Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

"Lille" aizsarga supersitiens ievelk Horvātiju U21 čempionāta 1/4 finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Lille" aizsarga supersitiens ievelk Horvātiju U21 čempionāta 1/4 finālā
Horvātijas U21 izlases futbolisti līksmo, angļiem bēdas. Foto: Igor Kupljenik/EPA/Scanpix

Ungārijā un Slovēnijā notiekošajā UEFA Eiropas U21 čempionāta finālturnīrā dramatiski noslēdzies grupu turnīrs, Horvātijas jaunajiem futbolistiem cīņas izskaņā gūstot nepieciešamos vārtus un ar 1:2 piekāpjoties Anglijai. Zaudējums ar vienu vārtu deficītu horvātiem ļāva D grupā nosargāt otro pozīciju un iekļūt ceturtdaļfinālā.

Anglijas U21 futbolistiem šovakar bija jācer uz Portugāles uzvaru ar vismaz divu vārtu pārsvaru pār Šveici, kā arī pašiem ar vismaz +2 jāpieveic horvāti. Angļi cīņas sākumā guva tik ļoti svarīgos pirmos vārtus, 12. minūtē pendeli realizējot Londonas "Crystal Palace" pussargam Ebereči Ezem. Pēc pārtraukuma Anglija palielināja spiedienu, 74. minūtē iesitot arī otros vārtus - Premjerlīgas čempiones "Liverpool" pussargs Kērtiss Džounss dubultoja angļu pārsvaru - 2:0.

Dramatiskākie notikumi vēl bija priekšā, kompensācijas laika sākumā Francijas "Ligue 1" čempionāta vienības "Lille" aizsargam Domagojam Bradaričam ar filigrānu sitienu bumbu trāpot vārtu labajā augšējā stūrī - 1:2! Situācija strauji mainījās, angļiem no aizsardzības pozīcijām atkal metoties uzbrukumā, tomēr šoreiz nepieciešamo divu vārtu vadību neiegūstot un izstājoties. Jau pēc finālsvilpes sarkano kartīti par nesportisku uzvedību nopelnīja otro vārtu guvējs Džounss.

Vēl sāpīgāka šāda uzvara Anglijai bija tādēļ, ka paralēlajā D grupas spēlē Ļubļanā Portugāle ar nepieciešamo pārsvaru (3:0) sakāva Šveici. Portugāļi grupu turnīru noslēdza ar trīs uzvarām un vārtu bilanci 6:0.

U21 Eiropas čempionāts D grupa

V.ValstsSUNZVārtiP
1.Portugāle33006:09
2.Horvātija31024:53
3.Anglija31022:43
4.Šveice31023:63

Paralēli tika aizvadītas arī C apakšgrupas noslēdzošās spēles, otro vietu tajā un iekļūšanu ceturtdaļfinālā nodrošinot Francijas U21 valstsvienībai, kas ļoti droši un rezervēti ar 2:0 apspēlēja pēdējā vietā palikušo Islandi. Līdz 38. minūtei islandiešu vārtus iekaroja Berlīnes "Hertha" pussargs Mateo Gvenduzi un Glāzgovas "Celtic" uzbrucējs Odsons Eduārs.

Savukārt nevainojamu bilanci saglabāja arī Dānijas U21 futbolisti, ar 3:0 pārspējot Latvijas pāridarītāju kvalifikācijas turnīrā Krieviju. Interesanti, ka krievi šajā cīņā izdarīja par septiņiem sitieniem vairāk (13-6) nekā pretinieki, tomēr dāņu vārtos lieliski darbojās "Odense" vārtsargs Olivers Kristensens.

U21 Eiropas čempionāts C grupa

V.ValstsSUNZVārtiP
1.Dānija33006:09
2.Francija32014:16
3.Krievija31024:63
4.Islande30031:80

Ceturtdaļfināla dienā 31. maijā Ungārijas zarā savā starpā spēkosies Francija pret Nīderlandi un Dānija pret Vāciju, savukārt Slovēnijas zarā gaidāmi dueļi starp Spāniju un Horvātiju, kā arī Portugāli un Itāliju. Finālspēle 6. jūnijā tiks aizvadīta Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/under21/