Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Centra aizsargs Alderveirelds noslēdz karjeru Beļģijas izlasē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Centra aizsargs Alderveirelds noslēdz karjeru Beļģijas izlasē
Tobijs Alderveirelds. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AP. Beļģijas futbola izlases aizsargs Tobijs Alderveirelds neturpinās karjeru valstsvienībā, pirmdien paziņoja 34 gadus vecais futbolists.

Alderveirelds Beļģijas izlasē debitēja 2009. gadā un kopumā laukumā devās 127 mačos, gūstot piecus vārtus.

Tā dēvētās beļģu "zelta paaudzes" pārstāvis Alderveirelds 2018. gadā ar valstsvienību izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņā. Aizsargs spēlēja trīs Pasaules kausa finālturnīros, tajā skaitā pērn notikušajā, kurā beļģi neizkļuva no apakšgrupas.

Alderveirelds piedalījās arī pēdējos divos Eiropas čempionāta finālturnīros, ar izlasi aizcīnoties līdz ceturtdaļfināliem.

Šobrīd viņš pārstāv Beļģijas augstākās līgas komandu Antverpenes "Royal", bet iepriekš karjerā viņš spēlējis tādās komandās kā Amsterdamas "Ajax", Totenhemas "Hotspur", Madrides "Atletico", "Southampton" un arī "Al-Duhail" Katarā. Alderveirelds ir trīskārtējs Nīderlandes čempions un izcīnīja vienu nacionālo titulu arī Spānijā.