Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: ''Īpaši uzbrukuma sākumstadijā mums jābūt dinamiskākiem''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kazakevičs: ''Īpaši uzbrukuma sākumstadijā mums jābūt dinamiskākiem''
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs dienu pirms UEFA Nāciju līgas spēles pret Lihtenšteinu pauda, ka, atšķirībā no abu izlašu mača jūnija sākumā, izlasei jāspēlē dinamiskāk uzbrukuma sākumstadijā. Savukārt aizsargs Kaspars Dubra atklāja, ka nevienu pretinieku nevar nenovērtēt.

Latvijas futbola izlase rīt plkst. 21:45 noslēgs jūnija ciklu UEFA Nāciju līgas ietvaros pret Lihtenšteinu. Savstarpējā mačā Rīgā minimālu panākumu ar 1:0 svinēja Latvija, vienīgos vārtus iesitot Artūram Zjuzinam.

Pirms spēles Latvija ar trim uzvarām tikpat spēlēs un deviņiem punktiem ir pirmā D1 grupā. ''Godīgi teikšu - vispār nedomāju par rezultātu rītdien Moldovā. Domājam par savu spēli. Pats personīgi rīt pat neinteresēšos, kā Moldova nospēlēs ar Andoru. Ceturtā spēle... Kādam varbūt var likties, ka labi iesākām, un mērķis jau gandrīz rokā, bet viena neveiksmīga spēle var visu mainīt. Rīt turnīra tabulā vēl neskatīsimies - koncentrēsimies spēlei,'' par esošo situāciju apakšgrupas tabulā pirms spēles pret Lihtenšteinu teica galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

''No pirmās spēles ar Lihtenšteinu varam teikt, ka mums jābūt dinamiskākiem un aktīvākiem, sevišķi uzbrukumu sākumstadijā. Jāizspiež vairāk no mūsu standartsituācijām. Nedrīkstam nenovērtēt Lihtenšteinu, kura ir pietiekami organizēta. Mums jābūt gataviem pēc zaudētas bumbas noreaģēt pareizi, lai likvidētu uzbrukuma draudus,'' galvenais treneris komentēja, kas ir jāuzlabo savstarpēji otrajā mačā, turpinot, ka nav nemaz tik vienkārši spēlēt pret masīvu aizsardzību. ''Rītdien negaidām vieglu spēli. Būtiski ir tas, ka pa mazlietiņam esam iemācījušies uzvarēt arī tos mačus, kad pretinieka spēles stils vai spēles gaita nav mums ērta.''

Aizsargs Kaspars Dubra atklāja, ka Nāciju līgu Latvijas izlase nav iesākusi labi un aizsardzībā bijušas kļūdas. ''Jūnija pirmās divas spēles nebija ideālas. Bija rezultāts, bet snieguma ziņā varējām arī labāk. Pret Moldovu aizvadījām labu maču. Tagad domājam par nākamajām uzvarām. Pret Andoru un Lihtenšteinu mums arī aizsardzībā bija kļūdas, bija problēmas.'' Spēlētājs turpināja, ka Lihtenšteinu nevar nenovērtēt: ''Pret visām komandām ir jābūt vienlīdz koncentrētam, it sevišķi izlases spēlēs. Cienām Lihtenšteinu, zinām šīs komandas stiprās puses, un mēs būsim gatavi visiem iespējamajiem pavērsieniem.''

Tikmēr galvenais treneris atklāja, ka otro savstarpējo spēli Latvijas izlase var sākt ar sastāva izmaiņām. ''Uzbrucēju skaits laukumā neveicina uzbrukuma jaudu. Arī Kasparam Dubram jāveicina uzbrukuma jauda. Cita lieta - pirmās spēles iespaidā varam lemt izmantot citu izvietojumu un sastāvu. Visi statusi, statistika - tas viss ir tādas virtuālas lietas. Koncentrēsimies tam, kad jāizdara, lai iegūtu trīs punktus.''

UEFA Nāciju līga, D1 grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Latvija33008:29
2.Moldova31114:44
3.Andora31112:44
4.Lihtenšteina30031:50

Nāciju līgas kalendārs

DatumsSpēleRezultāts
03.06.Latvija - Andora3:0 (1:0)
06.06.Latvija - Lihtenšteina1:0 (0:0)
10.06.Moldova - Latvija2:4 (1:2)
14.06.Lihtenšteina - Latvija21.45
22.09.Latvija - Moldova19.00
25.09.Andora - Latvija16.00

UEFA Nāciju līgas spēļu tiešraides bez maksas skatāmas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14104/d-kazake...

  +4 [+] [-]

, 2022-06-13 21:06, pirms 2 gadiem
Jā, nu nebūs jau diez ko patīkami arī uzvarētu grupu ja pēdējās divas spēles nozāģēs. Jāpierāda ka tās nebija veiksmīgas spēles, bet gan likumsakarīgs iznākums.
Es biju liels Kazakeviča pretinieks, bet jāsaka ka treneris man ir aizvēris muti un es uzskatu pašlaik izlase spēlē cienījami. Jādod iespēja spēlēt trenerim vismaz pilnu atlases ciklu un tad jau redzēs kas būs.
Slēpts komentārs: zaxx

  +4 [+] [-]

, 2022-06-13 22:09, pirms 2 gadiem
Nu ar visām rītdienas sakritībām un Latvijas uzvaru, būsim jau priekšlaicīgi garantējuši izkļūšanu no grupas, to arī novēlu.

