Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Futbola halle būs arī "Daugavas" stadionā Rīgā

Agris Suveizda

Futbola halle būs arī "Daugavas" stadionā Rīgā
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde slēgto futbola haļļu būvniecības programmas ietvaros apstiprinājusi projekta īstenošanu "Daugavas" stadionā Rīgā. Halles būvniecība tiks realizēta sadarbībā ar VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"".

Stadiona teritorijā tiek plānota halle ar 100x70 metru izmēra mākslīgo futbola laukumu. Tās uzstādīšanas darbi tiek plānoti 2023. gada vasaras beigās.

"Slēgto haļļu būvniecības programma risina daudzas futbola infrastruktūras problēmas, it īpaši reģionos, radot kvalitatīvus un augstiem standartiem atbilstošus punktus futbola treniņiem un spēlēm. Tomēr Rīgas gadījumā šādas infrastruktūras nepieciešamība ir ar citu specifiku, jo galvaspilsētā koncentrējas lielākais futbolā iesaistīto un klubu skaits. Ar pašlaik pieejamo slēgto futbola haļļu resursu ir nepietiekoši, lai nodrošinātu Rīgas klubus un jauniešus ar labiem un pieejamiem apstākļiem, īpaši gada aukstajos mēnešos. Šī iemesla dēļ halles būvniecība galvaspilsētā ir viena no šīs programmas prioritātēm," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Esam priecīgi, ka tā savas mājas atradīs ģeogrāfiski ļoti labā vietā, kurā jau mājo sporta un futbola gars. Kopā ar "Daugavas" stadionu esam realizējuši jau vairākus projektus un uzlabojumus, pēdējais no kuriem ir jumts "Daugavas" stadionā. Esam izveidojuši lieliskas darba attiecības, un kopīgi gribam Latvijas futbola infrastruktūras karti padarīt vēl pievilcīgāku."

LFF un VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" pašlaik izstrādā sadarbības līgumu projekta realizēšanai. Kā zināms, šā gada sākumā tika atklāta mazā izmēra halle Rēzeknē, bet kopumā LFF programma četros gados paredz realizēt septiņus slēgto futbola haļļu projektus dažādās Latvijas vietās. LFF partneris šīs programmas īstenošanā ir Slovēnijas uzņēmums "Duol" - Eiropas tirgus līderis piepūšamo kupola konstrukciju ražošanā un uzstādīšanā. Šogad plānots uzsākt slēgtās halles būvniecību Liepājā, kura tāda paredzēta stadiona "Olimpija" teritorijā. Halles atvēršana paredzēta rudenī. LFF slēgto futbola haļļu būvniecības programma ar LFF līdzfinansējumu tiek realizēta sadarbībā ar vietējām pašvaldībām un citiem partneriem.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14086/daugavas...

  -3 [+] [-]

, 2022-06-08 14:11, pirms 2 gadiem
Ceru, ka lielākā daļa finansējuma būs no FIFA!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2022-06-08 16:01, pirms 2 gadiem
zuxx rakstīja: Bet kamēr Latvijā neuzcels 60-85k ietilpības stadionu, tikmēr par futbola izaugsme mēs varam nesapņot!
Protams, stadiona lielums attīsta futbolu valstī. Tad jau uzreiz būvējam 200k stadionu!

  -1 [+] [-]

, 2022-06-08 17:02, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Ceru, ka lielākā daļa finansējuma būs no FIFA!
krievu bratani no lff arī cer !

  +3 [+] [-]

, 2022-06-08 18:28, pirms 2 gadiem
zuxx rakstīja: Bet kamēr Latvijā neuzcels 60-85k ietilpības stadionu, tikmēr par futbola izaugsme mēs varam nesapņot!
Nu es tev ieliktu plusiņu vien par to, ka sāc atgādināt Kārli Skalbi un viņa darbus Nu ko tur niekoties ar 85k - vajag tik nedaudz pielikt klāt, lai varam Nou Camp pārspēt, kam laikam ir 90k sēdvietas - un visas nākotnes futbola trofejams mums ir kabatā, jo tāda Francijas izlase vispār knapi tiks pāri centra līnijai un LV izlasei bumbas kontrole būs vismaz 70-80% un iespiedīsim pretinieku viņu laukuma pusē. Jo pie 10 000 sēdvietām mēs varam tikai ar 1:0 Lihtenšteinu uzvarēt - pie 20 000 sēdvietām jau būtu 2:0 visticamāk . Un tagad paskatīsimies uz Islandi, kas šobrīd varbūt nerāda to sniegumu ko viņi rādīja dažus gadus atpakaļ Pasaules kausā utt., bet kopumā var ņemt piemēru - Islande ieguldīja slēgtajās futbola hallēs - laikam pa visu valsti uzcēla 14 - 16x slēgtās futbola halles (nevis galvaspilsētā, bet izsēja pa visu valsti). Galvenais faktors, lai nākotnē būtu normāla izlase ir - ieguldīt jauniešos un bērnos - bet mums ir katastrofāla situācija ar futbola infrastruktūru - ziemā bērniem nav reģionos īsti kur spēlēt, kā vien uz cietas grīdas skolu sporta zālēs, un vēl ir daudzas citas problēmas.
Ja runājam par izlases stadionu - domāju, ka vairāk par 30 k nav nepieciešamības, jo šaubos, ka pat šīs sēdvietas vispār uz kādu izlases spēli spēs piepildīt - nu labi, lai Tev būtu vairāk pa prātam, tad manis pēc, lai ir 40 k (varbūt kādreiz notiek brīnums un UEFA paziņo, ka ČL fināls notiks Rīgā - tad tiešām 30k, vai 40k var nospēlēt kā izsķiroš faktors)!
Runājot par slēgtās futbola halles projektu Daugavas stadionā - es saku tikai 100% super un beidzot!

  -2 [+] [-]

, 2022-06-08 21:12, pirms 2 gadiem
kārtējais pasaku stāsts tautai no cikla ; kā var nesolīt ;

     [+] [-]

, 2022-06-08 22:25, pirms 2 gadiem
Vajag vienkārši uzcept stadionu kurš atbilst visām prasībām kur var rīkot visa līmeņa UEFA kausu mačus.Mūsu gadijumā 25-30t un ideālā variantā uztaisīt kā ir Eiropā(zinu Holandē ir) ar izbīdāmo un iebīdāmo laukumu.Ar to es domāju par zālāju lai varētu noņemt un tad viņu nesabojātu un varētu laist rokkoncertus varētu dejotāji Dziesmu svētkos dragāt un nebūtu jāuztraucas,ka sabendēs zālaju.Bet tas mūslaikos ir sapnis,bet ja būtu vēlēšanās to varētu dabūt gatavu.