Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Nikolato: "Ziemeļmaķedonijas spēks ir indivīdos, bet ne tik ļoti komandā"

Agris Suveizda

Nikolato: "Ziemeļmaķedonijas spēks ir indivīdos, bet ne tik ļoti komandā"
Paolo Nikolato. Foto: LFF

Latvijas vīriešu futbola izlase rītvakar pret grupas favorīti Ziemeļmaķedoniju noslēgs UEFA Nāciju C līgas pirmo apli. Dienu pirms cīņas pārdomās dalījās valstsvienības galvenais treneris Paolo Nikolato.

"Gatavi un labā formā ir gandrīz visi. Kuri nav? Ir kāds spēlētājs, kurš ieradies ar nelielām veselības problēmām. Mums vienkārši ir jāizvērtē, vai pakļaut riskam viņa veselību vai arī ne," sacīja Nikolato, nevēloties atklāt futbola uzvārdu. Tas gan nav izlases pamatvārtsargs Rihards Matrevics, kurš Nikolato vadībā aizvadījis piecas no sešām spēlēm, bet "Riga" rindās traumas dēļ izlaida iepriekšējos divus mačus. "Manā skatījumā viņš ir ļoti spēcīgs vārtsargs. Viņš labi darbojas spēlēs, labi darbojas treniņos, viņš ir labā formā un rīt spēlēs."

Debijas izsaukumu uz pieaugušo izlasi saņēmis "Parma" piederošais "Helmond Sport" uzbrucējs Dario Šits, kurš kandidātos izsaukts Marko Regžas vietā, bet jau otro izsaukumu pēc kārtas nav saņēmis Raimonds Krollis. "Dario Šits ir labs un talantīgs spēlētājs, citādi viņa šeit nebūtu. Itālijā viņam nesanāca daudz spēlēt, jo viņš guva nopietnu traumu, bet redzu viņā talantu un, ņemot vērā jaunību, viņam ir labas perspektīvas. Viņa ceļš izlasē vēl tikai sākas - viņš var iejusties, var arī neiejusties, bet es viņam došu iespēju spēlēt, lai viņš varētu parādīt savas spējas. Bet mums ir arī citi spēcīgi uzbrucēji – viss izšķirs spēlētāju sniegums.

Ļoti labi pārzinu Raimonda Kroļļa situāciju. Neesmu radis runāt par spēlētājiem, kuru nav izlasē, tādēļ pašlaik nevēlētos ieslīgt plašos komentāros, cienot tos, kuri pašlaik ir izlasē. Taču gribu teikt, ka labi zinu, kā viņam klājas. Man ir savi iemesli, kādēļ esmu pieņēmis tieši tādas sastāva izvēles, taču vēlos uzsvērt, ka izlasē nekas nav iecirsts akmenī un jebkurā brīdī mainīties. Izvēles procesā esmu atvērts – ļoti ātri var nokļūt izlasē, un ļoti ātri var arī no tās izkrist ārā. Viņam ir jāpierāda, ka ir pelnījis būt izlasē."

Ziemeļmaķedonija turnīru sāka ar punktu zaudēšanu Fēru salās (1:1), bet mājās ar 2:0 uzveica Armēniju. "Rīt pretī būs ļoti spēcīga komanda, kas uzvarēja Armēniju, bet esam pozitīvi noskaņoti, lai parādītu labu sniegumu. Tā ir ļoti tipiska bijušās Dienvidslāvijas komanda. Individuāli ļoti spēcīgi un talantīgi spēlētāji ar lielu pieredzi ļoti spēcīgos čempionātos, bet kā komanda ne vienmēr darbojas vienoti – spēks indivīdā, taču ne tik ļoti komandas darbībās."

No Rumānijas kluba "Sepsi" izsaukts 30 gadus vecais pussargs Isniks Alimi, kurš Nikolato vadībā 2014. gadā kopā ar "Chievo" U19 komandu triumfēja Primavera un sezonu vēlāk devās līdzi Nikolato uz C sērijas klubu "Lumezzane". " Esmu ļoti priecīgs, ka atkal varēšu viņu redzēt. Kopā ar viņu uzvarējām Itālijas jaunatnes čempionātā, un priecē, ka viņš ir izveidojis labu karjeru. Būs patīkami ar viņu atkal sasveicināties."

Latvija C līgā debitēja ar sakāvi Armēnijā (1:4), bet mājās ar 1:0 apspēlēja Fēru salas: "Septembrī mums bija divas ļoti atšķirīgas spēles. Vajadzētu daudz laika, lai to visu izrunātu, bet, pirmām kārtām, spēles bija pret pilnīgi dažādām pretiniecēm. Un arī mūsu pašu sniegums šajās spēlēs bija ļoti atšķirīgs. Armēnijas spēle bija ļoti svarīga un noderīga, jo deva daudz informācijas, kas ir jādara labāk vai jādara citādi. Manuprāt, tā spēle bija labs stūrakmens, lai mēs kļūtu labāki."