Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Suaress atzīts par "Copa America" labāko spēlētāju

Agris Suveizda

Suaress atzīts par "Copa America" labāko spēlētāju
Luiss Suaress
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā tika aizvadīts "Copa America" fināls. Slavenajā "Monumental" stadionā savā starpā tikās Urugvajas un Paragvajas valstsvienības, un pārliecinoši ar 3:0 uzvarēja urugvajieši. Pēc turnīra par labāko spēlētāju tika atzīts Luiss Suaress, bet par labāko vārtu guvēju kļuva peruānis Paolo Gerero.

Pirms "Copa America" izcīņas daudzi gaidīja Argentīnas un Brazīlijas finālu, kas tādējādi notiktu trešo reizi pēc kārtas. Tomēr abus Dienvidamerikas grandus ceturtdaļfinālā izslēdza Urugvaja un Paragvaja, kas beigu beigās arī pārvarēja pusfināla barjeru. Paragvajieši visos piecos mačos pamatlaikā nospēlēja neizšķirti, tomēr finālmačam resursu un meistarības nepietika – zaudējums ar 0:3.

Skatītāju un žurnālistu balsojumā par labāko spēlētāju tika atzīts urugvajietis Luiss Suaress. "Liverpool" uzbrucējs finālturnīrā izcēlās ar četriem precīziem sitieniem (trīs no tiem pusfinālā un finālā), kā arī bija ļoti aktīvs un regulāri sagādāja galvassāpes pretinieku aizsargiem. Suaress ieguva 31,7% balsu. Suaress, kurš trīs no saviem vārtiem guva pret Peru izlasi, labākā spēlētāja krēslā nomainīja iepriekšējo turnīru laureātus Robinju (2007., Brazīlija), Adrianu (2004., Brazīlija), Amado Gevaru (2001., Hondurasa), Rivaldu (1999., Brazīlija), Ronaldo (1997., Brazīlija) u.c.

Urugvaja, kas kļuva arī par Fair-play uzvarētāju, ieguva arī citu balvu – par labāko jauno spēlētāju tika atzīts nepilnu 21 gadu vecais "Nacional" aizsargs Sebastjans Koatess. Kapteiņa Djego Lugano partneris aizsardzības centrā cīņā par šo balvu apsteidza tādus spēlētājus kā Neimars (Brazīlija) un Džoels Kempbels (Kostarika).

Savukārt pārējās divas trofejas aizgāja Urugvajai gar degunu. Par labāko vārtu guvēju kļuva peruānis Paolo Gerero, kurš spēlē par trešo vietu izcēlās ar hat-trick un palīdzēja ar 4:1 sagraut Venecuēlu. Kopumā Gerero kontā pieci precīzi sitieni jeb par vienu vairāk nekā otrās vietas ieguvējam Suaresam. Toties par labāko vārtsargu tika atzīts paragvajietis Husto Viljars, kurš šajā čempionātā aizvadīja vairākas lieliskas spēles. Lai arī kopumā topošais "Estudiantes" vārtu vīrs sešās spēlēs ielaida astoņus vārtus, tieši viņš bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Paragvaja aizkļuva līdz pat finālam.

Izmantotie resursi:
ca2011.com