Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Mpenzas vārti atņem uzvaru Karlsonam

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Mpenzas vārti atņem uzvaru Karlsonam
Ģirts Karlsons
Foto: AP/Scanpix

Azerbaidžānas futbola čempionāta centrālajā 12. kārtas spēlē "Neftchi" mača izskaņā, pateicoties Emīla Mpenzas vārtu guvumam, prata izraut neizšķirtu pret Baku "Inter". Inter rindās spēles pēdējās desmit minūtes laukumā pavadīja Ģirts Karlsons.

Lielākā daļa 12. kārtas spēļu tika aizvadītas dienas pirmajā pusē, bet Ģirta Karlsona "Inter" un čempionāta līdervienības "Neftchi" mačs iesākās vēlāk. Azerbaidžānas grandu cīniņš iesākās ar abpusēji bīstamiem uzbrukumiem. Pēc "Inter" igauņu futbolista Dmitrija Kruglova sitiena bumba pat norībināja vārtu konstrukciju. Vēl vairākas reizes savu meistarību laukumā nācās demonstrēt abu komandu vārtsargiem, kuriem darba netrūka.

Pirmajā puslaikā ieņemt kādu no vārtu sargātāju cietokšņiem tā arī neizdevās, toties otrā puslaika vidū Zlatinovs vadībā izvirzīja "Inter". "NeftchI" izveidoja vairākus lieliskus vārtu gūšanas momentus, bet "Inter" izturēja. 81. minūtē lietuviešu uzbrucēju Robertu Poškus nomainīja latvietis Ģirts Karlsons, un jau pēc divām minūtēm tika gūti vārti. Tos guva... "Neftchi" pazīstamākais spēlētājs Emīls Mpenza. Pēc brīža viņš varēja izraut savai komandai arī uzvaru, bet neizmantoja izcilu iespēju - 1:1.

Ģirts Karlsons laukumā devās 81. minūtē, kad viņa komanda atradās vadībā ar 1:0. Sev atvēlētajā laikā Ģirts nepaspēja izcelties ar bīstamām darbībām pretinieku vārtu tuvumā. Turnīra tabulā panākums "Inter" būtu garantējis pirmo vietu, bet tagad jāsamierinās ar ceturto vietu (23 punkti). "Neftchi" ar 27 punktiem ir pirmajā vietā, bet Denisa Romanova "Khazar" ar 24 ieņem otro ailīti. "Karabakh" ar Andreju Rubinu (21) ir piektais, bet "Qabala" ar Pāvelu Doroševu ieņem sesto vietu - 18 punkti.

Ukrainas dublieru čempionātā pie uzvaras pār "Karpaty" tika "Dnipro" dublieri - 2:1. Artūrs Karašausks laukumā devās 46. minūtē, nospēlējot visu otro puslaiku.

Izmantotie resursi:
Azerisport.com - Все об Азербайджанском спорте
Peşəkar Futbol Liqası
FC Dnipro | Official site | www.fcdnipro.ua

  +5 [+] [-]

, 2010-11-06 17:49, pirms 14 gadiem
Azeros futbols baigi uzplaucis pēdējos gados! Pietiek paskatīties uz naudu kāda tur apgrozās un skatītāju skaitu! Tad arī uzrodas tādi spēlētāji kā Mpenza.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja