Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šteinbors zem jautājuma zīmes, Uldriķi priecē pāreja uz Eiropas 7. stiprāko līgu

Agris Suveizda

Šteinbors zem jautājuma zīmes, Uldriķi priecē pāreja uz Eiropas 7. stiprāko līgu
Roberts Uldriķis nomaina Vladislavu Gutkovski. Foto: LFF

Latvijas futbola izlase rītvakar plkst. 21:45 pēc Latvijas laika Podgoricā viesosies pie Melnkalnes, pabeidzot septembra trīs spēļu ciklu 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijā. Preses konferencē pirms spēles piedalījās valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un Nīderlandes augstākās līgas kluba "Cambuur" jaunieguvums Roberts Uldriķis.

Kāda ir Artūra Zjuzina gatavība spēlei – vai viņš būs gatavs kaut vienam puslaikam, un ko darīsim ar vidējo līniju, kurā pret norvēģiem bija milzīgas problēmas, ja viņš nebūs gatavs?
Kazakevičs: "Pēc šīs preses konferences būs pirmsspēles treniņš, kurā piedalīsies pilnīgi visi futbolisti, kuri ir ieradušies Melnkalnē. Tai skaitā arī Artūrs – spēlei viņš gatavojas, un es pašlaik nevaru sniegt atbildi, vai viņš būs pamatsastāvā vai nebūs. Skatīsimies, kāds būs viņa funkcionālais stāvoklis, vērtēsim, bet, katrā ziņā, viņš pilnvērtīgi gatavojas kopā ar visiem citiem komandas spēlētājiem."

Kāda situācija ir ar savainotajiem spēlētājiem Toberu, Šteinboru, citiem? Vai visi ir atlidojuši uz Podgoricu?
Kazakevičs: "Ar Pāvelu situācija nav skaidra. Viņš turpina atjaunoties, un skatīsimies, kāda būs situācija rīt. Kristers šodien trenēsies ar komandu, un pēc treniņa jau būs saprotams, cik liels palīgs viņš būs rīt un ar ko varam rēķināties viņa sakarā. No visiem izsauktajiem futbolistiem atlidojis nav diskvalificētais Vladislavs Fjodorovs, kuram pēc vienošanās ar klubu ļāvām atgriezties kluba rīcībā un sākt treniņprocesu, gatavojoties kluba spēlēm. Visi pārējie 26 futbolisti ir izlases rīcībā un gatavojas spēlei."

Precizējot: tas Toberam būs pirmais treniņš šajā nometnē? Otrkārt, Melnkalne preses konferencē teica, ka tai trīs punkti ir izšķiroši par cerību saglabāšanu uz tikšanu ārā no grupas. Vai mums trīs punkti būs izšķiroši, lai paliktu cīņā par valdes uzdoto ceturto vietu?
Kazakevičs: "Par Kristeru: kopā ar komandu tas viņam būs pirmais treniņš, bet iepriekš viņš jau laukumā trenējās individuāli. Kas attiecas uz to, cik šie trīs punkti ir vai nav svarīgi, mums katrā spēlē ir uzdevums spēlēt par trim punktiem. Skaidrs, ka spēle pret Melnkalni mums ir būtiska. Mums ir mērķis un uzdevums rīt cīnīties par uzvaru."

Pirmajā savstarpējā spēlē aizvadīji gandrīz visu maču. Kāds palika iespaids par Melnkalnes izlasi un mūsu varējumu uz tās fona? Vai izlases uzbrucējiem ko mainīs tas, ka Melnkalnei nebūs slavenākā centra aizsarga Saviča?
Uldriķis: "Pirmā spēle bija 50% pret 50%. Varējām uzvarēt, varējām zaudēt, varējām nospēlēt arī neizšķirti. Domāju, ka parādījām labu pretspēli un sagādājām viņiem daudz problēmu. Vai spēlēs Stefans Savičs vai kāds cits – man tas neko īsti nenozīmē. Tie uzvārdi man neko neietekmē, un arī ikdienā kluba rindās spēlēju pret labiem spēlētājiem. Man nav nekādu problēmu, tas neko neietekmēs."

