Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Argentīna atkal neuzvar un riskē neiekļūt ceturtdaļfinālā

Agris Suveizda

Argentīna atkal neuzvar un riskē neiekļūt ceturtdaļfinālā
Dairo Moreno pirmajā puslaikā, sitot garām tukšiem vārtiem, neizmantoja fantastisku izdevību
Foto: AP/Scanpix

Argentīnas pilsētā Santafē tika aizvadīta pirmā grupu turnīra otrās kārtas spēle. Tajā mājiniece Argentīna tikās ar Kolumbiju, un ne vienai, ne otrai komandai neizdevās gūt vārtus. Spēle noslēdzās ar neizšķirtu 0:0, tādējādi Argentīna ne tikai vēl nav izcīnījusi nevienu uzvaru, bet arī reāli riskē neiekļūt ceturtdaļfinālā. Trešajā kārtā Argentīna tiksies ar Kostariku, bet Kolumbija – ar Bolīviju.

Lai arī Argentīna aizvadīja blāvu pirmo spēli, galvenais treneris Serhio Batista pēc mača sacīja, ka taktiku nemainīs. Un patiesi – vienīgo vārtu guvējs Serhio Aguero atkal bija rezervē, bet vienīgā maiņa pamatsastāvā bija Mančestras "City" aizsarga Pablo Savaletas spēlēšana Markosa Roho vietā. Viena izmaiņa bija arī Kolumbijai – Karloss Sančess vidējā līnijā aizstāja Gustavo Bolivaru.

Kolumbija spēli sāka nervozi, taču atvairīja pirmos Argentīnas uzbrukumus un pamazām iespēlējās. 19.minūtē Kolumbijai bija lieliska iespēja atklāt rezultātu, tomēr Adrians Ramoss, kurš guva uzvaras vārtus pret Kostariku (1:0), no vārtu priekšas sita pāri mērķim. Drīz pēc tam Kolumbijai bija vēl viena fantastiska izdevība izvirzīties vadībā, un Argentīnas futbolistus glāba tikai veiksme.

Cenšoties atspēlēt bumbu vārtsargam, ļoti rupji kļūdījās Gabriels Milito. Ramoss, apsteigdams Serhio Romero, pārtvēra piespēli, un pēcāk viņu bez ceremonijām nogāza Nikolass Burdiso. Pārkāpums bija acīmredzams, bet pendele nesekoja, jo bumba palika viesiem, taču Dairo Moreno pamanījās netrāpīt pavisam tukšos vārtos…Puslaika beigu daļā arī Argentīnai bija vairākas iespējas. Vislabākā bija Esekjelam Laveci, kuru Lionels Mesi izveda aci pret aci ar vārtsargu, tomēr duelī pārāks bija Luiss Martiness.

Argentīna turpināja vairāk uzbrukt arī pēc pārtraukuma. Puslaika sākumā mājinieki pieprasīja 11m soda sitienu par spēli ar roku, bet tiesnesis palika nelokāms – svilpe klusēja. Argentīnai bieži pietrūka pēdējās piespēles vai sekmīga uzbrukuma noslēguma, un puslaika vidū Batista veica divas maiņas (laukumā devās Serhio Aguero un Fernando Gago), nedaudz vēlāk laukumā sūtot arī Gonsalo Iguainu. Tomēr, par spīti maiņām, Argentīnai neizdevās kardināli uzlabot sniegumu. Mājinieki izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, taču jau otro spēli pēc kārtas sarūgtināja savus līdzjutējus. Mačs noslēdzās ar neizšķirtu 0:0, un Argentīnai, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, pret Kostariku, visticamāk, derēs tikai uzvara.