  +3 [+] [-]

, 2022-06-13 22:20, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Dainis neko vispār nav izdarījis par ko viņu slavēt,.šīs amatieru komandas ir jāapsēlē ar aizvērtām acīm pie jebkura trenera un nestāstiet man te pasaciņas ka sniegums ir izlabojies. Nekas nav uzlabojies, vnk pretinieki ir pārāk vāji uz kā rēķina mēs izskatāmies stiprāki.
Tātad , ja pirmās trīs spēles mēs zaudētu , pēc tavām domām Kazakevičs nebūtu pie tā vainīgs.

  +3 [+] [-]

, 2022-06-13 22:35, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Dainis neko vispār nav izdarījis par ko viņu slavēt,.šīs amatieru komandas ir jāapsēlē ar aizvērtām acīm pie jebkura trenera un nestāstiet man te pasaciņas ka sniegums ir izlabojies. Nekas nav uzlabojies, vnk pretinieki ir pārāk vāji uz kā rēķina mēs izskatāmies stiprāki.
Man nepatīk Kazakēvičs, taču sniegums ir uzlabojies. Vai vismaz rezultāts. To var redzēt salīdzin ot ar iepriekšējo Nāciju līgu. Tur gan vārti, gan punkti krājās krietni gausāk. Un arī D līgā. Sniegums laukumā, jā tas, joprojām klibo smagi. Bet vismaz ir rezultāts.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-13 23:40, pirms 2 gadiem
Zināms jau rītdienas sastāvs : Šteinbors und &.......

     [+] [-]

, 2022-06-14 12:15, pirms 2 gadiem
Kas būs ja izkļūsim no grupas? Būs vēl spēles?

  +1 [+] [-]

, 2022-06-14 19:15, pirms 2 gadiem
Dains ritīgi arī pasaka,ka sākumstadijā jābūt dinamiskākiem par pretiniekiem. Atslēgvārds ir dinamikā un tas arī jārealizē,arvienvārdsakot-jāspēlē tik sava spēle.
Gutijs atkal ieliks kādu golu un latvieši priecīgi lidos mājup.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-14 19:16, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Man nepatīk Kazakēvičs, taču sniegums ir uzlabojies. Vai vismaz rezultāts. To var redzēt salīdzin ot ar iepriekšējo Nāciju līgu. Tur gan vārti, gan punkti krājās krietni gausāk. Un arī D līgā. Sniegums laukumā, jā tas, joprojām klibo smagi. Bet vismaz ir rezultāts.
Zem Daiņa sniegums ir SMAGI uzlabojies. Jā, mūsu spēlētāji ir klibi un pirmais pieskāriens ir tāds, it kā izlase spēlētu ar Timberland zābakiem, bet ir acīmredzams progress spēles zīmējumā un teorijā. Mūsu divi garie centri tiek izmantoti izcili, standartsituācijas ir brutāli atstrādātas (ja pievērs uzmanību, katra bumba un katrs skrējiens 'petakā' ir ar domu, arī ja piespēle ir katastrofāla), Jurkovska un Savaļnieka 'overlapi' ir ļoti labā līmenī pareizajos momentos un arī pret Turciju un Nīderlandi, arī ja mūs bombardēja, katrs pusmoments vai pretuzbrukums, ko izveidojām, bija acīmredzami uzražots 'uz papīra'. Komanda runā, cīnās, spēlē kā viens vesels un tas viss ir Daiņa un Mariana nopelns. Jā, es zinu, ka jums visiem patīk čīkstēt sēžot dīvānā un jūs nekad nepieņemsiet, ka izlasi vada resns 'Dainis' no Jelgavas, bet neviens, atkārtošu, neviens treneris nav tik sakarīgi sagatavojis izlasi teorētiski. Rezultāti ir jau labu laiku, tie paši neizšķirti Norvēģijā, Zmaķedonijā un Turcijā ir milzīgi sasniegumi, ko neviena mazā izlase, šobrīd, visticamāk, nevarētu savilkt. Iesaku paskatīties kas trenē mazās izlases Eiropā - gandrīz visām mazajām valstīm, kas lec pāri saviem pleciem, treneris ir vietējais, kas vienkārši būvē kodolu, domājot par nākotni un veido nevis izlasi, bet KOMANDU, kas ir milzīga, milzīga atšķirība. Goda vārds, jebkurš, kas kaut ko čīkst par Daini un viņa korpusu, NEKO nesaprot no futbola un viņiem vajadzētu palikt pie čīkstēšanas par hokeju. Lai arī jums tas nepatīk, Dainis ir mūsu VISLABĀKĀ cerība izspiest kaut ko no šī klibā vienpadsmitnieka. Atbalstiet, mīliet un uzticieties procesam. Veiksmi šovakar!!!

     [+] [-]

, 2022-06-14 23:49, pirms 2 gadiem
Loti labs specialists ir Kazakevics!