Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vācija, Spānija, Nīderlande un Itālija iekļūst U-21 čempionāta ceturtdaļfinālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vācija, Spānija, Nīderlande un Itālija iekļūst U-21 čempionāta ceturtdaļfinālā
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ar trešās kārtas spēlēm noslēdzās A un B grupu turnīrs Eiropas U-21 čempionātā. No A grupas ceturtdaļfinālā iekļuva Nīderlande un Vācija, kamēr B grupas Spānija un Itālija. Jau rītdien visas komandas uzzinās savas pretinieces ceturtdaļfinālā.

Eiropas U-21 futbola čempionātā šodien noslēdzās spēles A un B grupā. No A grupas ceturtdaļfinālā iekļuva Nīderlande un Vācija. Nīderlandes futbolisti pārliecinoši ar 6:1 sagrāva Ungāriju. Visas spēles laikā oranžie 26 reizes sita pa vārtiem, no kuriem deviņi tika raidīti vārtu četrstūrī. Līdz 42. minūtei rezultāts netika atklāts, bet tad Denijs de Vits panāca 1:0. Otrais puslaiks bija vārtiem bagāts. Vispirms ar 11 metru soda sitienu Nīderlande panāca 2:0, bet 58. minūtē nokļuva vadībā ar 3:0. Ar 11 metru soda sitienu Ungārija vienus vārtus atguva, taču Nīderlande atbildēja ar vēl trim, tādējādi uzvarot gan spēlē, gan A grupā.

Intriģējošāki notikumi risinājās mačā starp Vāciju un Rumāniju. Abām komandām pirms spēles bija četri punkti, taču vārtu starpības dēļ augstākā vietā atradās Vācija. Rumānijai, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, derēja uzvara vai Nīderlandes neveiksme pret Ungāriju. Līdzīgā mačā nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus un mačs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Eiropas U-21 čempionāts futbolā A grupa

V.ValstsSUNZVārtiP
1.Nīderlande31208:35
2.Vācija31204:15
3.Rumānija31202:15
4.Ungārija30032:110

No B grupas ceturtdaļfinālā iekļuva Spānija un Itālija, kas trešās kārtas spēlēs attiecīgi pārspēja Čehiju un Slovēniju. Pret čehiem Spānijai neizdevās nonākt vadībā līdz 69. minūtei. Tad desmit minūšu laikā divus vārtus guva Gomezs, tādējādi nodrošinot uzvaru. Vārtu četrstūrī spāņi sita vien piecas reizes, divas no tām precīzi, kamēr čehi vienu. Citā spēlē Itālija jau līdz 25. minūtei guva trīs bezatbildes vārtus un nokārtoja uzvaru pār Slovēniju. Jaunie itāļi dominēja visas spēles laikā, bet no 82. minūtes spēlēja mazākumā.

Eiropas U-21 čempionāts futbolā B grupa

VValstsSUNZVārtiP
1.Spānija32105:07
2.Itālija31205:15
3.Čehija30212:42
4.Slovēnija30121:81

Gan A, gan B grupas divas labākās izlases savus pretiniekus ceturtdaļfinālā noskaidros rītdien, kad izšķirošās spēles aizvadīs C un D grupā. Nīderlande un Vācija cīnīsies pret C grupas divām labākajām, kamēr Spānija un Itālija D grupas.

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...