Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cauņam iespēja piedalīties lielā mačā, Verpakovskim pirmspēdējā spēle

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Cauņam iespēja piedalīties lielā mačā, Verpakovskim pirmspēdējā spēle
Aleksandrs Cauņa (kreisajā apakšējā stūrī) ar partneriem armijas ietērpā
Foto: pfc-cska.com

Šajā nedēļas nogalē atkal tiks aizvadīta virkne spēļu daudzos nacionālajos futbola čempionātos. Mūsu Aleksandram Cauņam ir iespēja piedalīties lielā spēlē - „Zenit” pret „CSKA”. Tikmēr Mārim Verpakovskim sezona tuvojas noslēgumam. Protams, pievērsīsim uzmanību vēl vairākiem citiem mūsējiem.

Šoreiz sāksim ar Krievijas Premjerlīgu, jo Aleksandram Cauņam vismaz teorētiski ir iespējas svētdien piedalīties TOP mačā – Krievijas čempione Sanktpēterburgas „Zenit” savā laukumā uzņems Cauņas „CSKA”. Mūsu malējais pussargs jau ir atkopies no savainojuma, pagājušajā mačā bija pieteikumā un pastāv varbūtība, ka Cauņa spēlēs pret „Zenit”. „CSKA” vienība pagaidām divās spēlēs (armijnieki aizvadījuši par maču mazāk nekā vairums citu komandu) izcīnījusi četrus punktus, kamēr „Ženit” ir līdere ar septiņiem punktiem trīs cīņās. Pirmdien 4. kārtas ietvaros Oskara Kļavas Mahačkalas „Anzhi” viesos spēlēs ar „Tom” – ikvienā no pirmajām trim spēlēm Kļava bijis pieteikts, taču laukumā tā arī nav ticis... „Tom” pagaidām ir tikai zaudējumi, bet „Anzhi” trīs spēlēs četri punkti.

Straujiem soļiem noslēgumam tuvojas Anglijas Čempionāta sezona. Pēc 39 no 46 kārtām diezgan pārliecinošā 1. vietā 24 komandu konkurencē ir Kaspara Gorkša „Queens Park Rangers” (22-13-4), kas sestdien viesos spēlēs ar pastarīti „Scunthorpe” (10-4-25). Lai gan „QPR” pārsvars pār 3. vietas īpašnieci (Premjerlīgā automātiski iekļūs TOP2 komandas) ir veseli 13 punkti, komanda atslābt nedrīkst, jo tai teorētiski draud punktu atņemšana par pārkāpumiem transfēra veikšanā – lēmums tiks pieņemts tikai dienu pirms... pēdējās kārtas, tādējādi paliek neskaidrība līdz pēdējam. Angļu futbola eksperti gan paredz, ka „QPR” tiks Premjerlīgā pat tad, ja punktu sods tiks piešķirts. Gorkšs varētu spēlēt arī pret „Scunthorpe” – Kaspars izkonkurējis Nigērijas izlases centra aizsargu Dani Šitu. Jāpiebilst, ka „QPR” aizvadītajās 39 spēlēs 22(!!!) reizes nosargājusi savus vārtus neskartus – Gorkšam jācenšas vēl vairāk uzspodrināt šis izcilais rādītājs.

Tālāk par Polijas brigādi. Šovakar Poznaņas „Lech” Varšavā pret „Polonia” nepalīdzēs savainotais Artjoms Rudņevs. Toties sestdien gaidāma divu Latvijas futbolistu tikšanās aci pret aci - Alekseja Višņakova „Cracovia” uzņems Ivana Lukjanova „Lechia”. Tai pašā dienā Denisa Rakela Ļubinas „Zaglebie” izbraukumā Varšavā cīnīsies ar stipro „Legia”, bet Jurija Žigajeva „Widzew” arīdzan viesos tiksies ar Vroclavas „Slask”. Višņakovs un Lukjanovs pēdējā laikā ir pamatsastāva spēlētāji, bet Rakels un Žigajevs pēdējā kārtā nāca uz maiņu – Jurijam tā bija debija, varbūt šoreiz tiks dota iespēja iet laukumā jau sākumsastāvā.

Māra Verpakovska „Ergotelis” pagājušajā kārtā nodrošināja palikšanu Grieķijas Superlīgā un tagad atliek cienīgi noslēgt čempionātu, noturoties desmitniekā, vai varbūt pat mēģināt ielekt sešiniekā 16 komandu konkurencē. Svētdien „Ergotelis” izbraukumā spēlēs ar „Kerkyra”, kas izmisīgi cīnās par palikšanu, šobrīd atrodoties tieši virs bīstamās zonas – skaidrs, ka Verpakovskim un viņa vienībai viegli neklāsies. Andra Vaņina „Sion” izbraukumā spēkosies ar „Luzern” – tā būs 5. un 4. vietas īpašnieču cīņa. Ja „Sion” izdotos viesos uzvarēt, tad „Luzern” tiktu apsteigta, un Vaņina komanda ielektu Eirokausu zonā. Tāpat kārtējās spēles aizvadīs Denisa Ivanova (viņš gan pēdējā mačā pat netika pieteikts), Artūra Zjuzina, Daniila Turkova un citu pārstāvētie klubi.

 +17 [+] [-]

, 2011-04-08 18:43, pirms 14 gadiem
Bilde interesanta!

 +11 [+] [-]

, 2011-04-08 18:44, pirms 14 gadiem
cauņa-tipisks sarkanarmietis

  +2 [+] [-]

, 2011-04-08 18:45, pirms 14 gadiem
Toties sestdien gaidāma divu Latvijas futbolistu tikšanās aci pret aci - Alekseja Višņakova „Cracovia” uzņems Ivana Lukjanova „Widzew”.
Autor lūdzu izlabo Ivana Lukjanova "Lechia" nevis "Widzew"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2011-04-08 18:55, pirms 14 gadiem
Vāgners

  +1 [+] [-]

, 2011-04-08 19:14, pirms 14 gadiem
spēlēties ar vārdiem "pirmspēdējā'', ''pēdējā'', nevajadzētu autor.

  +8 [+] [-]

, 2011-04-08 19:46, pirms 14 gadiem
smilshstreet rakstīja: cauņa-tipisks sarkanarmietis
Tipisks sarkanarmietis ir tas augšējā rindā, tas kurš jau dūmos bijis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-12 11:03, pirms 13 gadiem
Utainais paliek utainais. Jāslēdz ārā no izlases.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja