Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

"Daugavas" stadiona valde: "LFF pārmetumi ir klaji negodīgi"

Rolands Eliņš

"Daugavas" stadiona valde: "LFF pārmetumi ir klaji negodīgi"
Elmārs Martinsons
Foto: Boriss Koļesņikovs/ "Jurista vārds"

VSIA „Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”” (turpmāk tekstā: stadions “Daugava”) noraida Latvijas Futbola federācijas (LFF) medijos izteiktos pārmetumus par stadiona “Daugava” atjaunošanas risinājumu kā klaji negodīgus, jo LFF jau ilgāku laiku ir aktīvi komunicējusi, ka tā būvēs savu, specializētu futbola stadionu Rīgā, Barona ielā, ko saukšot par “Futbola mājām”.

Šī LFF futbola stadiona vizualizācijas jau sen ir prezentētas medijiem un saskaņā ar šim specializētajam stadionam veltītajā mājaslapā, kas pieejama jebkuram interesentam, teikto, pirmā futbola spēle šajā stadionā notikšot jau nākamajā vasarā. Līdz šim LFF pārstāvji nebija ziņojuši, ka tiem nebūtu pieejami līdzekļi sava iecerētā stadiona būvniecībai. Līdztekus LFF pārstāvji nav konstruktīvi iesaistījušies stadiona “Daugava” atjaunošanas projekta izstrādē.

“Šajā kontekstā stadiona Daugava apjomīgā izpētes darbā, gatavojot pieteikumus Eiropas Savienības fondu finansējumam, kā arī ilgtermiņa plānošanā nav bijis saimnieciski pamatoti stadionu Daugava veidot par vēl vienu specializētu futbola stadionu. Turklāt ES finansējuma parametri neļauj būvēt apjomīgāku stadionu. Būtiski lielāku vai savādāku stadiona būvi varētu celt vienīgi par valsts līdzekļiem, kas, apstākļos, kad ir pieejams ES finansējums, būtu izteikti nelietderīgi,” saka Elmārs Martinsons, VSIA „Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”” valdes loceklis.

Stadions “Daugava” atjaunošanas rezultātā kļūs par ilgtermiņa, multifunkcionālu, pieejamu sporta un kultūras objektu centru, kur mājvietu varēs rast daudzas sporta federācijas un kultūras sabiedrība.

“Stadiona “Daugava” atjaunošana ir ilgtermiņa projekts un visu šo gadu tiek un tiks organizētas tikšanās ar sporta sabiedrības pārstāvjiem un kultūras kopienu, lai rastu labākos risinājumus katrai ieinteresētajai grupai. Tas attiecas arī uz futbola sabiedrību – ja LFF ir secinājuši, ka savu specializēto stadionu uzbūvēt tomēr nespēj, stadions “Daugava” aicina tikties LFF un konstruktīvi apspriest, ko stadiona “Daugava” atjaunošanas procesā varētu piemērot futbola kopienas vajadzībām,” uzsver Martinsons.

Jau ziņots, ka saskaņā ar 9. februārī Ministru kabinetā pieņemto stadiona “Daugava” un Grīziņkalna revitalizācijas stratēģiju stadions līdz 2022. gadam tiks pilnībā atjaunots un pārveidots - tiks izveidotas jaunas papildu tribīnes un izbūvēta virkne jaunu objektu – stadionā līdz 2022. gadam būs arī multifunkcionāla halle dažādiem sporta veidiem, jauna slēgtā vieglatlētikas manēža, tiks pilnībā atjaunots vieglatlētikas treniņu laukums, stadiona sporta laukums, bobsleja treniņu starta estakāde un stadiona ledus halle, kā arī veikti nozīmīgi teritorijas labiekārtošanas darbi. Papildus tiks izbūvēta arī jauna park&ride auto stāvvieta un sakārtota apkārtējā pilsētas infrastruktūra.

Projektu ieviesīs VSIA „Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”” sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību. Stadiona atjaunošanu un jaunu objektu izbūvi finansēs no pieejamajiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem EUR 40 191 396 apmērā, ko papildinās valsts līdzfinansējums EUR 7 092 600 apmērā.

