Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Liepājā ielikts pamatakmens slēgtajai futbola hallei

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Liepājā ielikts pamatakmens slēgtajai futbola hallei
Foto: liepaja.lv

Ceturtdien, 16. jūnijā, Zvejnieku alejā 2, stadiona “Olimpija” teritorijā svinīgi tika iemūrēts pamatakmens slēgtajai futbola hallei un kapsulā nodots vēstījums nākamajām paaudzēm.

Pamatakmens ielikšanas pasākumā piedalījās Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš, priekšsēdētāja vietnieks Atis Deksnis, halles būvnieka SIA "UPTK" valdes priekšsēdētājs Zigurds Kirhners, Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko, Liepājas Sporta pārvaldes vadītājs Elans Strazdiņš un Liepājas Olimpiska centra valdes priekšsēdētājs Gatis Griezītis.

“Futbols ir komandas spēle, kur uzvarēt var tikai sadarbojoties, tāpat arī šī halles tapšana ir iespējama tikai, pateicoties sadarbībai un atbalstam. Paldies visiem iesaistītajiem par to, ka beidzot esam tikuši līdz tam, ka jau pavisam drīz vairāk nekā 650 mazie Liepājas futbolisti varēs trenēties jaunajā hallē. Liepāja ir viens no fundamentāli svarīgiem pīlāriem Latvijas futbolā, ar senām un stabilām futbola tradīcijām, tāpēc visi kopā esam pelnījuši modernus un kvalitatīvus apstākļus jaunās futbola paaudzes sagatavošanai,” sacīja Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš.

Līdz ar slēgtās futbola halles būvniecību Liepājas pilsētas un reģiona jaunie futbolisti iegūs jaunu attīstības impulsu, jo halle spēs nodrošinātu labus treniņu apstākļus visa gada garumā, ne tikai vasaras sezonā. Kopumā Liepājā ar futbolu nodarbojas aptuveni 650 bērnu – gan Futbola skolā, gan dažādās interešu izglītības programmās un bērnudārzos. Ziemā treniņi tiek pārtraukti vai pārcelti uz sporta zālēm, kas nav piemērotas futbolam, tādēļ bija būtiski bērniem un jauniešiem nodrošināt kvalitatīvu un nepārtrauktu treniņu procesu jebkuros laikapstākļos.

Projektētā ēka – slēgtā, piepūšamā futbola halle – tiks izvietota stadiona “Olimpija” treniņu laukuma zonā, zemesgabala neapbūvētajā dienvidu daļā, ievērojot ugunsdrošības atkāpes līdz esošajām fortifikācijām. Minētā teritorija jau ir aprīkota ar autostāvvietām, tai ir pievilktas galvenās inženierkomunikācijas.

Projekts paredz saglabāt un integrēt jaunajā apbūves koncepcijā esošo futbola laukumu ar tribīnēm, esošās ģērbtuves un vēsturiskās fortifikācijas. Projektētais labiekārtojums pieslēdzas jau izbūvētajam autostāvlaukumam ar tualeti. Iebrauktuve teritorijā ir izbūvēta no Roņu ielas.

Projekts paredz izbūvēt slēgto futbola halli ar visām tai nepieciešamajām inženierkomunikācijām, ceļiem un saimniecības laukumiem, iekļaujot teritorijas apgaismojumu un lietus ūdens novadīšanu. Futbola halles virsbūve un tai piederošais tehnoloģiskais aprīkojums tiek piegādāts kā gatava, rūpnieciski ražota iekārta un to piegādā un uzstāda uzņēmums “DUOL”.

Projekts paredz demontēt esošo futbola treniņu laukumu un veikt visas teritorijas planēšanu atbilstoši jaunajam plānojumam un jaunā sintētiskā seguma futbola laukuma tehniskajām vajadzībām un prasībām. Laukumam pa perimetru projektēti halles piepūšamās daļas pamati un tehnoloģiskie laukumi. Futbola halles ziemeļu galā pieslēdzas sportistu ģērbtuvju bloks ar palīgtelpām. Ģērbtuvju bloks projektēts ar visām nepieciešamajām inženieriekārtām un pieslēgts teritorijā esošajiem inženiertīkliem. Projektētais sportistu ģērbtuvju bloks ar kopēju ieeju, vējtveri tālāk savienojas ar futbola halli. Futbola laukuma izmēri 102x66 metri.

Būvniecības procesu īsteno SIA Liepājas Olimpiskais centrs, bet pēc halles nodošanas ekspluatācijā apsaimniekošanu veiks SIA “OC Liepāja”.

Uzziņai:

Līgums par būvdarbiem ar SIA “UPTK” būvobjektā “Slēgtā futbola halle un teritorijas labiekārtojums Zvejnieku alejā 2, Liepājā” tika noslēgts 2022. gada 1. aprīlī.

Būvdarbus objektā plānots pabeigt šī gada rudenī.

Būvdarbu izmaksas - 1 566 207,46 eiro, PVN - 328 903,57 eiro, kopējā līguma summa ir 1 895 111,03 eiro.

Ēkas būvtilpums – 113 570 m3
Tai skaitā: sporta halle - 112 520 m3
ģērbtuvju bloks - 1050 m3
Stāvu skaits – 1
Ēkas augstums – 21,3 m
Maksimālais pieļaujamais cilvēku skaits hallē - līdz 500 cilvēkiem, ieskaitot ģērbtuvju blokā - 180 cilvēki.

Informāciju sagatavoja:
Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas
Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa

     [+] [-]

, 2022-06-16 18:36, pirms 2 gadiem
Kurš uzpumpēs?

     [+] [-]

, 2022-06-16 19:27, pirms 2 gadiem
Slēgto haļļu pluss ir būvniecības ātrums - šī rudenī solās būt gatava

https://sportacentrs.com/futbols/la...

Redzēs kāda būs lietotāju pieredze darbojoties šāda tipa hallēs.

     [+] [-]

, 2022-06-16 19:28, pirms 2 gadiem
jaanis22 rakstīja: Kurš uzpumpēs?
gan jau zini, ka tam ir speciāli paredzētas iekārtas