Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

ASV izlases galvenā trenera amatā atgriežas Berholters

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

ASV izlases galvenā trenera amatā atgriežas Berholters
Gregs Berholters. Foto: Picture Alliance/Scanpix

ASV Futbola federācija vakar oficiāli apstiprinājusi, ka tās vīriešu valstsvienības trenera amatā atgriezies Gregs Berholters, kurš to vadīja no 2018. gada līdz pagājušajam Pasaules kausam. Ar viņu noslēgts līgums līdz nākamajam Pasaules kausam, kurš notiks tieši ASV.

Par ASV futbola izlases treneri atkal kļuvis Gregs Berholters, ar kuru panākta vienošanās līdz 2026. gada Pasaules kausa izcīņai, kas gaidāma tieši ASV. Līdzšinējais trenera vietas izpildītājs Bīdžejs Kalahans turpinās veikt trenera pienākumus Nāciju līgas spēlē pret Kanādu, kā arī šajā vasarā gaidāmajā Zelta kausā, kas sāksies 24. jūnijā.

Berholters par ASV izlases treneri jau vienu reizi strādāja, šos pienākumus veicot laika posmā no 2018. gada līdz šī gada sākumam. Kopā ar viņu ASV aizkļuva līdz Pasaules kausa astotdaļfinālam, bet vēlāk sadarbība ar viņu turpināta netika, jo tika atklāts par senu atgadījumu, kurā viņš fiziski aizskāris savu sievu.

''Kad sāku trenera meklējumus, mans mērķis bija atrast kādu, kura vīzija ir 2026. gadā sasniegt ar to jaunus augstumus. Gregam šī vīzija piemīt, pie tam, viņam ir nepieciešamā pieredze, lai virzītu komandu uz priekšu. Esmu pārliecināts, ka Gregs ir īstā persona šim darbam,'' pēc Berholtera iecelšanas citēts ASV federācijas sporta direktors Mets Krokers.

''Vēlos pateikties ASV Futbola federācijai par man izrādīto uzticību. Esmu pateicīgs, ka man dota iespēja dot savu devumu šajā tik aizraujošajā laikā mūsu valsts futbolā. Strādāsim kopā, lai padarītu mūsu fanus un nāciju lepnu par sasniegtajiem rezultātiem,'' oficiāli pauda Berholters.

Līdz šim Berholters kopā izlasi izcīnījis 37 uzvaras, 12 spēlēs viņa vadībā valstsvienība cīnījusies neizšķirti un 11 mačos zaudējusi. Viņš arī kļuvis par pirmo, kurš ir gan spēlējis, gan vadījis ASV izlasi Pasaules kausa laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/story/_...