Informāciju sagatavoja:
Edgars Pudzis
VSIA „Kultūras un sporta centrs
„Daugavas stadions””
Stratēģiskās plānošanas un attīstības dienesta vadītājs

  +9 [+] [-]

, 2016-03-10 12:02, pirms 9 gadiem
LFF nav kauna veel kaut ko paarmest? Kur tas super mega puper stadions par kuru jau runaa jau no Euro 2004 laikiem,ak vai aizmirsu,tas tak sen Indriksona un Mezhecka villaas ieguldiits
Jaasaka galiigi 'naglie' palikushi

  +9 [+] [-]

, 2016-03-10 12:11, pirms 9 gadiem
Jau pašas VSIA nosaukuma pirmais vārds ir Kultūra...tas nozīmē, ka objekts funkcionāli pirmām kārtām tiks paredzēts Dziesmu un deju svētku norisei...tas nozīmē, ka vasaras vidū, laikā, kad mūsu valsts labākajiem vieglatlētiem būtu jāaizvada visatbildīgākie treniņi gatavojoties Eiropas, pasaules čempionātiem un Olimpiskajām spēlēm, stadions tiks sportam "aizklapēts" ciet un zālāja segums ar "tūdaliņu" gādību tiks uzarts, kā varens kartupeļu lauks...

  +6 [+] [-]

, 2016-03-10 12:11, pirms 9 gadiem
Atlaist Indriksonu & co

     [+] [-]

, 2016-03-10 12:20, pirms 9 gadiem
Interesanti kā viņi vienosies ar ledus halles īpašnieku. Ja sapratu pareizi, mēģinājumi ir bijuši daudz, bet vienmēr apstājušies pie cenas.
Varbūt halli būvēs blakām un tad veco nojauks?

 +10 [+] [-]

, 2016-03-10 12:42, pirms 9 gadiem
Tātad Guntis tomēr melojis vairāk par divām reizēm...

 +11 [+] [-]

, 2016-03-10 12:44, pirms 9 gadiem
LFF varēja piedāvāt savus finansu līdzekļus ieguldīt Daugavas stadiona rekonstrukcijā, lai tieši tur kļūtu mājas futbola izlasei! Dabīgs laukums vairāk kā 10k sēdvietu, ja ne vairāk, ja apvienotos! Bet tagad katrs par sevi, jo tas plastmasas paklājs idejas autoriem nesīs ienākumus gan legālos, gan nelegālos, bet futbolistiem jāraujas pa apsildāmo "grīdu", es pieļauju, ka skaļākie "uzvārdi" no izlasēm varētu arī nebraukt, piem., Ronaldo un ne tikai kvalifikācijas spēlē nebūs, es tā domāju! Un kopīgi saliekot Eiropas naudiņas+UEFA finansējumu, tas stadions kļūtu krietni funkcionālāks un ne tikai futbolistiem, bet visiem, visiem! Tas jau ir tikai mans viedoklis, bet realitātē būs tā kā būs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-03-10 13:08, pirms 9 gadiem
resnais ronaldo rakstīja: LFF varēja piedāvāt savus finansu līdzekļus ieguldīt Daugavas stadiona rekonstrukcijā, lai tieši tur kļūtu mājas futbola izlasei! Dabīgs laukums vairāk kā 10k sēdvietu, ja ne vairāk, ja apvienotos! Bet tagad katrs par sevi, jo tas plastmasas paklājs idejas autoriem nesīs ienākumus gan legālos, gan nelegālos, bet futbolistiem jāraujas pa apsildāmo "grīdu", es pieļauju, ka skaļākie "uzvārdi" no izlasēm varētu arī nebraukt, piem., Ronaldo un ne tikai kvalifikācijas spēlē nebūs, es tā domāju! Un kopīgi saliekot Eiropas naudiņas+UEFA finansējumu, tas stadions kļūtu krietni funkcionālāks un ne tikai futbolistiem, bet visiem, visiem! Tas jau ir tikai mans viedoklis, bet realitātē būs tā kā būs!
Tas būtu lielisks variants, ja stadions tomēr tiktu būvēts kopīgi, apmierinot abu pušu intereses, taču šķiet, ka naudiņas smaka šeit maaaazliet traucē.

