Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: ''Sportiskais uzdevums ir vinnēt Baltijas kausu''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kazakevičs: ''Sportiskais uzdevums ir vinnēt Baltijas kausu''
Dainis Kazakevičs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pirms rīt gaidāmās Baltijas kausa spēles pret Igauniju preses konferencē atklāja, ka var būt izmaiņas sastāvā, bet valstsvienības sportiskais mērķis ir atgūt savā īpašumā Baltijas kausa trofeju.

Latvijas futbola izlase rīt sāks Baltijas kausa izspēli pret Igauniju. Pirms tās preses konferencē izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs atklāja, ka tai šajā turnīrā ir trīs uzdevumi.

''Mums ir trīs uzdevumi. Sportiskais - vinnēt Baltijas kausu. Uzdevums dot iespēju spēlētājiem, kuri tam gatavojās ilgāku laiku, bet es to nesauktu par eksperimentu. Tie ir spēlētāji, kuri šo iespēju nopelnīja ar savu darbu visa gada garumā. Trešais uzdevums – pieslīpēt vairākus spēles elementus, kas varētu būt noderīgi nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Paredzu, ka sākumsastāvā būs jaunas sejas, un arī uz maiņu varētu nākt spēlētāji, kuri līdz šim spēlēja mazāk,'' par mērķiem un iespējamajām sastāva izmaiņām klāstīja galvenais treneris.

Viņš arī piebilda, ka Baltijas kausam bijis saraustīts sagatavošanās posms, jo tikai sestdien tika aizvadītas pēdējās Virslīgas čempionāta spēles. ''Šī nometne ir pat izlases mērogam saspiestos laika rāmjos. Starp sestdienu, kad bija pēdējā virslīgas spēle, un trešdienu, bija tikai trīs dienas, un pirmās 48 stundas ir svarīgas, lai atjaunotu spēkus. Šodienas treniņš faktiski būs vienīgais, kurā varam piestrādāt pie taktiskām lietām. Šodienas treniņa uzdevums ir atstrādāt spēles ideju. Šis ir sezonas noslēgums, un spēlētāju funkcionālajam stāvoklim būs liela nozīme rītdienas mačā.''

Treneris atklāj, ka rīt gaida sarežģītu spēli, un abām komandām jārēķinās, ka spēles laukums var būt smags. ''Domāju, ka rītdien mūs gaida ļoti fiziska spēle. Abas komandas gaida ne ļoti viegls laukums, tāpēc fiziskajai gatavībai būs būtiska loma. Sestdien te jau aizvadījām pirmo treniņu. Skaidrs, ka ir novembra mēnesis un ka jautājums par laukuma kvalitāti šeit ir aktuāls arī vasarā. Tas, ko redzēju, laukums bija labi sagatavots. Iespējams, pat labāk, nekā tas bija pirms jūnija. Taču apzināmies laikapstākļus, ka pēc treniņiem un pirmsspēles iesildīšanās laukums varētu ciest. Rēķināmies ar iespēju, ka laukums varētu būt gana smags.''

"Ir neliels nogurums iekrājies. Šogad gan aizvadīju nedaudz mazāk spēļu nekā pagājušajā gadā. Iepriekšējo spēli zaudējām Igaunijai, šoreiz gribam viņus uzvarēt un atgūt Baltijas kausa trofeju savā īpašumā,'' pirms spēles komentāru sniedza aizsargs Raivis Jurkovskis.

Baltijas kausā šogad piedalās četras komandas - Latvija, Igaunija, Lietuva un Islande. Rītdienas spēles uzvarētāja cīnīsies par zeltu, bet zaudētāja par trešo vietu attiecīgi pret Lietuvas vai Islandes mača uzvarētāju vai zaudētāju.

Latvijas izlases sastāvs Baltijas kausam

PozīcijaSpēlētājsVecKlubsS/V
VārtsargiPāvels Šteinbors37RFS27
Rihards Matrevics23Valmiera1
Nils Puriņš24Riga
AizsargiIgors Tarasovs34Ypsonas (Kipra II)47/2
Roberts Savaļnieks29Liepāja46/2
Raivis Jurkovskis25Riga32
Antonijs Černomordijs26Riga26/1
Elvis Stuglis29RFS7
Vladislavs Sorokins25RFS4
Daniels Balodis24Valmiera
Emīls Birka22Valmiera
Ivo Minkevičs23Auda
PussargiArtūrs Zjuzins31RFS56/8
Jānis Ikaunieks27KuPS (Somija)46/11
Andrejs Cigaņiks25Dun Streda (Slovākija)37/1
Eduards Emsis27Lahti (Somija)23/1
Alvis Jaunzems23Valmiera23
Aleksejs Saveļjevs23Auda8/1
Renārs Varslavāns21RFS4
Maksims Toņiševs22Valmiera
Iļja Korotkovs22Riga
UzbrucējiDāvis Ikaunieks28Jablonec (Čehija)37/5
Roberts Uldriķis24Cambuur (Nīderlande)36/6
Raimonds Krollis21Valmiera25/2

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14482/d-kazake...

     [+] [-]

, 2022-11-15 17:30, pirms gada
Ceru ,ka treneris saņems visu dūšu dūrē un dos iespēju Matrevicam , saprotu ,ka Rihards ik pa laikam pieļauj kļūdas ....,bet arī Šteinboru nosaukt par stabilu vārtusargu nekādi nevar!

  +1 [+] [-]

, 2022-11-15 17:31, pirms gada
Neskaidra ir vektora vārtsargu izvēle. Kāpēc ņem veterānu Šteinboru ? Liks pamatsastāvā ? Pārdaudei ??? Šāds purnīrs derīgs jauno : Matrevica , Zviedra , Krūmiņa prakses iegūšanai !

  +1 [+] [-]

, 2022-11-15 17:52, pirms gada
HotābičsXIV rakstīja: Neskaidra ir vektora vārtsargu izvēle. Kāpēc ņem veterānu Šteinboru ? Liks pamatsastāvā ? Pārdaudei ??? Šāds purnīrs derīgs jauno : Matrevica , Zviedra , Krūmiņa prakses iegūšanai !
Kas par Krūmiņu?

  -1 [+] [-]

, 2022-11-15 19:00, pirms gada
Puriņa krūmiņš.

     [+] [-]

, 2022-11-15 19:49, pirms gada
treneris ciets kā rieksts- tā viņš redz apkārtējo pasauli

     [+] [-]

, 2022-11-15 21:23, pirms gada
HotābičsXIV rakstīja: Neskaidra ir vektora vārtsargu izvēle. Kāpēc ņem veterānu Šteinboru ? Liks pamatsastāvā ? Pārdaudei ??? Šāds purnīrs derīgs jauno : Matrevica , Zviedra , Krūmiņa prakses iegūšanai !
Tas,ka turnīrs ir sava veida iespēja jaunajiem, vai tiem kas vairāk uz beņķa sēdējuši , tas ir skaidrs.
Taču tas nenozīmē, ka piemēram vārtsarga pozīcijā nav nepieciešams vismaz viens labs un pieredzējis vecis līdzi, kurš jauno čali var pamācīt, dot kādus labus padomus kā rīkoties utt.
Vai ja pienāk pendeles, kur izšķīrās uzvarētājs, domāju visi justos drošāk ja Steinbors ietu vārtos. Esot reāli,ka Baltijas kauss LV ir pietiekami svarīgs. Vienīgā iespējamā trofeja ,ko spējam starptautiski izcīnīt. 😄