Kāds ir iespaids par Melnkalnes pirmo apli? Tagad bija iespējams vērot divas spēles, kā Melnkalne spēlē bez Jovetiča: ar un bez viņa tās ir divas dažādu līmeņu komandas?
Kazakevičs: "Melnkalnes izlases sastāvā ir vairāki ļoti augsta līmeņa spēlētāji. Pirmajā savstarpējā spēlē tieši viņu līderi izšķīra cīņas likteni un Jovetiča divi vārti tiešā veidā ļāva pretiniekiem mūs apspēlēt. Domāju, ka Melnkalne kvalifikācijas cikla laikā ir progresējusi, jo jaunajam trenerim bija vairāk laika pastrādāt ar komandu, un tagad komandas spēle ir diezgan daudzveidīga, īpaši uzbrukumā. Arī šajās spēlēs bez Jovetiča viņi uzbrukumā izskatījās pietiekami labi, bet skaidrs, ka līdera opcija nekad un nekur nav atcelta – sarežģītā situācijā, kad spēle ir 50%-50%, ļoti bieži komandu līderi un viņu spēja realizēt un radīt vārtu gūšanas momentus ir izšķiroša. Bez šaubām, Melnkalnes izlases sakarā Jovetiča spēlēšana viņu komanda padara būtiski spēcīgāku."

Pirms nometnes teici, ka šoreiz mūsu funkcionālā gatavība ir labāka nekā jūnijā. Vai tas nozīmē, ka tie septiņi laukuma spēlētāji, kuri sākuši abas spēles un sakrājušas daudz minūšu, ir gatavi tādā pašā režīmā aizvadīt arī trešo spēli? Kādas ir jaunākās ziņas par Šteinboru?
Kazakevičs: "Funkcionālās sagatavotības līmenis un arī sastāva dziļums noteikti ir labāks nekā jūnija nometnē. Vai visi septiņi spēlētāji ir gatavi ir gatavi trīs spēles aizvadīt pa 90 minūtēm – domāju, ka nē, visi ne. Būs jāvērtē un jādomā risinājumi atsevišķās pozīcijās, kurās būsim spējīgi rotēt un kurās tomēr paļausimies uz tiem spēlētājiem, kuri iepriekšējos divos mačos aizvadījuši lielu minūšu skaitu. Par Pāvelu, kā jau teicu, skaidrības šobrīd vēl nav. Viņa stāvoklis kļūst arvien labāks un labāks, un atjaunošanās pēc traumas rit labā dinamikā, bet atbildes par viņa gatavību spēlei vēl nav. Par to lemsim tikai no rīta pēc medicīniskām pārbaudēm."

Vai esi apmierināts ar kluba maiņu un vai uzskati to par soli uz priekšu? Vai biji pārsteigts par Sionas pamešanu vai tas jau bija gaidāms?
Uldriķis: "Protams, esmu ļoti priecīgs, ka pacēlos uz augstāku čempionātu par Šveices. To, kā pāreja noritēja un vai tā bija gaidīta vai negaidīta, šobrīd nevēlos komentēt, jo esmu izlasē. Katrā ziņā, jā, esmu priecīgs, ka izdevās pārcelties uz Eiropas septīto spēcīgāko līgu, kas ir ļoti augsts līmenis, īpaši mūsu izlases kontekstā – mums nav tik daudz spēlētāju, kuri spēlē augsta līmeņa čempionātos. Tas ir labs variants gan man, gan visam Latvijas futbolam."

Pēc Gibraltāra spēles tas tika prasīts Gutkovskim, tagad arī tev – ērtāk jūties un bīstamāk ir tad, kad divi garie uzbrucēji ar Gutkovski spēlējat kopā vai tomēr kad ir vairāk pussargu un ir viens izvirzītais uzbrucējs?
Uldriķis: "Kā jau minēji, tas ir atkarīgs arī no pretinieka. bet man tas nesagādā nekādas problēmas – vai spēlēt kopā ar Vladislavu vai kādu desmitnieku Jāni [Ikaunieku], Dāvi [Ikaunieku] vai kādu citu. Gan Sionas, gan izlases sastāvā esmu spēlējis kopā ar daudz un dažādiem spēlētājiem un virknējumos. Nav tik grūti laukumā atrast sapratni, kopīgu spēli un palīdzēt komandai. Tas neko daudz neietekmē – vairāk tas ir atkarīgs no pretinieka."

