Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U19 minimāli zaudē turkiem un nepārvar kvalifikācijas kārtu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U19 minimāli zaudē turkiem un nepārvar kvalifikācijas kārtu
Foto: LFF

Latvijas U-19 jauniešu izlase piektdien 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas otrajā mačā ar 1:2 (0:0) zaudēja mājiniecei Turcijai, tādējādi izstājoties no cīņas par iekļūšanu Elites kārtā.

Jakubs Dovalils komandas sākumsastāvā pēc turnīra pirmā mača bija veicis vienu izmaiņu – Valerijs Lizunovs tika aizstāts ar Kristiānu Kaušeli.

Spēles pirmajā puslaikā, kura lielākā daļa pagāja ar mazu sitienu skaitu pa vārtiem, Latvijas izlases sastāvā brīdināti tika gan Mareks Mikšto, gan Niks Slide. Pēdējais cīņas 33. minūtē tika nomainīts un viņa vietā cīņā iesaistījās Deņiss Rogovs. Puslaika beigu daļā daudz darba vārtos bija Ņikitam Šaraņinam, taču rezultāts palika neatklāts.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar vēl divām spēlētāju maiņām – Mikšto vietā laukumā devās Niklāvs Konrāds Skrinda, bet Kaušeli nomainīja Lizunovs. Puslaiku gan sekmīgāk sāka mājinieki, kuru rindās 53. minūtē izcēlās Metehans Altunbass, bet 69. minūtē pārsvaru dubultoja Polats Abajs. Latvijas izlasei, kuras sastāvā laukumā devās arī Arturs Krancmanis un Roberts Raivis Aršauskis, intrigu izdevās atgriezt vien spēles kompensācijas laikā, kad pēc Lūkasa Vapnes piespēles izcēlās Oļģerds Raščevskis.

Turnīra pirmajā kārtā Latvija, neizmantojot vairākas iespējas, ar 0:1 piekāpās Rumānijai, kamēr Turcija ar 3:1 apspēlēja Sanmarīno, mača gaitā atspēlējot vienu vārtu deficītu. Citā otrās kārtas spēlē rumāņi sagrāva Sanmarīno jauniešus ar 5:0. Latvijas un Sanmarīno izlašu spēle notiks 16. novembrī.

Kvalifikācijas kārtu pārvarēs apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā no visu grupu trešo pozīciju ieguvējām (radītājos pret savas apakšgrupas divām labākajām komandām). Elites kārtas sacensības paredzētas nākamā gada pavasarī, bet finālturnīrs ar astoņu komandu piedalīšanos jūnijā notiks Slovākijā.

Kā zināms, iepriekšējo divu šī vecuma Eiropas čempionātu izspēli ietekmēja Covid-19 pandēmija. Tā rezultātā Latvijas jaunieši nevarēja pieredzēt iepriekš izcīnīto iespēju spēlēt 2020. gada čempionāta Elites kārtā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13660/zaudejum...