Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 izlase ar 5:0 sagrauj Igauniju, cīnīsies par 7.-12. vietu

Rolands Eliņš

Latvijas U18 izlase ar 5:0 sagrauj Igauniju, cīnīsies par 7.-12. vietu
Devids Dobrecovs
Foto: Lff.lv

V.A. Granatkina piemiņas turnīrā Latvijas U18 izlase ar pārliecinošu uzvaru noslēdza grupu turnīru, ieņemot otro vietu. Pirmajā vietā Baltkrievija, bet šodien ar 5:0 sagrautā Igaunija palika trešā.

Vladimira Babičeva vadītā izlase jau 19. minūtē ieguva pārsvaru, kad pirmos vārtus guva Verners Zalaks. Līdz puslaika beigām izdevās spert vēl vienu soli tuvāk uzvarai, kad savu otro pendeli šajā turnīrā realizēja Devids Dobrecovs.

Otrajā puslaikā "Daugavpils" uzbrucējam Zalakam nevajadzēja daudz laika, lai nokārtotu "hat-trick", bet Igaunijas sagrāvē vārtus guva arī Ēriks Šillings. Pēdējie divi Zalaka vārti tika gūti, realizējot standartsituācijas, taču mača izskaņa vairs netika aizvadīta iepriekšējā līmenī, kas gan rezultātu vairs nemainīja. Uzvara ar 5:0 deva Latvijai otro vietu grupā, un Granatkina turnīra turpinājumā Latvija sacentīsies par septīto līdz 12. vietu.

Par labāko Latvijas izlasē šajā mačā tika atzīts Zalaks, taču uzreiz pēc "hat-trick" nokārtošanas tika nomainīts. Babičevs to skaidroja ar to, ka uzbrucējam jau bija dzeltenā kartīte un neesot bijis vadzības riskēt ar otras saņemšanu.

"Esmu apmierināts ar rezultātu," izteicās Babičevs. "Pēdējās desmit minūtes gan man nepatika, jo ļāvām pretiniekiem radīt bīstamus momentus pie mūsu vārtiem. Lai nu kā, bet gribētu pateikties organizatoriem, ka viņi mūs uzaicināja piedalīties šajā turnīrā. Ir ļoti patīkami atrasties šeit."

Igaunijas izlases treneris Marko Lelovs atzina, ka rezultāts ir smags, taču norādīja, ka spēle nav bijusi bezcerīga un ka arī Igaunija radījusi vairākas vērtīgas iespējas, tiesa, pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem nedaudz zaudējusi disciplinētību.

Nākamā Latvijas spēle paredzēta 8. janvārī pret C grupas otrās vietas ieguvēju Bulgāriju.

Latvija-Igaunija 5:0 (2:0)
Vārti: Zalaks 19` 65` 68`; Dobrecovs 39` (11m); Šillings 56`

Izmantotie resursi:
Мемориал Валентина Гранаткина / Valentin...

     [+] [-]

, 2015-01-05 17:18, pirms 9 gadiem
Nu skaisti ! Eh, Babičevs un spēlētāji malači !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-06 01:36, pirms 9 gadiem
Stulba sistēma - viens pieklājīgs zāģītis un viena ļoti pārliecinoša uzvara, bet tu vairs nevari tikt augstāk par 7. vietu...

     [+] [-]

, 2015-01-06 10:22, pirms 9 gadiem
Neko nevar teikt, malači puikas! Lai veicas turpmākajās spēles!