Argentīna – Kolumbija 0:0

Brīdinājumi: Gago – Agilars, Moreno
Argentīna: Romero, Savaleta, Burdiso, G.Milito, Dzaneti, Banega (Iguains 71'), Maskerāno, Kambjaso (Gago 64'), Laveci (Aguero 64'), Mesi, Tevess
Kolumbija: Martiness, Sunjiga, Pereja, Jepess, Armero, Sančess, Agilars, Guarins, Ramoss (Soto 89'), Moreno (Moskera 90'+1), Falkao (Gutjeress 87')

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Kolumbija21101:04
2.Argentīna20201:12
3.Bolīvija10101:11
4.Kostarika10010:10

Izmantotie resursi:
Goal.com

     [+] [-]

, 2011-07-07 11:57, pirms 13 gadiem
dzaneti,iguains,maskerano,kambiaso,tevezs, messiiiii u.t.t.u.t.j. ?
divi neizshkirti pec kartas ar kolumbiju un boliviju,bet,kas vel trakak divos machos vieni varti... tadu futbolu es negaidiju

     [+] [-]

, 2011-07-07 11:57, pirms 13 gadiem
Kas tam Laveci ir?! Normāls profesionālis, bet nespēj realizēt patiešām labas izdevības. Esmu pat ļoti pārliecināts, ka nākamajā spēlē Esekjels sildīs rezervistu soliņu. Brīnos par Argentīnas vājumu, jo kolumbieši pirmajā spēlē diez ko pārliecinoši neizskatījās.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-07 11:58, pirms 13 gadiem
opaa nu ja sodien bolivija vinne shiem 4pts un pedeja karta sava starpa nicu nokapa ar kolumbiju,tad laikam arg nepietiek ar uzvaru kautgan tur skatis vartu attiecibu

  -2 [+] [-]

, 2011-07-07 12:00, pirms 13 gadiem
ozs113 rakstīja: opaa nu ja sodien bolivija vinne shiem 4pts un pedeja karta sava starpa nicu nokapa ar kolumbiju,tad laikam arg nepietiek ar uzvaru kautgan tur skatis vartu attiecibu
Tālāk tiek arī divas labākās trešo vietu ieguvējas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-07-07 12:09, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kas tam Laveci ir?! Normāls profesionālis, bet nespēj realizēt patiešām labas izdevības. Esmu pat ļoti pārliecināts, ka nākamajā spēlē Esekjels sildīs rezervistu soliņu. Brīnos par Argentīnas vājumu, jo kolumbieši pirmajā spēlē diez ko pārliecinoši neizskatījās.
Slikts finišings, viņš arī sezonas laikā Napoli sastāvā virsū vārtsargiem sita.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-07 12:14, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Slikts finišings, viņš arī sezonas laikā Napoli sastāvā virsū vārtsargiem sita.
Tā izskatās. Bet tā jau ir - ja komandā ir Kavani, tad viss ir bumbās, bet izlasē kaut kas tomēr nav kārtībā. Trenerim taču būtu jāsaprot, ka Aguero ar savu lielisko noslēgumu būtu labāka opcija bezzobainajā argentīniešu uzbrukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-07 12:20, pirms 13 gadiem
Šis turnīrs viņam ir neveiksmīgs, sezonā pāris Napoli spēlēs redzēju, viņa lielākie plusi laikam ir tas ka viņš var skraidīt kā traks un gadrīz visu spēli, ir pietiekami ātrs un labi izvēlas pozīciju, bet finišings tiešām izskatās ir viņa problēma. Tāpēc mani nedaudz izbrīnija, ka viņš tiek likts ARG pamatsatāvā, lai gan teorētiski vajadzētu pietikt no goliem, kas nāktu no Tevez un Messi, tāpēc šāda tipa spēlētājs blakus tiem 2 varētu būt arī loģiska izvēle.
march_2k rakstīja: Slikts finišings, viņš arī sezonas laikā Napoli sastāvā virsū vārtsargiem sita.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-07 13:21, pirms 13 gadiem
Kroks rakstīja: Vai tiešām Messi spējīgs gūt vārtus tikai spēlējot ar Xavi vai Iniesta?
Dikti aizdomīgi tas viss!
Piekrītu tam, ka Barcā partneri ir labāki Messi, bet mūžīgā Messi aizstāvēšana par neizteiksmīgu spēli izlasē dažu kadru izpildījumā šeit ir apnicīga. Saprastu, ja Messi spēlētu Gruzijas vai Armēnijas izlasē, tad tiešām varētu sūdzēties par partneriem, bet nevis ARG izlasē. Turklāt Messi viens pats ir spējīgs un ne vienu vien reizi guvis vātus tikai un pateicoties individuālajai mesiotarībai, nu nav viņš tik atkarīgs no partneriem kā Klozes tipa spēlētāji, kuri paši momentu sev neizveidos.