Pirmkārt, ierindā atgriežas Černomordijs – vai Tarasovs ar savu sniegumu spēra soli tuvāk vai tālāk konkurencē par vienu pamatsastāvā? Otrkārt, pirms nometnes tika teikts, ka Varslavānam ir labas iespējas spēlēt, taču pagaidām viņš nav spēlējis nemaz. Viņš nometnē sevi neparādīja pietiekami labi? Varbūt bija sarunas ar Basovu par viņa pāreju uz U21 izlasi pirms rītdienas spēles pret Vāciju?
Kazakevičs: "Runājot par centra aizsargiem, lēmums par rītdienas spēli vēl nav pieņemts, tādēļ neko vairāk komentēt nevaru. Antonijs pēc diskvalifikācijas ir atgriezies mūsu rīcībā kā pieejams spēlētājs, Igors aizvadīja spēli pret Norvēģiju, vēl ir arī Mārcis Ošs, Elvis Stuglis, kuri ļoti nopietni strādā un konkurē. Jautājums vēl ir dienas kārtībā, un atbildes šobrīd man nav. Kas attiecas uz Renāru, pirms nometnes bija plāns, iespējams, viņu izmantot pirmajā spēlē pret Gibraltāru, bet spēles scenārijs un spēles gaita lika pieņemt citu lēmumu. Pret Norvēģiju spēles ritējums bija tāds, ka neredzējām iespēju izlaist viņu uz maiņu. Kā būs rīt – to redzēsim, bet skaidrs ir tas, ka nometnes laikā neapspriedām jautājumu, ka viņš varētu pārbraukt no pieaugušo izlases uz U21 izlasi, jo arī rīt [Melnkalnē] viņa iziešana laukumā ir ļoti iespējama. Tas būs atkarīgs no spēles ritējuma."

Pirmajā aplī četri punkti – kāds ir vērtējums par pirmā apļa rezultātu un parādīto sniegumu? Cik punktu ir mērķis otrajā aplī?
Kazakevičs: "Ja runā par pirmo riņķi, piekritīšu Roberta sacītajam – pirmajā spēlē pret Melnkalni nebijām apmierināti ar gala rezultātu un punktu skaitu. Gribējām vairāk punktu, nekā ieguvām, bet spēles ziņā aizvadījām vairāk veiksmīgu spēļu nekā neveiksmīgu spēļu. Bija dažāda līmeņa pretinieki un dažādi scenāriji. Ja runā par otro riņķi, prognozes par punktiem nedošu – lielā mērā otro riņķi ietekmēs rītdienas spēle, kas mums būs ļoti būtiska arī no punktu iegūšanas viedokļa un tā, vai, spēlējot pret komandu, kas no vadošās komandu grupas ir vistuvāk mums gan pēc izlozes groza, gan ranga, mums izdosies iegūt punktus. Kā jau teicu pirms šā cikla, mums ir ļoti būtiski katrai spēlei gatavoties ļoti atbildīgi un katrā spēlē izdarīt visu no mums atkarīgo neatkarīgi no pretinieku līmeņa. Gan rītdienas spēlē, gan nākamajās spēlēs oktobrī mājās pret Nīderlandi un Turciju darīsim visu, lai iegūtu punktus, jo uzskatu, ka spēja konkurētspējīgi aizvadīt tāda līmeņa spēles ļauj augt komandai un katram spēlētājam atsevišķi. Katra pieredze šāda līmeņa spēlēs, jo īpaši ja šī pieredze ir pozitīva, ir ļoti vērtīga komandas izaugsmei."

Pret Norvēģiju izšķērdējām standartsituācijas. Vai tik īsā laikā var pagūt šādas lietas noslīpēt treniņos, vai arī tiks mainīti izpildītāji?
Kazakevičs: "Jā, nepalikām apmierināti ar uzbrukuma standartsituācijām pret Norvēģiju. Skaidrs, ka laika limiti ir stingri, bet šodienas treniņā plānojam papildu uzmanību pievērst arī standartsituācijām un pamēģināt šo spēles sastāvdaļu uzlabot arī tik mazā laika posmā."

