Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Lechia" sezonu sāk ar neizšķirtu, Baku "Inter" - ar uzvaru

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

"Lechia" sezonu sāk ar neizšķirtu, Baku "Inter" - ar uzvaru
Ivans Lukjanovs (pa kreisi)
Foto: www.lechia.pl

Šodien jauno futbola sezonu sāka vēl divi Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi. Polijas Ekstralīgas 1. kārtā neizšķirti 0:0 ar diviem mūsējiem ierindā nospēlēja Gdaņskas "Lechia", bet Azerbaidžānā Baku "Inter" ar Ģirtu Karlsonu izcīnīja uzvaru viesos.

Jau ziņojām, ka vakar Polijas čempionātu futbolā ar neizšķirtu sāka Poznaņas "Lech", kuru pārstāv mūsu uzbrucējs Artjoms Rudņevs, kurš debijas spēlē guva vienīgos vārtus savas komandas rindās. Šodien pirmo maču sezonā aizvadīja arī otrs Latvijas līdzjutējus interesējošais klubs - Gdaņskas "Lechia" savā laukumā uzņēma pērnās sezonas 3. vietas ieguvēju Hožovas "Ruch". Mājinieku sākumsastāvā devās abi divi mūsu futbolisti - aizsargs Sergejs Kožans un pussargs Ivans Lukjanovs.

1. puslaikā aktīvāka bija "Lechia", kas, 7 500 skatītāju atbalstīta, veidoja agresīvus uzbrukumus, kuros ļoti bieži svarīgu lomu spēlēja Lukjanovs. Divās epizodēs viņa piespēli gar vārtiem par simtdaļu nokavēja partneris Davidovskis. Savukārt "Ruch" pārsvarā centās uzbrukt no tālienes, un īpašas problēmas tas mājinieku aizsardzībai, tostarp Kožanam, nesagādāja. Rezultāts nemainījās arī otrajā mača daļā - "Ruch", kas izskatījās mazliet sagurusi no mačiem Eirokausos, īpaši nerāvās uzbrukumos, bet "Lechia" savas iespējas izmantot nespēja - 0:0, un abām komandām pa punktam, par ko noteikti priecīgāki bija viesi, kurus vairākkārt no zaudējuma glāba vārtsargs. Lukjanovs tika nomainīts 81. minūtē, Kožans spēlēja visu maču.

Azerbaidžānas čempionātā futbolā šodien pārsteigumi neturpinājās - Baku "Inter" izbraukumā ar 3:0 sakāva "Turan", un diezgan brīnumaini, ka rezultāts nebija graujošāks - viesiem piederēja milzīgs pārsvars un daudz momentu palika neizmantoti. Ģirts Karlsons ("Inter") laukumā devās uz maiņu 65. minūtē, bet "Turan" sastāvā debitēja mūsu aizsargs Juris Ksenzovs, kurš gan tika nomainīts jau pēc 30 nospēlētajām minūtēm (jau tad rezultāts bija 0:3). Tikmēr ar neizšķirtu nācās samierināties Andreja Rubina "Karabakh", kas izbraukumā nospēlēja 1:1 ar "Neftchi". Abi vārti tika gūti mača pēdējās desmit minūtēs, pie tam mājinieki no zaudējuma izglābās tikai divas minūtes pirms mača beigām. Rubins laukumā pavadīja visu spēli un neizmantoja lielisku iespēju pirmajā puslaikā atklāt rezultātu.

Šveices Superlīgā futbolā "Sion" bez mūsu diskvalificētā vārtsarga Andra Vaņina viesos ar 3:2 pieveica "Luzern", lai gan mača gaitā divreiz nonāca iedzinējos. Ļoti lielu artavu uzvarā deva komandas kapteinis Gorans Obradovičs (otrie un trešie vārti), kā arī jaunais uzbrucējs Sio (pirmie vārti un divas rezultatīvas piespēles), savukārt Vaņina dublieris Kevins Fikenšers aizvadījis ļoti pieklājīgu spēli un pie ielaistajiem vārtiem nav vainojams. Ar septiņiem punktiem "Sion" turnīra tabulā pēc četrām kārtām ieņem 5. vietu, tiesa, līderei "Basel" ir tikai par diviem punktiem vairāk.

Visbeidzot MLS (Major League Soccer) kārtējo uzvaru aizvadītajā naktī izcīnīja "Toronto FC", kas ar 2:1 mājās pārspēja "Chivas". Diemžēl Raivis Hščanovičs, kā jau pēdējā laikā ierasts, palika uz kanādiešu rezervistu soliņa. 26 punkti 18 mačos Toronto futbolistiem dod 3. vietu Austrumu konferencē un 7. vietu visā līgā.

Izmantotie resursi:
Ekstraklasa
Azerisport.com - Все об Азербайджанском спорте
Portal » www.football.ch
Major League Soccer

  +1 [+] [-]

, 2010-08-08 21:52, pirms 14 gadiem
nu cerams ka Vaninu neisitis no pamat sastava

  +1 [+] [-]

, 2010-08-08 22:32, pirms 14 gadiem
Paldies autoram par mūsu legionāru ziņām!

     [+] [-]

, 2010-08-09 20:16, pirms 14 gadiem
pe4a12 rakstīja: nu cerams ka Vaninu neisitis no pamat sastava
Viņu izsist nav iespējams, tici man.

     [+] [-]

, 2010-08-09 20:16, pirms 14 gadiem
Paldies par ziņām. Lielākais prieks par Rudņevu, protams. Izrādās Ksenzons tagad arī uz Azeriem pārcēlies. Interesanti.