     [+] [-]

, 2011-07-07 13:42, pirms 13 gadiem
Iespējams, ka komandas gars nav īsti labs Argentīnai. Motivācija gan jau ir - šādi spēlētāji, kā ir izlasē, cīnās par uzvaru vienmēr. Un, protams, ka Messi nevar vainot pie tā, ka nav uzvaras.

     [+] [-]

, 2011-07-07 14:02, pirms 13 gadiem
Argentinai paveicas, ka rezultats ir 0:0. Kolumbijai vajadzeja vinnet.

     [+] [-]

, 2011-07-07 14:18, pirms 13 gadiem
Jā, Kolumbija bija daudz tuvāka uzvarai. Argentīnai tiešām vēl pat jāpriecājas par 0:0. Nesaprotu, kas notiek ar komandu. Ar šadiem spēlētājiem būtu jābūt labiem rezultātiem pret tādām komandām kā Bolīvija un Kolumbija. Iespējams tiešām ir kādas problēmas komandas iekšējā klimatā, iespējams nav veikta pietiekama sagatavošanās pirms turnīra. Argentīna pirms Copa America, šķiet, aizvadīja tikai 1 spēli.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-07 14:19, pirms 13 gadiem
Kroks rakstīja: Vai tiešām Messi spējīgs gūt vārtus tikai spēlējot ar Xavi vai Iniesta?
Dikti aizdomīgi tas viss!
Barselona ČL un La Ligā guva 125 vārtus, no kuriem Mesi - 43. Tie ir 34,4%. Gada laikā pēc PK Mesi izlasē aizvadījis deviņas spēles. Izlase šajās spēlēs guvusi 14 vārtus, bet Mesi - četrus. Tie ir 28,6%. Jāsaprot, ka ir bezjēdzīgi salīdzināt teicami ieeļļotu mehānismu (Barselonu), kas pie tam ir krietni pārāks pār gandrīz jebkuru pretinieku, ar individuālistu bariņu (Argentīnu). Plus Barselona gūst krietni vairāk vārtu. ČL un La Ligā Barselona vidēji guva 2,45 vārtus spēlē, bet Argentīna šajos deviņos mačos - tikai 1,56. Mesi sniegums izlasē, protams, nav apmierinošs, bet ir dīvaini gaidīt tādu pat rezultativitāti kā klubā, ja Argentīna nespēj dominēt laukumā tā, kā to dara Barselona, un negūst tikpat daudz vārtu.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-07 14:26, pirms 13 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Barselona ČL un La Ligā guva 125 vārtus, no kuriem Mesi - 43. Tie ir 34,4%. Gada laikā pēc PK Mesi izlasē aizvadījis deviņas spēles. Izlase šajās spēlēs guvusi 14 vārtus, bet Mesi - četrus. Tie ir 28,6%. Jāsaprot, ka ir bezjēdzīgi salīdzināt teicami ieeļļotu mehānismu (Barselonu), kas pie tam ir krietni pārāks pār gandrīz jebkuru pretinieku, ar individuālistu bariņu (Argentīnu). Barselonai lielā daļā spēļu ir milzīgs pārsvars. Argentīnai tāda nav. Plus Barselona gūst krietni vairāk vārtu. ČL un La Ligā Barselona vidēji guva 2,45 vārtus spēlē, bet Argentīna šajos deviņos mačos - tikai 1,56. Mesi sniegums izlasē, protams, nav apmierinošs, bet ir dīvaini gaidīt tādu pat rezultativitāti kā klubā, ja Argentīna nespēj dominēt laukumā tā, kā to dara Barselona, un negūst tikpat daudz vārtu.
Piekrītu visam zemāk rakstītajam. Tomēr spēlēs pret tādām komandām kā Bolīvija un Kolumbija jau nu bija jāgūst vairāk par 1 vārtiem. Domāju komandā ir vēl kādas problēmas. Domāju arī treneris Serhio Batista nav tas labākais Argentīnai. Nesaprotu, kādēļ argentīnieši nevar pierunāt savu izlasi trenēt titulēto Karlosu Bianki, kas paņēma neskaitāmus kausus ar Argentīnas klubiem, bet ne reizi nav trenējis izlasi. Par to jau sen brīnījos.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-07 14:49, pirms 13 gadiem
Altemix rakstīja: Tomēr spēlēs pret tādām komandām kā Bolīvija un Kolumbija jau nu bija jāgūst vairāk par 1 vārtiem.
Piekrītu, bet nevajadzētu uzsvērt, ka tieši Mesi tas būtu jāizdara. Tādai izlasei kā Argentīnai savā laukumā pret Bolīviju vajadzētu gūt vismaz divus vārtus arī bez Mesi ierindā. Bolīvija ir spēks Lapasā, augstkalnē, bet viesos tā ir ļoti vāja. Arī es gaidu no Mesi vairāk (konkrēti vārtu apdraudēšanas ziņā), bet Argentīnas izlase kā tāda spēlē vāji. Daudziem patīk Mesi salīdzināt ar Ronaldu. Krištianu pēc PK izlasē piedalījies sešās spēlēs un guvis tikai trīs vārtus. Portugāle kopumā iesitusi 12. Real rindās La Ligā un ČL Ronaldu guva 46 no 127 vārtiem (36,2%). Tātad arī Ronaldu izlasē negūst tikpat daudz vārtu kā klubā (arī PK Ronaldu, tāpat kā Mesi, klusēja - tikai vieni vārti, turklāt 7:0 sagrāvē pret Ziemeļkoreju). Vienkārši izlase ir izlase, bet klubs ir klubs. Citi apstākļi, citi komandas biedri un treneri, citi pretinieki, arī daudzos gadījumos cits spēles stils vai pat pozīcija.

