Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vengers atgriežas futbolā un strādās FIFA

Rolands Eliņš

Vengers atgriežas futbolā un strādās FIFA
Džanni Infantīno un Arsēns Vengers. Foto: FIFA

Ilggadējais Anglijas futbola kluba „Arsenal” galvenais treneris Arsēns Vengers apstiprināts FIFA Globālās futbola attīstības nodaļas vadītāja amatā.

Arsēns Vengers būs atbildīgs par futbola attīstības pārraudzību visā pasaulē, pievēršot uzmanību gan vīriešu, gan sieviešu futbolam. Vengeram ticis viens no vadošajiem amatiem FIFA organizācijā, un viņš arī būs vadošā amatpersona FIFA Futbola un tehnisko padomdevēju komitejā, kas ir iesaistīta futbola noteikumu izmaiņu izstrādē un pieņemšanā, kā arī FIFA tehniskās izpētes komitejā, kas izvērtē FIFA turnīru norisi.

„Es ar nepacietību gaidu, kad varēšu sākt šo jauno un ļoti svarīgo izaicinājumu,” FIFA paziņojumā citēts Vengers. „Ne tikai tādēļ, ka vienmēr esmu bijis ieinteresēts izvērtēt futbolu no plašākas perspektīvas, bet arī tādēļ, ka FIFA misija ir patiešām globāla. Es zinu, ka varu palīdzēt FIFA piepildīt tās misiju par futbola attīstību pasaulē, un šai misijai veltīšu visu savu enerģiju.”

Vengera pievienošanās FIFA un solījums veltīt tai visu savu enerģiju pieliek punktu baumām, ka 70 gadus vecais franču treneris varētu pievienoties nesen galveno treneri atlaidušajai Minhenes „Bayern”. Vācijas un britu mediji bija vēstījuši, ka „Bayern” ir ieinteresēta aicināt Vengeru uz sarunām.

Vengers nebija strādājis profesionālajā futbolā kopš 2018. gada pavasara, kad atstāja „Arsenal” kluba vadību. Pirms tam Vengers bija vadījis „Arsenal” 22 gadu garumā, aizvedot to līdz trim Premjerlīgas tituliem un septiņiem FA kausa triumfiem.

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/about-fifa/who...

     [+] [-]

, 2019-11-13 20:54, pirms 4 gadiem
Tātad skaidrs ka Bayern treneris viņš nebūs, kā baumoja. Nu i paldies Dievam!

     [+] [-]

, 2019-11-13 22:32, pirms 4 gadiem
Labi, ka neatgriezās kā treneris. Diez vai izdotos sasniegt vairs augstumus. Bet par to, ka nebūs Bayern, paziņoja jau aizvakar.