Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinboram sāpīgs zaudējums Poznaņā, Māliņš vēl nekļūst par čempionu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šteinboram sāpīgs zaudējums Poznaņā, Māliņš vēl nekļūst par čempionu
Pāvels Šteinbors
Foto: Tomašs Fanfara (Sportowefakty.pl)

Informējam par Latvijas futbola leģionāru sekmēm svētdien. Sāpīgu zaudējumu Polijas čempionātā piedzīvojis Pāvels Šteinbors un viņa Zabžes "Gornik".

Pāvela Šteinbora Zabžes "Gornik" vienubrīd negaidīti kļuva pat par Polijas Ekstraklases līderu, taču tagad pēdējās divās spēlēs piedzīvoti zaudējumi un 2. vieta ar risku atkāpties 3. pozīcijā, ja pirmdien savu 15. kārtas maču uzvarēs Krakovas "Wisla".

Šodien "Gornik" izbraukumā 16 tūkstošu skatītāju klātbūtnē tikās ar Artjoma Rudņeva bijušo komandu Poznaņas "Lech" un pēc 1. puslaika bija vadībā ar 1:0. Kā varat pavērot zemāk esošajā video klipā, "Gornik" pie 1:0 bija pāris fantastiski momenti, lai dubultotu savu pārsvaru. Tas neizdevās, un "Lech" 65., 75. un 87. minūtē guva vārtus, nodrošinot uzvaru 3:1. Šteinbors diezin vai ir vainojams ielaistajos vārtos - varbūt neliela iespēja viņam bija pirmajos vārtos, bet kopumā tomēr vaina pamatā jāuzņemas laukuma spēlētājiem. "Gornik" no čempiones un līderes "Legia" atpaliek par trim punktiem. Nākamajā kārtā "Gornik" uzņems spēcīgo "Wisla".

Baltkrievijā par valsts čempionu visdrīzāk kļūs Germans Māliņš, tomēr tas vēl nenotika šodien, lai gan tāda varbūtība pastāvēja - Māliņa BATE mājās bija jāuzveic tuvākā sekotāja Soļigorskas "Shakhtyor". Tas gan neizdevās - 2:2, viesiem izlīdzinājumu panākot 82. minūtē. Trīs kārtas pirms turnīra noslēguma BATE apsteidz "Shakhtyor" par astoņiem punktiem. Māliņš 29 kārtās piedalījies divās spēlēs, bet pārējās (arī šodien) palicis rezervē.

Krievijas Nacionālajā līgā Oļega Laizāna "Enisey" mājās ar 2:4 zaudēja turnīra līderei "Mordovya", Edgara Gaurača Maskavas "Torpedo" viesos ar 2:0 pārspēja "Gazovik", savukārt Aleksandra Koliņko un Artūra Zjuzina "Baltika" viesos ar 2:1 uzvarēja "Angusht". Gauračs palika rezervē, Laizāns nospēlēja līdz 81. minūtei, pametot laukumu pie 1:3, Koliņko sargāja savas komandas vārtus, bet Zjuzins nospēlēja līdz 88. minūtei, pametot laukumu pie 1:1 ("Baltika" uzvaru izrāva pēdējās sekundēs). Zjuzinam rezultatīva piespēle, Koliņko vārtus ielaida no 11 metru soda sitiena. No Latvijas futbolistu pārstāvētajām komandām visaugstāk atrodas Gaurača "Torpedo", kas ieņem 7. vietu un tikai par diviem punktiem atpaliek no 3. pozīcijas īpašnieces Tulas "Arsenal".

Azerbaidžānas AZAL pamatsastāvā turpina spēlēt Oskars Kļava. Šodien viņa komanda 1 000 skatītāju klātbūtnē izbraukumā nospēlēja 0:0 ar "Sumqayıt". Kļavam 90 minūtes, bet AZAL ieņem 6. vietu no 10 komandām.

Lietuvas čempionātā Māra Eltermaņa 5. pozīcijas īpašniece "Kruoja" ar 1:2 piekāpās vicelīderei "Atlantas". Mūsu vārtsargs trešo maču pēc kārtas palika rezervē. Iepriekšējos divos neizšķirtos pret līderi "Žalgiri" ļoti labi vārtus sargāja vietējais lietuviešu vārtsargs, kurš vārtos stājās arī šodien.

Polijas 1. līgā 82. minūtē uz maiņu nāca Nikolajs Kozačuks, bet viņa Lenčnas "Gornik" ar 2:1 uzvarēja Grudzioncas "Olimpia". Kozačuka komanda ieņem augsto 3. vietu.


Lech - Gornik 3:1 by _gosc_

     [+] [-]

, 2013-11-04 01:17, pirms 11 gadiem
Vārtsargu mums tīri statistiski uz pārējo fona ārzemēs ir pat ļoti daudz. Nešaubos, ka Māliņš ar BATE izcīnīs pelnītu titulu Baltkrievijā. Jācer, ka pēc šī zaudējuma Kruoja atgriezīs Eltermani vārtos. Pozitīvi, ka tik augstu šobrīd Polijas 1. līgā atrodas Kozačuka Gornik - reālas iespējas tikt Ekstraklasē nākamsezon, tik labi turpinot.