Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA asociāciju atbalstam pandēmijas laikā izmaksās 150 miljonus dolāru

Agris Suveizda

FIFA asociāciju atbalstam pandēmijas laikā izmaksās 150 miljonus dolāru
Džanni Infantīno. Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi, ka nekavējoties sniegs finansiālu atbalstu visām asociācijām, no kurām lielai daļai pandēmijas laikā nākas īpaši savilkt jostas.

FIFA no pamatbudžeta 211 nacionālajām asociācijām izmaksās kopumā 150 miljonus dolāru jeb gandrīz 140 miljonus eiro. Katrai asociācijai pienāksies garantēti 500 tūkstoši dolāru, un tāpat FIFA priekšlaicīgi izmaksās summas, kas vēl nav samaksāta par 2019. gadu un kas pienākas par 2020. gadu Forward 2.0. programmas ietvaros.

"Normālos apstākļos FIFA dalībvalstis pilnu summu no šīs programmas saņemtu tikai tad, ja izpildītu īpašus kritērijus, taču tagad FIFA šīs summas pārskaitīs kā atbalstu pandēmijas laikā," sacīts FIFA paziņojumā. Otro maksājumu par 2020. gada Forward 2.0. programmu asociācijas būtu saņēmušas tikai jūlijā.

"Šī tūlītējā finansiālā palīdzība ir jāizmanto, lai mīkstinātu Covid-19 ietekmi uz dalībvalstu darbu un spētu izpildīt saistības pret personālu un citām trešajām pusēm. Pamatprasības un pamatatbildība, ko nosaka Forward 2.0. programmas reglaments, paliek spēkā un tiks pārbaudīta ierastajā kārtībā," paziņojumā turpināts. "Finansiālās palīdzības plāns ir iespējams, pateicoties spēcīgajai finansiālajai pozīcijai, kādu FIFA nodrošinājusi pēdējo četru gad laikā. Pašlaik strādājam pie plāna nākamo posmu pabeigšanas, un tie tiks izziņoti vēlāk."

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/who-we-are/new...