Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Rosickis: "Mēģināsim izmantot Latvijas trūkumus, bet viegli nebūs"

Rolands Eliņš

Rosickis: "Mēģināsim izmantot Latvijas trūkumus, bet viegli nebūs"
Tomāšs Rosickis
Foto: AP/Scanpix

Prāgā „Eden” stadionā preses konferencē Čehijas futbola izlases galvenais treneris Pavels Vrba un kapteinis Tomāšs Rosickis dalījās iespaidos un cerībās par gaidāmo spēli pret Latviju. Vrba novērtēja Valēriju Šabalu kā bīstamāko Latvijas ieroci un izteicās, ka tā spēlē līdzīgi kā Islande, savukārt Rosickis raksturoja Latvijas izlasi kā dinamisku un ļoti organizētu.

„Protams, ka gaidām uzvaru un trīs punktus,” sacīja Čehijas izlases kapteinis Tomāšs Rosickis. „Taču zinām, ka spēle nebūs viegla. Zinām, ka Latvijai ir trūkumi, tā smagi zaudēja Nīderlandei, taču spēlēja neizšķirti ar Turciju. Mēģināsim izmantot tās trūkumus, bet tas nebūs vienkārši.”

Rosickis atzina, ka viņam un trenerim nedaudz iekaisušas balss saites, taču tas esot normāli šajā gadalaikā un citas nozīmīgas veselīgas problēmas komandā neesot un sagatavošanās noritējusi labā līmenī. Čehijas mediji gan neatlaidās no aizsarga Davida Limberska jautājuma, taču ne Rosickis, ne treneris Pavels Vrba neapstiprināja, ka Limberskis rīt nespēlēs, gluži otrādi, viņš joprojām ir kopā ar komandu. Vrba arī noliedza, ka aizsargs guvis muskuļa traumu un arī atļāvās atjokot čehu žurnālistes aizrādījumam par to, ka Limberskim veikta magnētiskā rezonanse, sakot, ka visiem kaut kas sāp, savukārt trenerus uz šādām pārbaudēm neved, jo viņi ir tikai treneri un tas ir pārāk dārgi.

„Protams, ka atceros 2004. gada spēli pret Latviju, tas tomēr bija Eiropas čempionāta finālturnīrs,” atminējās Rosickis. „Atceros arī Marianu Paharu kā spēlētāju, un šajā ziņā jāsaka, ka ir nedaudz skumji redzēt arvien vairāk un vairāk bijušos konkurentus kļūstam par treneriem. Tā nav laba ziņa man (joko).”

„Pirms spēles pret Latviju video skatījāmies daudz, treneris sagatavoja vairākus materiālus,” turpināja Rosickis. „Jākonstatē, ka tā ir ļoti labi sagatavojusies izlase, ļoti kustīga un dinamiska, arī labi organizēta, un nedomāju, ka spēle būs vienkārša. Tas nozīmē, ka jāspēlē ar pilnu atdevi un jāpievērš maksimāla uzmanība arī sīkākajām detaļām. Nedrīkstam novērtēt pretinieku par zemu, tā vietā jāizmanto viņu kļūdas. Uzskatu, ka futbola veida ziņā Latvija izlase līdzinās Islandei.”

Gan Rosickim, gan trenerim Vrbam tika vaicāts par taktiku rītdienas spēlē, taču abi no patiešām konkrētas atbildes izvairījās, norādot, ka visiem patīk spēlēt uzbrukumā, taču jāņem vērā arī citi apstākļi. „Futbolā jāpiemērojas pretiniekiem,” sacīja Vrba, „ un pašiem jābūt disciplinētiem. Spēles pret Nīderlandi un Turciju atšķiras no mačiem pret Latviju un Islandi. Ja salīdzinām Latviju ar Kazahstānu, tad jāsaka, ka pret Kazahstānu bija ļoti grūti spēlēs viesos. Latvija ir ļoti labi organizēta komanda, un, lai arī pret Nīderlandei tai neizdevās labākā spēle, tā parādījusi, ka prot atņemt punktus arī favorītēm.”

Čehijas trenerim tika pavaicāts, vai viņš uzskata Čehijas līgā spēlējošo Valēriju Šabalu par lielāko draudu Latvijas izlasē? „Jā, esmu patiešām priecīgs, ka viņš spēlē Čehijā, jo uzskatu Šabalu par labāko uzbrucēju Latvijas izlasē, patiešām labāko. Domāju, ka viņš spēlē ļoti interesantu futbolu, un labi, ka tagad to dara Čehijā..”

Vietējie mediji arī preses konferences beigās centās ar atkārtotiem jautājumiem aizskart Limberska potenciālo iztrūkumu, kas varētu raisīt problēmas aizsardzībā, taču Vrba atteica, ka, ja paklausītos žurnālistu teiktajā, tad viņam vispār nebūtu futbolistu, no kuriem rīt sakomplektēt veselu sākumsastāvu, taču atzina, ka būtu ļoti priecīgs rīt iegūt 15. punktu turnīra tabulā, tiesa, lai nodrošinātu vietu finālturnīrā, viņaprāt, tik un tā vēl nepieciešami vismaz septiņi punkti otrajā aplī.

Sportacentrs.com pārstāvis arī centās noskaidrot, cik Latvijas izlases spēlētājus Vrba, ja viņam būtu tāda iespēja, ņemtu Čehijas izlasē, taču diemžēl jautājuma būtība pazuda neveiklā tulkojumā uz čehu valodu, un Vrba atbildēja uz pretēju jautājumu, proti, ja viņš būtu Latvijas izlases treneris, tajā izsauktu visus pašreizējos Čehijas izlases spēlētājus.

Sportacentrs.com no Prāgas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-03-27 20:52, pirms 10 gadiem
Parasti šitie ''nebūs viegli'' beidzas ar 0:3 vai 0:6!

     [+] [-]

, 2015-03-27 21:00, pirms 10 gadiem
"ja viņš būtu Latvijas izlases treneris, tajā izsauktu visus pašreizējos Čehijas izlases spēlētājus."
Nu, tā arī ir atbilde uz īsto jautājumu

  +1 [+] [-]

, 2015-03-28 00:18, pirms 10 gadiem
Vienkārši spēlētāji ir pieklājīgi un nesaka savas īstas domas

  -2 [+] [-]

, 2015-03-28 06:36, pirms 10 gadiem
Meginasim izmantot Latvijas trukumus...
mums kas cits ka trukumi ari ir?

     [+] [-]

, 2015-03-28 11:59, pirms 10 gadiem
to arvīds1991! Varbūt pārlasi vēlreiz rakstu tā uzmanīgi un saņemsi atbildi uz savu stulbo komentāru!!!!!!!!!