Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Jagodinskis piedalās arī trešajā Kijevas "Dynamo" pārbaudes spēlē

Agris Suveizda

Jagodinskis piedalās arī trešajā Kijevas "Dynamo" pārbaudes spēlē
Vitālijs Jagodinskis Kijevas "Dynamo" pirmās komandas nometnē
Foto: fcdynamo.kiev.ua

Latvijas futbola izlases centra aizsargs Vitālijs Jagodinskis aizvadījis 21 minūti Kijevas "Dynamo" uzvarā pār Albānijas čempioni "Skenderbeu" (3:0). Rīt Ukrainas čempioni tiksies ar Vācijas 2. Bundeslīgas klubu Braunšveigas "Eintracht".

Kijevas "Dynamo" aizsardzības centru pamatsastāvā veidoja brazīlietis Danilu Silva un Austrijas izlases aizsargs Aleksandars Dragovičs. Viņi abi nospēlēja pirmās 69 minūtes, bet tad viņu vietā devās Vitālijs Jagodinskis un Mikita Burda – ja trīs centra aizsargu vietas pirmajā komandā šobrīd ir praktiski rezervētas (ja vien Dragoviču nepārdos uz ārzemēm), tad tieši Burda un Jagodinskis varētu savā starpā sadalīt ceturto pozīciju pirmajā komandā. Paredzams, ka tiem spēlētājiem, Jagodinski ieskaitot, kuri šodien aizvadīja nepilnu pusstundu, rīt tiks dota iespēja sevi parādīt pirmās aptuveni 60 minūtes.

Uz treniņnometni Austrijā devās pieci centra aizsargi, no kuriem tikai Jagodinskis iepriekšējā sezonā nepārstāvēja Kijevas "Dynamo". Starp viņiem ir jau pieminētais Dragovičs (24 gadi, no "Basel" nopirkts par deviņiem miljoniem eiro), 28 gadus vecais brazīlietis Danilu (pārejas summa 2,86 miljoni eiro), kurš var spēlēt arī kā labās malas aizsargs, un arī 20 gadus vecais Burda, kuram iepriekšējā sezonā Ukrainas čempionātā tika atvēlētas četras spēles. Sastāvā nometnei ir arī Ukrainas izlases aizsargs Jevhens Hačeridi (27 gadi), bet viņš savainojuma dēļ pagaidām nevienā no pārbaudes spēlēm vēl nav piedalījies.

Pirmajā mačā 2. jūlijā Jagodinskis laukumā pavadīja otro puslaiku (tas tika uzvarēts ar 1:0, visā spēlē kopumā 2:0). Spriežot pēc izdarītajām maiņām, puslaika pirmās 25 minūtes Jagodinskis spēlēja vienā centra aizsargu pārī ar Dragoviču, bet pārējās 20 – ar savu potenciāli galveno sāncensi Mikitu Burdu. Otro spēli pret "Legia" (0:0) Jagodinskis sāka pamatsastāvā, spēlējot pārī ar Danilu Silvu, un pēc pirmā puslaika tika nomainīts. 70. minūtē Jagodinskis atgriezās laukumā.

Līdz sezonas sākumam Kijevas "Dynamo" paredzētas vēl trīs pārbaudes spēles – pret Vācijas 2. Bundeslīgas klubiem Braunšveigas "Eintracht" un Diseldorfas "Fortuna", kā arī Čehijas čempioni Plzeņas "Viktoria" -, bet 14. jūlijā "Dynamo" jau gaida cīņa Ukrainas superkausa finālā pret Doņeckas "Shakhtar". Jagodinskim līgums ar Kijevas "Dynamo" ir spēkā līdz šā gada beigām.

Izmantotie resursi:
Динамо К - Шкендербеу - ФK «Динамо» Київ....