Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Copa América: Vai Brazīlija turpinās iet Argentīnas pēdās?

Agris Suveizda

Copa América: Vai Brazīlija turpinās iet Argentīnas pēdās?
Manu Menezess
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Argentīnā tiks aizvadītas abas atlikušās Copa América B apakšgrupas otrās kārtas spēles. Vispirms plkst. 22:00 pēc Latvijas laika viena no turnīra favorītēm Brazīlija Kordovā tiksies ar Paragvaju. Savukārt divarpus stundas vēlāk Venecuēla Saltā duelēsies ar Ekvadoru.

Brazīlija, tāpat kā otra izcīņas galvenā favorīte Argentīna, pirmo spēli aizvadīja ļoti bāli un nepārliecinoši. Brazīlijai pretī stājās pieticīgā Venecuēla, tomēr Manu Menezesa trenētie vīri nespēja salauzt pretinieku pretestību, un cīņa beidzās ar bezvārtu neizšķirtu. Turnīra turpinājums Brazīlijai ir līdzīgs kā Argentīnai – otrajā mačā jātiekas ar potenciāli otru spēcīgāko apakšgrupas vienību (Paragvaju). Vēlreiz paklupt Brazīlija nevar atļauties, bet zaudējuma gadījumā tā nokļūs neapskaužamā situācijā.

Brazīlija un Paragvaja kopumā tikušās vairāk nekā 70 reižu, bet pēdējo desmit gadu laikā abas spēlējušas astoņreiz. Šo desmit gadu laikā Brazīlija izcīnījusi četras uzvaras, savukārt Paragvaja – trīs. Copa América izcīņā abas tikušās jau gandrīz 30 reižu. Pēdējoreiz Copa América abas savā starpā spēlēja 2004.gadā. Toreiz Brazīlija un Paragvaja bija vienā apakšgrupā, un Paragvaja uzvarēja ar 2:1 un arī ieņēma pirmo vietu grupā. Paragvaja gan netika tālāk par ceturtdaļfinālu, toties Brazīlija aizkļuva līdz pat finālam, kur pārspēja Argentīnu. Ne vienā, ne otrā izlasē pagaidām nav jaunu savainojumu vai diskvalifikāciju, tāpēc abas, visticamāk, varēs laukumā doties iespējami labākajā virknējumā.

Otrā cīņā tiksies nominālās grupas pastarītes Ekvadora un Venecuēla. Uzvaras gadījumā kāda no komandām spers platu soli pretī ceturtdaļfinālam, toties par neizšķirtu šajā mačā krietni vairāk priecāsies abas pārējās kvarteta dalībnieces. Ekvadora un Venecuēla savā starpā ir tikušās 21 reizi, un pagaidām bilance ir identiska – 10 uzvaras Ekvadorai un 10 uzvaras arī Venecuēlai. Arī pēdējo desmit gadu bilance ir ļoti līdzīga – Ekvadora deviņos mačos izcīnījusi četras uzvaras, bet Venecuēlas kontā ir piecas. Copa América gan abas valstsvienības līdz šim tikušās tikai divreiz, un abas reizes pārliecinoši uzvarējusi Ekvadora. Vispirms 1993.gadā Ekvadora savā laukumā triumfēja ar 6:1, bet pirms desmit gadiem Kolumbijā ekvadorieši uzvarēja ar 4:0.

B grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Brazīlija10100:01
Ekvadora10100:01
Paragvaja10100:01
Venecuēla10100:01

Izmantotie resursi:
ca2011.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja