Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kolumbija trešo reizi iekļūst ''Copa America'' finālā, tribīnēs izceļas kautiņi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kolumbija trešo reizi iekļūst ''Copa America'' finālā, tribīnēs izceļas kautiņi
Kolumbijas futbolisti. Foto: Zumapress/Scanpix

Naktī uz ceturtdienu par ''Copa America'' otro finālisti kļuva Kolumbijas izlase, kas pusfinālā ar 1:0 apspēlēja Urugvaju. Pēc spēles beigām tribīnēs varēja novērot konfliktu starp abu valstu faniem, un tajā iesaistījās arī vismaz divi Urugvajas izlases spēlētāji.

Naktī uz ceturtdienu par Argentīnas pretinieci ''Copa America'' futbola turnīrā finālā kļuva Kolumbija, kas ar minimālu rezultātu 1:0 apspēlēja Urugvaju. Par spēles varoni kļuva ''Crystal Palace'' spēlējošais Džefersons Lerma, kurš pirmā puslaika 39. minūtē guva vienīgos vārtus.

Visu otro puslaiku Kolumbija spēlēja mazākumā, jo pirmā puslaika beigās par divām dzeltenajām kartītēm noraidīts tika aizsargs Daniels Munozs. Urugvajai piederēja teritoriālais pārsvars (bumbas kontrole 62%), taču otrajā puslaikā vistuvāk iespējamai vārtu gūšanai bija Luiss Svaress. Spēles beigās otros vārtus jau varēja gūt Kolumbijas futbolisti.

Kopš 1975. gada Kolumbija guvusi vērā ņemamus panākumus ''Copa America'' turnīrā, 2001. gadā līdz šim vienīgo reizi kļūstot par čempioni. Vēl tai viena reize ar zaudējumu finālā un piecas trešās vietas, tostarp pēdējā turnīrā 2021. gadā, kas notika Brazīlijā. Finālā tā spēkosies pret Argentīnu, kas citā pusfinālā pārspēja Kanādu.

Pēc spēles konfliktēja abu valstu fani un šajā konfliktā iesaistījās divi Urugvajas futbolisti - Darvins Nunjess un Ronalds Arauho. Kā pēcāk norādījusi CONMEBOL, tad šī situācija tiks izvērtēta, pie reizes nosodot vardarbību, kurai neesot vietas futbolā.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-11 08:35, pirms mēneša
Nu nav pilns rublis tam Darwin Nunez

     [+] [-]

, 2024-07-11 14:16, pirms mēneša
vamoooooooooos