     [+] [-]

, 2016-03-10 13:10, pirms 9 gadiem
Martinsons pats ir blēdis. Nolaidis visu līdz kliņķim. Tas , ka kāds grib kko sev būvēt, nenozīmē, ka uzreiz to nevajag.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-10 13:13, pirms 9 gadiem
Abas puses grib uzvārīties, un sports viņām pie vienas vietas. Kas tas par stadionu bez futbola laukuma???

     [+] [-]

, 2016-03-10 13:13, pirms 9 gadiem
Spikes rakstīja: Jau pašas VSIA nosaukuma pirmais vārds ir Kultūra...tas nozīmē, ka objekts funkcionāli pirmām kārtām tiks paredzēts Dziesmu un deju svētku norisei...tas nozīmē, ka vasaras vidū, laikā, kad mūsu valsts labākajiem vieglatlētiem būtu jāaizvada visatbildīgākie treniņi gatavojoties Eiropas, pasaules čempionātiem un Olimpiskajām spēlēm, stadions tiks sportam "aizklapēts" ciet un zālāja segums ar "tūdaliņu" gādību tiks uzarts, kā varens kartupeļu lauks...
Vai Mežaparkā pietrūkst vietas?

     [+] [-]

, 2016-03-10 13:14, pirms 9 gadiem
Nu nevajag jau arī Daugavas stadiona vietā uztaisīt amfiteātri?

     [+] [-]

, 2016-03-10 13:16, pirms 9 gadiem
(O_O) rakstīja: Interesanti kā viņi vienosies ar ledus halles īpašnieku. Ja sapratu pareizi, mēģinājumi ir bijuši daudz, bet vienmēr apstājušies pie cenas.
Varbūt halli būvēs blakām un tad veco nojauks?
Starp citu, halles īpašnieks vai nomnieks uz cik tur gadiem ir Guņas radinieks, kaut kāds brālēns. Tā kā tur var riteņos ielikt kādus sprungulīšus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-03-10 13:42, pirms 9 gadiem
Latvijas futbolā birokrātija ir vairāk, nekā paša futbola!

  +2 [+] [-]

, 2016-03-10 13:59, pirms 9 gadiem
Valstī sportā trīkst virsvadība, koordinācija. Kas par murgu- stadions par sevi, LFF par sevi, Indriksons un Mežeckis par sevi. Tādas lietas, kā atbilstošu futbola bāzi , stadionu valsts izlasei , kas atbilst starptautiskiem standartiem,būtu jāizlemj augstākā līmenī, valdības, vai kas valdībā atbild par sportu. Tā nav tikai LFF, vai Mežecka, Indriksonu spēļu mantiņa, tam jābūt sporta ministra, vai kas šis funkcijas pilda kompetencei un lēmumam, varbūt pat jālemj saeimas līmenī.

  +6 [+] [-]

