Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Neimārs atsakās no Brazīlijas izlases kapteiņa goda

Rolands Eliņš

Neimārs atsakās no Brazīlijas izlases kapteiņa goda
Neimārs
Foto: Sebastian Wells/pixathlon/SIPA/Scanpix

„Barcelona” futbolists Neimārs vairs nebūs Brazīlijas izlases kapteinis. Pēc izcīnītās olimpiskās zelta medaļas Neimārs apliecināja savu vēlmi atteikties no šo pienākumu pildīšanas un darboties izlasē kā parasts futbolists.

„Brīdī, kad esmu kļuvis par čempionu, es atsakos no kapteiņa goda,” Brazīlijas televīzijai sacīja Neimārs. „Tas bija liels gods, taču neturpināšu vairs pildīt šos pienākumus. Nosūtīšu Brazīlijas izlases trenerim vēsti ar savu nodomu, un viņš varēs izvēlēties jaunu valstsvienības kapteini.”

Neimāru par izlases kapteini iecēla bijušais izlases treneris Dunga uzreiz pēc PK 2014 finālturnīra, kurā Brazīlija pusfinālā ar 1:7 piedzīvoja vienu no smagākajām sagrāvē vēsturē. Dunga pēc neveiksmēm „Copa America” turnīros tika atlaists, un vairākas reizes tika runāts, ka Neimāram vieglāk būtu vienkārši spēlēt savu atbrīvoto un vieglo spēli, nevis tikt galā ar kapteiņa un līdera pienākumiem.

„Protams, ka Brazīlijai šī zelta medaļa bija ļoti svarīga,” norādīja Neimārs. „Taču neviens neuzvar viens pats – arī par šo uzvaru jāpasakās ģimenei, draugiem, kolēģiem un Dievam. Nevēlos to olimpisko zelta medaļu salīdzināt ar citiem saviem tituliem. Svarīga ir katra uzvara un katrs turnīrs, kurā piedalos.”

Neimārs olimpisko spēļu finālā attaisnoja savu komandas līdera statusu, realizējot izšķirošo pēcspēles sitienu, kas ļāva pieveikt Vāciju. Taču jau pirms olimpiādes bija publiska diskusija, vai Neimāram nepieciešams būt izlases kapteinim, par ko izteicās arī olimpiskās izlases treneris Rodžeriu Mikale, kurš beigās tomēr pieņēmo galīgo lēmumu atstāt kapteiņa apsēju Neimāram.

Izmantotie resursi:
Neymar stands down as Brazil captain after...

     [+] [-]

, 2016-08-22 17:43, pirms 8 gadiem
Pendeli iesita visi pieci brazīlieši, toties sodiņu Neimārs super iesita, pašā develē no pārlikņa...!

     [+] [-]

, 2016-08-22 20:04, pirms 8 gadiem
SILVU PAR KAPTEINI!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-23 00:30, pirms 8 gadiem
ja godiigi,tad ljoti labs solis no Neimaara puses,jau labu laiku runaaja,ka Silva, ieprieksheejais komandas kapteinis,bija nu ljoti saruugtinaats kad Dunga nevienam neprasot atdeva apseeju Neimaaram,tik uzlabos ieksheejo mikroklimatu un kaads te veel staastiija ka Neimaars nav komandas speeleetaajs