Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ivanovs: Nedēļas laikā trijos kontinentos

Ivanovs: Nedēļas laikā trijos kontinentos
Deniss Ivanovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sportacentrs.com lasītājiem piedāvā ceturto Latvijas futbola izlases aizsarga Denisa Ivanova blogu, kurā viņš stāsta par neveiksmīgo kausa izcīņas finālspēli, DĀR čempionātu, brīvo laiku Keiptaunā, "Liepājas Metalurga" čempionu titulu un gaidāmo maču Latvijas izlases sastāvā.

Savā ceturtajā blogā Deniss Ivanovs Sportacentrs.com lasītājiem stāsta par pagalam neveiksmīgo DĀR kausa izcīņas finālspēli (0:6), čempionāta pēdējiem mačiem, jauno komandas treneri, brīvā laika pavadīšanu Keiptaunā, bijušā kluba "Liepājas Metalurgs" čempionu titulu Latvijā, kā arī novembra vidū gaidāmo pārbaudes spēli Latvijas izlasē pret Hondurasu.

Kā varējām zaudēt ar 0:6…

Sveiki! Laikam jāsāk ar kausa izcīņas finālu, kurš izvērtās ļoti neveiksmīgs… Pat atcerēties negribas – uzreiz pēc mača būtu daudz ko sliktu teicis, bet tagad jau esmu nomierinājies. Nospēlējām ļoti slikti, pat uz neizšķirtu cerību nebija. Vienkārši sakot – mūs apspēlēja. Visi gaidīja finālu un bija gatavi, taču… Pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem dažiem it kā vairs nebija interesanti spēlēt. Protams, tā gluži nebija, taču tiešām atbilstošus vārdus grūti atrast. Ģērbtuvē pēc mača ienāca kluba prezidents – teica, ka jāpāršķir lappuse, dzīve turpinās. Pat negaidīju, ka prezidents būs tik mierīgs, lai gan saprotams, ka domāja ko citu. Dzīvojam tālāk, kā jau viņš teica.

Pēc fināla savā laukumā uzvarējām čempionāta mačā ar 2:0 – tā tam vajadzēja būt, rezultāts likumsakarīgs. Beidzot uzvarējām savā laukumā – sezonas sākumā tas nekādīgi neizdevās, bet tagad mājās rādām labu futbolu un uzvaram. Savukārt pirms pāris dienām čempionātā spēlējām pret to pašu "Golden Arrows", mums bija vairāk momentu – nesaprotu, kā finālā varējām viņiem zaudēt ar 0:6. Neiespējami! Diemžēl neizdevās revanšs, jo mačs beidzās 0:0. Tagad gaida divas izbraukuma spēles – rītvakar un svētdien Johannesburgā.

Par jauno treneri neko daudz nevaru pateikt arī tagad. Pēc fināla viņš aizbrauca atpakaļ uz Nīderlandi, kur laikam kārtoja papīrus, un atgriezās tikai šovakar. Tā ka viņš mūs trenējis mazāk nekā nedēļu, visu laiku spēles un treniņus vadīja asistents, kurš turpmāk būs sporta direktors. Man pašam viss ir kārtībā, spēlēju. Tagad sāks strādāt jaunais treneris, kurš kaut ko acīmredzot grib mainīt – skatīsimies, kā būs.

Nav laika, lai atpūstos

Komandā esam seši centra aizsargi, tajā pašā laikā nav malējo aizsargu – visi ir savainoti. Viņu vietā spēlē pussargi, kuri pastāvīgi mainās aizsardzībā, taču treniņos esam daudzmaz saspēlējušies un, ja neskaita finālu, savstarpējā sapratne ir laba. Ar katru dienu uzlaboju savas angļu valodas zināšanas, ir vieglāk saprasties.

Brīvajā laikā šeit būtu, ko darīt, taču problēma ir tā, ka nav pietiekami daudz laika, lai kaut kur aizbrauktu. Pa centru jau var pastaigāt, taču Keiptaunā ir daudz jaunu un skaistu vietu, uz kurām brīvdienās vēl nav bijis laika doties – piemēram, safari. Vietu, kur pavadīt brīvo laiku, būtu pat ļoti daudz – ar draudzeni te dzīvojam otro nedēļu, taču vēl nekur neesam aizbraukuši tālāk vai gar jūru pastaigāt. Temperatūra gan ir augsta – pāri +30 grādiem.

Nedēļas laikā – trijos kontinentos

Ļoti priecājos, ka "Liepājas Metalurgs" kļuvis par Latvijas čempionu. Arī es nospēlēju komandā vairāk nekā pusi sezonas, un, kad uzzināju šo vēsti, sazvanījos ar puišiem, apsveicu. Esmu ļoti priecīgs, lai gan par titula iegūšanu, ja godīgi, vairs nešaubījos pēc tam, kad tika uzvarēts "Skonto". Kā dabūšu zelta medaļu, vēl jāsarunā – protams, gaidu to!

Pēc 8. novembra spēles lidošu uz Latviju, tikai pagaidām vēl nav sarunāts viss par lidmašīnas biļetēm – vienā laikā nav iespējams, otrā es pats nevaru. Taču pret Hondurasu spēlēšu, tikai nezinu, kurā datumā ieradīšos Latvijā – ja nekas neizmainīsies, tad pa taisno no DĀR uz Hondurasu nedošos. Nedēļas laikā sanāks pabūt trijos kontinentos – nekas, cerams, ka ar to tikšu galā. Par Hondurasu zinu tikai tik daudz, ka tā tikusi Pasaules kausa finālturnīrā un FIFA ranga atrodas 35. vietā, par ko izlasīju šajā mājas lapā. Vairāk neko nezinu, taču finālturnīrs un 35. vieta jau runā par sevi. Komandas biedri teica, ka Hondurasā būs grūti adaptēties. Viens no viņiem jau spēlējis Amerikā MLS līgā, tāpēc laikam zināja stāstīt par to.

Līdz nākamajai reizei!

Pirmais Denisa Ivanova blogs: Blogs: Ivanovs: "Dažos Keiptaunas rajonos labāk...
Otrais Denisa Ivanova blogs: Blogs: Ivanovs: "Mājās braucot, laiks rit ātrāk"
Trešais Denisa Ivanova blogs: Blogs: Ivanovs: Maksimums būtu bijusi 2.vieta...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-11-04 04:50, pirms 14 gadiem
turies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2009-11-04 10:04, pirms 14 gadiem
"Komandas biedri teica, ka Hondurasā būs grūti adaptēties" -> Labi ka nav sarunāta spēlē ar Bolīvijas valstvienību

  +3 [+] [-]

, 2009-11-04 12:46, pirms 14 gadiem
Tad galu galā tikai viena izlases spēle sarunāta? Žēļ - Astafjevam vajag krāt spēles kamēr jauns.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-04 20:44, pirms 14 gadiem
labs raksts