, 2016-03-10 14:04, pirms 9 gadiem
Spikes rakstīja: Jau pašas VSIA nosaukuma pirmais vārds ir Kultūra...tas nozīmē, ka objekts funkcionāli pirmām kārtām tiks paredzēts Dziesmu un deju svētku norisei...tas nozīmē, ka vasaras vidū, laikā, kad mūsu valsts labākajiem vieglatlētiem būtu jāaizvada visatbildīgākie treniņi gatavojoties Eiropas, pasaules čempionātiem un Olimpiskajām spēlēm, stadions tiks sportam "aizklapēts" ciet un zālāja segums ar "tūdaliņu" gādību tiks uzarts, kā varens kartupeļu lauks...
Dažos punktos nebūs gluži taisnība vis. Pirmkārt, Dziesmu un Deju svētki notiek reizi 5 gados, tātad pārskatamā nākotnē vienīgie gadi, kad kultūras pasākumi tur traucēs gatavoties Olimpiskajām spēlēm ir 18. un 28. gadi. 2023.gadā diez vai notiks Olimpiskās spēles.
Otrkārt, laikā kad dejotāji izmanto stadionu, zālāja segums tiek pārklāts ar plasmasas segumu. Var runāt tikai par kaitējumu, ko tās 2 nedēļas plastmasas segums var nodarīt zālājam, bet neviens tur neko dejojot nevar uzart.
Treškārt, kaut kur jau tai kultūrai arī ir jāpaliek. Atšķirībā no sporta, kas ir izplatīts vairāk vai mazāk visā pasaulē, Dziesmu un Deju svētki ir pasaulē retais šāda veida pasākums, pie tam iekļauts UNESCO Reprezentatīvajā cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā.
Normālā sabiedrībā būtu jāsabalansē gan sports, gan kultūra, gan visi citi izpausmes veidi.
Pie tam, Deju svētkos piedalās +/- 15000 dalībnieku. Kurš sporta veids vēl, izņemot ūbermoderno skriešanu (kas nenotiek stadionā) var Latvijā pulcināt tik lielu dalībnieku skaitu?

Protams, ideālais variants būtu Uzvaras parku pārveidot atbilstoši Ulmaņa laiku iecerēm par Uzvaras laukumu, tai skaitā, 25000 sēdvietu stadions.

https://lv.wikipedia.org/wiki/Uzvaras_parks#/media/File:Uzvaras_laukuma_p%C4%81rb%C5%ABves_projekts_R%C4%ABg%C4%81.jpg
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-03-10 14:43, pirms 9 gadiem
amiks rakstīja: vispirms Daugavas stadionu nolaizj uz grunti , tad uzbrauc lff . un kaads sakars sportam ar kultuuru . tuudalinj un taagadinj savas erotiskaas dejas var studzinaat arii Getlinju pljavaas . taa ja !
Gan sports, gan kultūra vieno cilvēkus, Dziesmu un deju svētki Latvijā ir ļoti nozīmīgs pasākums! Un tos var apvienot vienu viet ar sportu, jo arī pasaules lielajos futbola stadionos notiek koncerti, boksa cīņas utt.

  +7 [+] [-]

, 2016-03-10 17:26, pirms 9 gadiem
Kā jau es teicu iepriekš citos komentāros - nevis Kultūras ministrija taisās sabojāt ''Daugavas'' stadionu, lai tajā nevarētu spēlēt UEFA atbilstošā līmenī futbolu, bet visticamāk LFF vispār nav pat izvirzījuši savus piedāvājumus un prasības, bet turpina bļaut pilnā rīklē, lai valsts dodot naudu LU stadionam - bet kā jau teicu Indriksons negrib iesaistīties ''Daugavas'' stadiona projektā, jo tad visai naudai jāiet caur Kultūras ministriju un būvnieks jāizvēlas konkursa kārtībā un nevis kā tagad ar LU projektu kur Indriksons izvālas būvnieku pats!

  +8 [+] [-]

, 2016-03-10 18:41, pirms 9 gadiem
Šeit gan būtu vērts atcerēties tos senos notikumus, kad ar Gunta gādību tika nojauktas Daugavas stadiona mazās tribīnes, solot, ka tiks modernizēts stadions tā, lai izlase varētu aizvadīt spēles modernā pasaules līmeņa stadionā. Bet realitātē tas tika izdarīts tāpēc, lai par ietilpīgāko starptautiskām spēlēm atbilstošu stadionu kļūtu Skonto stadions, kuru tad LFF par skaistām summām izlases spēlēm īrēja no Skonto, tespektīvi, labs projeks kā LFF savākt.

Tāpēc visas šitās "Futbola mājas" nav nekas vairāk kā kārtējā shēma naudas savākšanai, un par Daugavas stadionu Guntim vajadzētu klusēt.