  -2 [+] [-]

, 2011-07-07 15:18, pirms 13 gadiem
Sen ir pierādījies, tas ko daudzi saka un teiks arī turpmāk. Mesi Barcelonā, nav un nebūs tas pats, kas Mesi Argentīnas izlasē. Tās ir un būs divas atšķirīgas lietas. Barcelona ar vai bez Mesi ir un būs "Super Klubs", kur var daudzi šāda tipa spēlētāji uzspīdēt.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-07 15:21, pirms 13 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Piekrītu, bet nevajadzētu uzsvērt, ka tieši Mesi tas būtu jāizdara. Tādai izlasei kā Argentīnai savā laukumā pret Bolīviju vajadzētu gūt vismaz divus vārtus arī bez Mesi ierindā. Bolīvija ir spēks Lapasā, augstkalnē, bet viesos tā ir ļoti vāja. Arī es gaidu no Mesi vairāk (konkrēti vārtu apdraudēšanas ziņā), bet Argentīnas izlase kā tāda spēlē vāji. Daudziem patīk Mesi salīdzināt ar Ronaldu. Krištianu pēc PK izlasē piedalījies sešās spēlēs un guvis tikai trīs vārtus. Portugāle kopumā iesitusi 12. Real rindās La Ligā un ČL Ronaldu guva 46 no 127 vārtiem (36,2%). Tātad arī Ronaldu izlasē negūst tikpat daudz vārtu kā klubā (arī PK Ronaldu, tāpat kā Mesi, klusēja - tikai vieni vārti, turklāt 7:0 sagrāvē pret Ziemeļkoreju). Vienkārši izlase ir izlase, bet klubs ir klubs. Citi apstākļi, citi komandas biedri un treneri, citi pretinieki, arī daudzos gadījumos cits spēles stils vai pat pozīcija.
Kurā vietā savā sacītajā es pieminēju, ka pie Argentīnas zemās rezultativitātes vainīgs tieši Messi??? Es vispār Messi nekur neminēju, runāju kopumā, ka tādai komandai kā Argentīna ir jāgūst vairāk par 1 vārtiem divās spēlēs pret tādām komandām kā Bolīvija un Kolumbija! Ar vai bez Messi - nav svarīgi!! Nebija jau uzreiz te jāiejauc Krištiano un Real - tam nav šobrīd nekāda sakara ar Argentīnas pagaidām sliktajiem rezultātiem Copa America. Es vispār esmu par rezultatīvu un skaistu futbolu - man ļoti patīk kā spēlē Katalonijas klubs "Barcelona". Un vienmēr patika. Tas ir arī Spānijas izlases stils, kas ir mana mīļākā izlase! Esi Barsas fans, vai ne? Man ļoti patīk kā spēlē Messi, tāpat kā Krištiano. Bet šajās Argentīnas neveiksmēs nav vainojams Messi. Domāju, ja Argentīnas izlases spēle un taktika būtu būvēta pēc citiem principiem, kaut vai akcentu liekot uz spēli ap Messi, rezultāti būtu citi, jo izpildītāji Argentīnai tāpat ir ļoti augstā līmenī. Protams, par Havi un Injestu šobrīd labāki piespēlētāji praktiski nav, taču arī Argentīnas izlasē varētu izveidot līdzīgu spēles modeli.

