Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

papildināts Zjuzinam piespēle, Medeckis iesit Igaunijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Zjuzinam piespēle, Medeckis iesit Igaunijā
Artūrs Zjuzins aizvadījis labu spēli
Foto: www.fc-baltika.ru

Krievijas Nacionālajā futbola līgā ar rezultatīvu piespēli Kaļiņingradas "Baltika" vienīgajā vārtu guvumā pret "Khimki" atzīmējies latviešu futbolists Artūrs Zjuzins, bet viņa komandai neizšķirts 1:1. Edgars Gauračs "Enisey" rindās bija aktīvs, bet vārtus neguva. Spēles aizvadījuši arī vairāki citi mūsu futbolisti.

Ļoti vējainā laikā (epizodiski vējš kustināja bumbu, vienreiz tika nonests rezervistu soliņš) uz ļoti nekvalitatīvā zālāja "Enisey" uzņēma "SKA-Energiya". Cerēt uz kvalitatīvu futbolu iepriekšminēto faktoru dēļ nevarēja, tādēļ laukumā bija vairāk cīņas. Tieši šādās situācijās visbiežāk bija manāms Edgars Gauračs, kurš lielāko daļu no divcīņām uzvarēja. Vairākkārt viņš izprovocēja pretiniekus uz noteikumu pārkāpumiem, bet vienreiz eleganti apspēlēja sedzēju, piespiežot viņu nopelnīt dzelteno kartīti. Tieši Gauračam bija pirmā puslaika labākā iespēja izcelties, bet pēc Bazanova sitiena viņam izklupienā pietrūka pāris centimetru, lai pāradresētu bumbu vārtos. Pirmajās 45 minūtēs Edgars bija aktīvs, tomēr, atskaitot pieminēto epizodi un vienu sitienu tieši rokās vārtsargam no 18 metriem, vārtu gūšanas pozīcijās viņš nenokļuva.

Arī otrā puslaika sākumā Gauračs centās meklēt bumbu, bieži aktīvi presingojot pretinieku, veicot labus izklupienus, bet sagaidīt piespēli no partneriem labā pozīcijā tā arī neizdevās. 67. minūtē Gauračs tika nomainīts. Vārtus Edgars nav guvis kopš iepriekšējā gada jūnija. Kopumā šosezon viņam pieci vārtu guvumi. Jau bez Gaurača laukumā "Enisey" 85. minūtē izvirzījās vadībā, bet pamatlaika pēdējā minūtē ielaida vārtus - 1:1.

Artūra Zjuzina un Aleksandra Koliņko Kaļiņingradas "Baltika" viesos tikās ar spēcīgo "Khimki", kur līdz jaunajam gadam spēlēja Oskars Kļava. Aleksandrs Koliņko diskvalifikācijas dēļ spēlēt nevarēja, toties Artūrs Zjuzins devās laukumā pamatsastāvā. Jaunajam pussargam tika uzticēts izpildīt stūra sitienus, un tieši pēc viena no tiem ar galvu vārtus guva Saļņikovs. Jau pēc pāris minūtēm Zjuzins soda laukumā ar elegantu piespēli atrada partneri, kurš sita nedaudz garām. Zjuzins kopā ar bijušo ventspilnieku Grigoriju Čirkinu laukuma vidusdaļā bija manāmākās personas. Mūsu pussargs pirmajā puslaikā vēl izcēlās ar vienu neprecīzu tālsitienu (bija arī pāris neveiksmīgi centrējumi), kā arī atkal labi izpildītu stūra sitienu, bet komandas biedrs sita garām praktiski tukšiem vārtiem. Zjuzins spēlēja līdz 62. minūtei, palīdzot vienībai kontrolēt cīņas gaitu. Jau bez viņa ierindā kaļiņingradieši minimālo pārsvaru nenoturēja, ielaižot pašās spēles beigās no 11 metru soda sitiena atzīmes - 1:1.

Pie spēlēšanas netika Juris Laizāns un Oļegs Malašenoks. Oļegs netika pieteikts "Volgar" sastāvam, bet Laizāns palika uz rezervistu soliņa. Uzvara ar 2:1 "Volgar". Turnīra tabulā "Enisey" ieņem 10. vietu (57 punkti), "Volgar" ir 12. pozīcijā (50), "Baltika" ieņem 15. ailīti (46), bet "Fakel" atrodas priekšpēdējā pozīcijā ar 36 punktiem.

Igaunijas čempionātā sagrāvi piedzīvoja Narvas "Trans", kas ar 1:4 kapitulēja "Nomme Kalju". Pirmā puslaika izskaņā Dmitrijs Medeckis izlīdzināja rezultātu, bet otrajā puslaikā vienība salūza. Medeckis spēlēja līdz 79. minūtei, kad viņu nomainīja Dmitrijs Borisovs. Pilns mačs Aleksandram Abramenko, kuram arī brīdinājums. Vērts piebilst, ka uzvarētāju rindās laukumā devās bijušais gulbenietis Takeda, savukārt Medecka gūtie vārti bijušie pirmie "Trans" šajā sezonā!

Azerbaidžānā ne tā veiksmīgākā diena Latvijas futbolistu pārstāvētajām vienībām. Ģirta Karlsona Baku "Inter" kompensācijas laikā prata izraut neizšķirtu pret "Karabakh" (1:1), bet Karlsons ne ar ko īpašu neizcēlās, kaut gan devās laukumā pamatsastāvā. Pāvela Doroševa "Qabala" mājās ar 0:1 piekāpās "Khazar". Pēc šī zaudējuma kļuvis skaidrs, ka "Qabala" augstāk par piekto vietu diezin vai tiksim, bet "Inter" saglabā ceturto pozīciju, par punktu atpaliekot no "Karabakh".

Bulgārijā pie teikšanas joprojām netiek Andrejs Pavlovs, bet viņa pārstāvētais Plovdivas "Lokomotiv" ar 3:2 pārspēja "Vidima-Rakovski".

Izmantotie resursi:
Локомотив Пловдив - Официална Интернет страница
Футбольная Национальная Лига | Лиги
Eesti Jalgpalli Liit
Peşəkar Futbol Liqası