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Tarasovs: "Bjalistokā jūtos labi, izlasē mans statuss uzlabojies"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Tarasovs: "Bjalistokā jūtos labi, izlasē mans statuss uzlabojies"
Igors Tarasovs
Foto: jagiellonia.pl

Otrdien līgumu ar Bjalistokas "Jagiellonia" pagarinājis Latvijas izlases futbolists Igors Tarasovs. Intervijā kluba oficiālajai mājas lapai Tarasovs atskatās uz līdz šim paveikto Polijā un pauž apmierinātību ar līguma pagarināšanu.

Igors Tarasovs: "Esmu šeit ļoti apmierināts. Man patīk gan klubs, gan pilsēta. Tāpat Bjalistokā komfortabli jūtas mana ģimene, tāpēc mans lēmums varēja būt tikai viens - pagarināt līgumu ar "Jagiellonia"."

Tarasovs 2012. un 2013.gadā pārstāvēja "Ventspili", tad pārcēlās uz Baltkrievijas "Neman", bet 2014.gada decembrī, tātad tieši pirms gada, pievienojās "Jagiellonia". Tarasovs stāsta: "No paša sākuma jutos šeit labi pieņemts. Komandas biedri rūpējās par to, lai man nekā netrūktu. Pamazām nostiprināju savas pozīcijas komandā, kaut arī nebija viegli. "Jagiellonia" ir teicami aizsargi un vienmēr ir jārāda maksimums, lai tiktu laukumā pamatsastāvā. Pretējā gadījumā kāds cits var ieņemt tavu vietu."

Tarasovs ir krievu tautības futbolists un sākotnēji komandā jokoja par "krievu mafijas" parādīšanos "Jagiellonia". Tarasovs: "Saprotams, ka tas tikai tāds humora pilns apzīmējums. Nekā ļauna tajā nav. Ģērbtuvēs esam viens vesels un nav dalījuma tautībās vai valodās. Kaut arī neslēpšu, ka ar Fjodoru [Lietuvas spēlētājs Fjodors Černiks - aut.], Tarasu [ukrainis Tarass Romančuks - aut.], Kostju [Igaunijas futbolists Konstantīns Vasiļjevs - aut.] un agrāk ar Dzalu [bijušais "Jagiellonia" gruzīnu spēlētājs Nika Dzalamidze - aut.] varēju runāties krieviski. Tai pašā laikā nekad ne no viena neesmu dzirdējis tekstus kā "Ei, krievs, panāc šurp!"

Pagājušajā sezonā "Jagiellonia" ar Tarasova palīdzību izcīnīja lielāko panākumu kluba 95 gadu vēsturē, Ekstraklasē izcīnot 3.vietu. Tarasovs, jautāts, kas līdz šim palicis visspligtākajā atmiņā, pārstāvot Bjalistokas klubu, atbild: "Pirmkārt, visa pagājušā sezonā, kurā mums tik maz pietrūka līdz čempionu titulam. Pēc tam sekoja neprāts pilsētas centrā, svinības, medaļu pasniegšana. Tādas lietas nevar aizmirst. Tāpat vienmēr atcerēšos dalību Eiropas līgā.

Žēl, ka šī sezona nerit tā, kā mēs to vēlētos ["Jagiellonia" šobrīd ieņem 12.vietu 16 komandu konkurencē - aut.]. Kaut kā pietrūkst. Taču mums ir savas ambīcijas. Iepriekšējā sezona pierādīja, ka esam spējīgi uz daudz ko. Šajā sezonā pietrūcis laika, lai kārtīgi saspēlētos ar jaunajiem komandas biedriem. Tomēr ticu, ka pēc ziemas pārtraukuma mums klāsies daudz labāk."

Maijā izvērtās diezgan skaļš skandāls ar Tarasova dalību. Pēc neviennozīmīgiem tiesneša lēmumiem par labu Polijas galvaspilsētas klubam "Legia" un "Jagiellonia" cīņā (iespējams, tur aizgāja zelts Bjalistokas komandai) mūsu futbolists pēc spēles dusmās spēra pa TV mikrofonu, trāpot "Legia" simpātiskajai preses sekretārei Izabellai Kusai. Toreiz "Legia" futbolists Jakubs Koseckis bija gatavs doties izrēķināties ar Tarasovu (daudzi gan ironizēja par dumpīgā poļa ambīcijām, jo viņa augums ir 1.68m, kamēr Latvijas izlases spēlētājam 1.91m).

Kautiņš toreiz nenotika, bet Tarasovs uz šo atgadījumu atskatās šādi: "Atzīstu, ka toreiz tā situācija izvērtās saspīlēta. Mēs visi bijām nikni par to, kas notika laukumā, ģērbtuvēs sēdējām sabozušies. Taču pēc mana atgadījuma visi izplūda smieklos un atmosfēra kļuva mierīgāka. Protams, šodien nožēloju savu uzvedību - par to, ka tik tālu viss aizgāja. Vēlreiz gribu lūgt atvainošanos Izabellas kundzei, ka tā sanāca. Kas attiecas uz Kosecki, es viņu uzaicināju draudzēties "Facebook", taču līdz pat šai dienai neesmu saņēmis apstiprinājumu."

Tarasovs arī atklāja, ka dzimšanas dienā komandas biedri viņam uzdāvinājuši īpašu kreklu ar uzrakstu "Padodiet man to ar garajiem matiem" (vārdi, ar kuriem Koseckis centās izaicināt Tarasovu): "Redzams, ka šis stāsts jau iegājis Polijas futbola līgas vēsturē. Tad nu šosezon arī neplānoju mainīt savu frizūru un šķirties no garajiem matiem."

Bet noslēgumā tika runāts arī par Latvijas izlasi. Tarasovs atzīst: "Arī iepriekš esmu ticis saukts uz izlasi, taču mans statuss bija pilnīgi cits. Pēc transfēra uz Poliju esmu ieguvis vietu pamatsastāvā un esmu nospēlējis vairākus mačus."

Izmantotie resursi:
JAGIELLONIA BIAŁYSTOK. Serwis oficjalny.