Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Kožana un Lukjanova "Lechia" zaudējums pret "Polonia"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kožana un Lukjanova "Lechia" zaudējums pret "Polonia"
Ivans Lukjanovs
Foto: sportowefakty.pl

Zaudējumu Polijas Ekstraklasē piektdienas vakarā piedzīvoja Latvijas futbolistu Sergeja Kožana un Ivana Lukjanova pārstāvētā Gdaņskas "Lechia", kas savu skatītāju klātbūtnē ar 1:3 kapitulēja Varšavas "Polonia".

Gdaņskieši savā laukumā uzņēma dienu 4. vietā sākušo Varšavas "Polonia", kas pēc šodienas mača pakāpās uz 3. vietu. "Lechia" izgāza spēles sākumu. 9. un 14. minūtē vārtus "Polonia" labā guva albāniešu uzbrucējs Edgars Čani. Pirmajā gadījumā viņš uzvarēja gaisa divcīņu ar mūsu Sergeju Kožanu un raidīja bumbu vārtos ar galvu, bet nieka piecas minūtes vēlāk pēc centrējuma no kreisās malas ar kāju iešāva bumbu labajā apakšējā stūrī. Šoreiz ar Čani segšanu nokavēja Kožana pārinieks "Lechia" aizsardzības centrā Luka Vučko.

Varšavas komandai pirmajā puslaikā bija milzīgs pārsvars, bet "Lechia" atbildēja ar retiem pretuzbrukumiem. Viens no tādiem 37. minūtē beidzās rezultatīvi. Pēc centrējuma no labās malas iesita Abdū Traore – 1:2. Tomēr drīz vien viesi atjaunoja divu vārtu pārsvaru. 44. minūtē "Polonia" ar īsām piespēlēm sarāva gabalos mājinieku aizsardzību, uzbrukumu ar "hat trick" vārtiem noslēdzot Čani – 1:3.

2. puslaikā uz maiņu izgāja Ivans Lukjanovs, spēlējot labā pussarga pozīcijā. "Lechia" uzbruka vairāk, taču bez nopietniem draudiem viesu vārtiem. Turpretī "Polonia" varēja palielināt savu pārvaru, taču paši neizmantoja iespējas, labi darbojās "Lechia" aizsardzība.

Kožans nospēlēja visu maču, vāji darbojoties pirmajos ielaistajos vārtos, neizglāba arī "Polonia" trešo vārtu guvumā, kad nespēja bloķēt rezultatīvo piespēli. Otrajā puslaikā vienreiz "iekrita" ar mākslīgās aizmugures veidošanu, taču viss labi beidzās. Citās epizodēs palīdzēja atsisties. Lukjanovs ar bumbu bija epizodiski, pārsvarā gadījumos, kad uzvarēja "otrajā stāvā".

"Lechia" 16 spēlēs sakrājusi 17 punktus un guvusi tikai astoņus vārtus, kas Gdaņskas komandu novieto 12. vietā 16 komandu konkurencē. Līdz kārtas beigām iespējams noslīdēt līdz 14. vieta. Līdere ar 31 punktu ir "Slask".

Slēpts komentārs: No Saturna Vērotājs

  +4 [+] [-]

, 2011-12-03 00:01, pirms 13 gadiem
Forši, ka Lukjanovs atgriezies laukumā, tomēr svarīgs spēlētājs izlasē!