Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Platinī atzīst, ka divus miljonus no FIFA saņēmis bez līguma

Agris Suveizda

Platinī atzīst, ka divus miljonus no FIFA saņēmis bez līguma
Mišels Platinī
Foto: PA Wire/Scanpix

Franču laikraksts Le Monde paviesojās Mišela Platinī mājās pie Ženēvas ezera. Uz 90 dienām no amata atstādinātais UEFA prezidents intervijā laikrakstam izstāstīja savu versiju par mīklaini saņemtajiem diviem miljoniem Šveices franku (1,85 miljoniem eiro) un to, kādēļ tas noticis deviņus (!) gadus pēc darba beigām.

Par pārrunām ar Blateru saistībā ar atalgojuma lielumu
"Tā bija vīru vienošanās. Blaters prasīja, cik daudz vēlos saņemt. Atbildēju, ka vienu miljonu. Blaters vaicāja: "Kādu vienu miljonu? Rubļos, mārciņās, dolāros?". Eiro tobrīd vēl nebija, un viņš atbildēja: "Labi, viens miljons eiro Šveices franku gadā.""

Par naudas saņemšanu bez līguma
Platinī par FIFA futbola padomnieku strādāja no 1998. līdz 2002. gadam, taču divus miljonus franku saņēma tikai deviņus gadus pēc darba beigām. "Patiesībā vairākus mēnešus strādāju, nesaņemot neko. Pēc brīža tikos ar Blateru un prasīju, vai viņam ir problēmas ar maksāšanu man. Viņš teica: "Jā. Nevaru tev maksāt vienu miljonu algu griestu dēļ. Saproti, ģenerālsekretārs saņem 300 tūkstošus Šveices franku. Tu nevari saņemt trīsreiz vairāk par viņu. Tāpēc dosim tev līgumu par 300 tūkstošiem franku un pārējo atdosim vēlāk." 2002. gadā pārtraucu strādāt pie viņa, jo nokļuvu FIFA Izpildkomitejā. Taču neprasīju naudu, jo man tās netrūka."

Par pārējās naudas atgūšanu 2011. gadā
"Lūdzu maniem pārstāvjiem kontaktēties ar FIFA Finanšu nodaļu, kas prasīja Blateram, vai viņš man ir parādā naudu. Un viņš atbildēja, ka jā. Pēc viņu lūguma nosūtīju rēķinu. Un te kļūdījos aprēķinos. Biju aizmirsis, ka man samaksāja 300 tūkstošus franku. Domāju, ka tie bija 500 tūkstoši un ka vēl pa 500 tūkstošiem man ir parādā par četriem gadiem. Tāpēc nosūtīju rēķinu par diviem miljoniem. Pēc desmit dienām FIFA bez nekādām grūtībām samaksāja šo summu, un es, pilnīgi normāli, no savas puses samaksāju visus maksājumus un nodokļus."

Nav pietiekami, lai Blateru vainotu informācijas nopludināšanā
"Man ir savas šaubas. Draudzība? Jā, es viņu iepriekš apbrīnoju kā politiķi. Viņam ir liels šarms, un varu teikt, ka biju nedaudz apburts. Pat, ja viņš vēlas mani politiski nogalināt, man joprojām ir neliela pieķeršanās par to, ko kopā darījām."

Par vēlmi kandidēt uz FIFA prezidenta amatu
"Tas ir apkaunojoši, ka tieku šādi izvazāts pa dubļiem. Tikai ceru, ka tas neliegs izvirzīt manu kandidatūru. Viņus kaitina tas, ka futbolists, nevis politiķis vēlas vadīt šo organizāciju. Taču man nepatīk zaudēt."

Nenožēlo, ka atbalstījis Pasaules kausa rīkošanu Katarā
"Es biju vienīgais, kurš pilnīgi atklāti teica, ka balsošu par Kataru, un vienīgais, kurš to pateica pusdienās Elizejas laukos kopā ar [Francijas tobrīdējo prezidentu] Nikolā Sarkozī un Kataras emīru. Un pēc tam tas tika pasniegts tā, it kā Sarkozī būtu bijis tas, kurš licis man balsot."

Izmantotie resursi:
Michel Platini : « Sepp Blatter m’avait envoûté »

  +9 [+] [-]

, 2015-10-19 19:20, pirms 9 gadiem
No Guņas un Janča atzīšanos par kukuļu ņemšanu labvēlīgajos balsojumos mēs saņemsim pēc pirmā latvieša izkāpšanas uz Mēness(labākajā gadījumā)!

  +7 [+] [-]

, 2015-10-19 19:20, pirms 9 gadiem
te laikam jautājums, ko Platinī par tādu naudu ir darījis, ja alga daudz reižu lielāka kā citiem?

  +7 [+] [-]

, 2015-10-19 21:09, pirms 9 gadiem
Nesen vēl stostījās, ka apsūdzības smieklīgas. Tagad jau runā par 2 miljoniem. Ja runā par 2milj., tad skaidrs, ka patiesā summa ir daudz lielāka.
Kā tāda organizācija kā FIFA, var tā vienkārši bez līguma samaksāt 2 milj.? Tātad organizācija nav caurskatāma un miljoni tur plūst kā ūdens pa Nīlas upi.

  -1 [+] [-]

, 2015-10-19 21:49, pirms 9 gadiem
Nu tagad vajag ātri noslēgt līgumu ar atpakaļejošu datumu un lieta izbeigta.

     [+] [-]

, 2015-10-19 21:51, pirms 9 gadiem
Aizej, Mišel, nokaunies!

  +1 [+] [-]

, 2015-10-19 21:55, pirms 9 gadiem
RolandsB rakstīja: Tātad organizācija nav caurskatāma un miljoni tur plūst kā ūdens pa Nīlas upi.
Protams, un pie visa tā, FIFA nav jāmaksā NEKĀDI nodokļi.

     [+] [-]

, 2015-10-20 13:13, pirms 9 gadiem
RolandsB rakstīja: Kā tāda organizācija kā FIFA, var tā vienkārši bez līguma samaksāt 2 milj.? Tātad organizācija nav caurskatāma un miljoni tur plūst kā ūdens pa Nīlas upi.
Lasi tekstu, - piestādīja rēķinu.
Tu arī vari piestādīt rēķinu kaut vai Godmanim vai Vairai, bet vai samaksās.. tā jau ir cita runa.

     [+] [-]

, 2015-10-20 17:18, pirms 9 gadiem
Mandaliina rakstīja: Lasi tekstu, - piestādīja rēķinu.
Tu arī vari piestādīt rēķinu kaut vai Godmanim vai Vairai, bet vai samaksās.. tā jau ir cita runa.
Jā, jā piestādīja rēķinu. Tik nodokli Mišels par to "aizmirsa" samaksāt. Citādi pēc viņa samaksātā nodokļa FIFA jau sen būtu pajautāts, par ko Platini ir samaksājis nodokli, ja FIFA atskaitēs nekas tāds neuzrādas?

     [+] [-]

, 2015-10-21 07:31, pirms 9 gadiem
Nu re Mežecki, es taču brīdināju, ka tiem vīriem nav Jūsu KGB pieredzes - stāsta Visu....pat to ko varētu "nomuhļīt"! Un stāstīs vēl, arī par Jūsu "līgumiem"- tāda tā rietumu tradīcija- atzīšanās mīkstina vainu!
Bet Mūsu Koperativčikam arī jāgatavojas ....