Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Maradona un Argentīnas prezidents aicina Mesi neatstāt izlasi

Maradona un Argentīnas prezidents aicina Mesi neatstāt izlasi
Lionels Mesi
Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Argentīna futbola leģenda Djēgo Maradona publiski izteicis aicinājumu Lionelam Mesi nesekot savam emocijās pavēstītajam par aiziešanu no izlases. Līdzīgu vēsti Mesi nodevis arī valsts ietekmīgākais cilvēks, Argentīnas prezidents Maurisio Makri.

„Mesi ir jāpaliek valstsvienībā,” vietējiem medijiem norādījis Djēgo Maradona, viens no visu laiku labākajiem futbolistiem pasaulē. „Viņš dosies uz Krieviju, lai 2018. gadā kļūtu par čempionu.”

Lionels Mesi pārsteidza futbola pasauli ar vārdiem par aiziešanu no izlases vakar pēc zaudējuma „Copa America” finālā. Tas viņam bija trešais zaudējums izlases rindās nozīmīga turnīra finālmačā trešo gadu pēc kārtas.

„Mesi nepieciešams vairāk paļauties uz puišiem, kuri var palīdzēt izlasei uzlabot sniegumu, un mazāk uz tiem, kas saka, ka jāiet prom,” turpināja Maradona. „Tie, kas skaļi atbalsta Mesi aiziešanu un vēlas, lai visi šobrīd runātu tieši par to, vienkārši nevēlas, lai mēs pamanītu, par kādu katastrofu kļuvis Argentīnas futbols.”

Mesi pēc zaudējuma finālspēlē saņēma arī zvanu no Argentīnas prezidenta Maurisio Makri, kurā valsts vadītājs izteica savu lepnumu par izlases parādīto spēli un nokļūšanu līdz finālam, kā arī aicināja neņemt vērā pārlieku smago kritiku. Makri arī pauda cerību, ka Mesi mainīs savas domas un pārstāvēs izlasi vēl vairākus gadus.

Argentīnas futbolā gan netrūkst citu problēmu, arī neskaitot Mesi aiziešanu. Vakar no amata atkāpās Argentīnas Futbola asociācijas (AFA) prezidents Luiss Segura. Viņš un vairākas citas augsta ranga AFA amatpersonas tiek turētas aizdomās par līdzekļu izšķērdēšanu un piesavināšanos, turklāt līdz šim AFA arī noraidīja FIFA ieteikto kandidātu organizācijas pagaidu vadīšanai krīzes situācijā, kas savukārt radīja diskvalifikācijas draudus.

Vakar pēc zaudējuma finālā AFA mītne tika evakuēta, jo tika saņemts signāls par spridzināšanas draudiem. Pēc šo draudu saņemšanas Segura iesniedza atlūgumu.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
Diego Maradona calls on Messi to continue with...


, 2016-06-28 11:27, pirms 8 gadiem
Tādi personāži un viņu izteikumi kā Maradona arī ir viens no iemesliem Messi lēmumam.
Narkotikas nevienu pozitīvi neietekmē.
Slēpts komentārs: driks
, 2016-06-28 15:33, pirms 8 gadiem
Mesi droši var koncentrēties klubu futbolam. Nav ko bārstīt cūkām pērles! Izcilam futbolistam nav obligāti jābūt līderim, tāpat kā ne visiem ir lemts būt uzņēmējiem. Bet ja šim izcilajam futbolistam nav līdera, kam sekot, tad kāda jēga?
, 2016-06-28 20:33, pirms 8 gadiem
driks rakstīja: Nesaprotu par ko tik liels saspringums.
Tādi līderīši nāk un iet daudzās izlasēs, kas neko tā arī nav sasnieguši.
Tā sakot pelēkās peles, nu labi ar baltām svītriņām uz muguras
nu tu esi dumjš, pats vismaz saproti, ko samurgoji?
Spānijas valstsvienības futboliste Salma Paraluello. Foto: Amanda Perobelli/Reuters/Scanpix

Brazīlija rīkos 2027. gada Pasaules kausu futbolā sievietēm

LETA--AP. Brazīlija rīkos 2027.gada Pasaules kausu sievietēm, piektdien kongresā Bangkokā lēma Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA ).
Ngolo Kantē. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix
1

Pasaules vicečempione Francija paziņo "Euro 2024" sastāvu: negaidīti atgriežas Kantē

Ja "Euro 2024" mājiniece Vācija šodien paziņoja 27 spēlētāju sarakstu, kurā vajadzēs izvēlēties lieko vārtsargu, tad 2018. gada pasaules čempione un 2022. gada pasaules vicečempione Francija jau šovakar nosaukusi 25 spēlētāju sastāvu, kuram vēl drīkstēs pievienot vienu futbolistu – ja vēlēsies.
Toni Kross. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
5

EČ saimniece Vācija paziņo kandidātus: trīs pasaules čempioni, bez Hummelsa un Gnabrī

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans šodien oficiāli paziņojis 27 kandidātu sarakstu pēc mēneša gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks tieši Vācijā. Galīgajā sastāvā nedrīkstēs iekļaut vairāk par 26 spēlētājiem.