Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Starkovs: "Mēģinām atlasīt motivētākos spēlētājus"

Starkovs: "Mēģinām atlasīt motivētākos spēlētājus"
Aleksandrs Starkovs
Foto: AFP/Scanpix

Šodien "Skonto" stadionā Rīgā notika preses konference pirms trešdien gaidāmās Latvijas futbola izlases pārbaudes spēles pret Somijas valstsvienību, kas vienlaikus būs arī Igora Stepanova atvadu mačs. Izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atzina, ka ir izsaukti visi spēlētāji, kurus treneri vēlējušies redzēt valstsvienībā.

Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs: "Gatavošanās ziņā šī spēle neatšķiras no atlases cikla mačiem. Tieši šādās spēlēs mums jāmācās, lai izlase būtu gatava atbildīgākajām cīņām. Gaidāms, ka mačs paies Igora Stepanova fonā – viņš ilgus un veiksmīgus gadus bija mūsu pamatsastāva spēlētājs. Turpinās paaudžu maiņa, veicam sastāva seleckijas darbu, mēģinām atlasīt motivētākos spēlētājus. Izsaucām visus, ko vēlējāmies. Grūta situācija ir ar Ventspili, kuras sastāvā Virslīgā šodien vēl spēlēs Rugins un Oļegs Laizāns. Tomēr konflikts starp izlasi un klubu pastāvēs vienmēr.

Lai arī Latvijas čempionātam šobrīd nav tāds spēks, kāds bija pirms dažiem gadiem, spēlētājiem, kuru vecums ir līdz 24 gadiem, ir laba perspektīva. Esam spējuši sagatavot izlasi visādos laikos – gan tad, kad vietējais čempionāts bijis spēcīgs, gan arī tad, kad līmenis ir ne tik augsts. Cik zinu, somi ļoti nopietni gatavojas šim mačam un vēlas gūt panākumu, lai gan atlases ciklā situācija tāpat kā mums viņiem nav īpaši laba. Centīsimies pārtraukt neveiksmju sēriju, lai gan uzskatu, ka iepriekšējās spēles pret Austriju un Izraēlu bija laba līmeņa."

Starkovs arī atklāja, ka Igoram Stepanovam, kurš aizvadīs savu simto spēli izlases rindās, varētu atvēlēt laukumā 10-15 minūtes – viss atkarīgs no mača gaitas.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis: "Sen pārbaudes spēles neesam aizvadījuši Latvijā. Tam iemesli ir pavisam vienkārši – spēlēt citur ir finansiāli daudz izdevīgāk. Centīsimies nākotnē šajā jautājumā būt elastīgi. Jāsaprot, ka atvest Brazīliju, Angliju vai Vāciju uz Rīgu būtu ļoti dārgi, arī stadions šādam mērogam neatbilst."

Mežeckis arī piekrita izteiktajam pārmetumam, ka Stepanova atvadu mačs nekur netiek reklamēts – pat kandidātu sarakstā pieredzējušā aizsarga vārds nefigurē.

Aizsargs Igors Stepanovs pirms sava pēdējā iznāciena valstsvienības rindās: "Spēle nebūs nekāds šovs – lai arī tā ir pārbaudes spēle, rezultāts izlasei ir svarīgs. Esmu gatavojies kopā ar (Jūrmalas-VV) komandu, forma nav optimālā, taču motivācija ir – iziet laukumā un nepievilt partnerus. No karjeras izlasē visvairāk palikuši atmiņā mači ar Turciju, kad izcīnījām ceļazīmi uz Eiropas čempionātu, tāpat arī atceros debiju valstsvienībā."


, 2011-08-08 18:24, pirms 13 gadiem
Viss atlikaušais cikls ir jāvelta izlases atjaunināšanai, kandidātu atlasei un iespēlēšanai, lai jau uz nākošo ciklu būtu konkrēta, cīnīties spējīga vienība.
, 2011-08-08 18:44, pirms 13 gadiem
STARKOV, ATKĀPIES!
, 2011-08-08 18:44, pirms 13 gadiem
Ko tu esi spējīgs atlasīt,Indriksona ielikteni .Kā viņš lems,tā būs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.