Sezonas sākumā Šveicē nespēlēji pārāk daudz. Cik gatavs esi pēc gandrīz mēneša ilgas pauzes spēlēt 80-90 minūtes? Vai treneris jau ir informējis tevi, kāda būs tava loma rītdienas spēlē?
Uldriķis: "Neteiktu, ka Šveicē spēlēju maz, jo aizvadījām daudz pirmssezonas spēļu, kurās katram spēlētājam deva vismaz pa puslaikam. Pēc tam turpinājās treniņprocess, un gatavojos arī tad, kad nespēlēju vai kad gāju uz maiņu, tādēļ izlasē esmu ieradies ļoti labā fiziskajā kondīcijā – kā uz katru nometni. Jo, ja redzu, ka klubā spēlēju mazāk, divas nedēļas iepriekš īpaši gatavojos, lai ierastos labā formā, jo man tas ir ļoti svarīgi. Par rītdienas spēli treneris vēl nav teicis, vai spēlēšu vai nespēlēšu, bet centīšos palīdzēt, kā varēšu. Protams, gribu būt sākumsastāvā un dot pozitīvu rezultātu."

     [+] [-]

, 2021-09-06 22:33, pirms 3 gadiem
Trīs punkti , spēle būtiska......vārdi, vārdi, tukši vārdi....

  +1 [+] [-]

, 2021-09-06 23:08, pirms 3 gadiem
Skatīsimies, kāds būs viņa funkcionālais stāvoklis! Funkcionālās sagatavotības līmenis un arī sastāva dziļums noteikti ir labāks nekā jūnija nometnē!

Daiņeli par prezidentu!!! Funkcionālā stāvokļa ziņā esam pirmajā vietā!

     [+] [-]

, 2021-09-06 23:13, pirms 3 gadiem
Ņemot vērā pēdējo spēļu vektoru, domāju, ka zaudēs, bet lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2021-09-07 06:13, pirms 3 gadiem
Motivācija, vēlme un gribasspēks. Ja man rastos iespēja uzspēlēt futeni izlasē (aizsargos), tad pat šajā vecumā man garām netiktu ne Mesi, ne portugāļu Ronaldu. Nu, bļin, ja vajadzētu (ideomātiski, protams), nokostu kāju. Garām man netiktu nevien (neesmu apdauzīts rupeklis, sportā man patīk tehnika). Es gan tikai 36 gadus esmu spēlējis basīti (nu jau vairs nē) pārējie sporta veidi tādi paralēli, bet par centra aizsargu futenē esmu uzspēlējis. Gibraltārs?????? Ejiet d...!
Par ko tie spēlētāji vispār pašreiz domā? Par dolāriem, eiro vai kaut kādiem citādiem tugrikiem? Spēlēt prieks un aizrautība nav viņu stiprā puse, tādas tantes maņkas.

     [+] [-]

, 2021-09-07 06:28, pirms 3 gadiem
Eju uz copi, daļu no iepriekšējā komentāra var uzskatīt par pusderīgu, biju pārāk emocionāls. Atceros Anglijas līgas kaut kādu tur jubilejas spēli, kurā piedalījas pasaules izlase un angļu līgas izlase (nu šovs pilnīgākais, tāda paskraidīšana pa zālāju) Trīs špileri par to maču saņēma (katrs) 800 tūkstošus mārciņas, viens no tiem bija Djego (ad memoriam). Mans čoms (nesportists) toreiz pateica - par tādu piķi es nospēlētu aizsardzībā tā ka Pīters Bērdslijs un Maradona varētu apsegties ar plānu paladziņu. Vecs stāsts, tomēr tajā ir kaut kādas patiesības drumstala. Es arī kādreiz palepojos ar to, ka Arvīds Sabonis ir divus mēnešus jaunāks par mani.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-07 06:36, pirms 3 gadiem
Trešais turpinājums. Es nekad sporta dzīvē neesmu nopelnījis nevienu kapeiku (tiesa gan, līdz profesionāļiem netiku). Mums deva pārtikas talonus viena rubļa vērtībā, kurus varēja atprečot (apēst paiku) tikai dažās Rīgas ēdnīcās. Tas ari bija jautri. Par cik taloniem pašreiz varētu nopirkt kādu nēgeri Vefiņam vai Ventspilij?

     [+] [-]

, 2021-09-07 09:48, pirms 3 gadiem
Nabaga Šteinbors. Cerams, tā jautājuma zīme nav pārāk smaga.