Kas attiecas uz Portugāli. Tad tā Karluša Keiruša vadībā vispār spēlēja neskatāmi, ļoti lielu akcentu liekot aizsardzībai. Tas, ka Ziemeļkorejai viņi iesita 7 vārtus, bija vienkārši pilnīga korejiešu neveiksme, jo līdz 53.minūtei tajā spēlē vēl bija 1:0, bet pēc tam viņi vienkārši sabruka, un portugāļu veiksme - viņiem tajā spēlē izdevās viss, tādēļ arī aizgāja tas vārtu birums. Vispār par korejiešu izgāšanās iemesliem varētu runāt atsevišķi. Tas būtu pārāk gari. Bet tas, ka arī Krištiano izlasē nespēlē ļabākajā līmenī, tas arī fakts. Tādēļ pēdējam tavam teikumam piekrītu par 100%. Ar daudziem izciliem spēlētājiem tā ir bijis - klubā spēle'izcili, bet izlasē ne tā un otrādi. ir piemēri abiem gadījumiem. Tomēr attiecībā uz Messi un Krištiano, domāju, varētu atrast iespējas, kā tie daudz efektīvāk varētu spēlēt savās izlasēs, bet tas jau ir treneru jautājums, jo paši spēlētāji ir visaugstākās klases.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-07 15:36, pirms 13 gadiem
Altemix rakstīja: Kurā vietā savā sacītajā es pieminēju, ka pie Argentīnas zemās rezultativitātes vainīgs tieši Messi???
Tu mani pārprati. Tas bija domāts vispārīgi, nevis tieši tev.
Par Argentīnas izpildītājiem runājot. Tik labi tie nemaz arī nav. Aizsardzība ir viduvēja (salīdzinot ar citām top izlasēm), nav augstas klases vārtsarga. Vidējā līnija 433 formācijā ir pārāk defensīva, nav radošā pussarga. Īsti nesaprotu, kāpēc Batista nelaiž laukumā Pastori, bet droši vien tam ir kādi iemesli, kurus es nezinu. Brazīlijas izlasei ir līdzīga problēma, bet izskatās, ka tā drīz varētu būt atrisināta - ja Gansu turpinās progresēt un Kakā atgūs formu.

Ronaldu pieminēju, lai būtu vēl viens piemērs, ka izlase un klubs nav viens un tas pats.

     [+] [-]

, 2011-07-07 15:41, pirms 13 gadiem
Altemix rakstīja: Kas attiecas uz Portugāli. Tad tā Karluša Keiruša vadībā vispār spēlēja neskatāmi, ļoti lielu akcentu liekot aizsardzībai. Tas, ka Ziemeļkorejai viņi iesita 7 vārtus, bija vienkārši pilnīga korejiešu neveiksme, jo līdz 53.minūtei tajā spēlē vēl bija 1:0, bet pēc tam viņi vienkārši sabruka, un portugāļu veiksme - viņiem tajā spēlē izdevās viss, tādēļ arī aizgāja tas vārtu birums. Vispār par korejiešu izgāšanās iemesliem varētu runāt atsevišķi. Tas būtu pārāk gari. Bet tas, ka arī Krištiano izlasē nespēlē ļabākajā līmenī, tas arī fakts. Tādēļ pēdējam tavam teikumam piekrītu par 100%. Ar daudziem izciliem spēlētājiem tā ir bijis - klubā spēle'izcili, bet izlasē ne tā un otrādi. ir piemēri abiem gadījumiem. Tomēr attiecībā uz Messi un Krištiano, domāju, varētu atrast iespējas, kā tie daudz efektīvāk varētu spēlēt savās izlasēs, bet tas jau ir treneru jautājums, jo paši spēlētāji ir visaugstākās klases.
Keiruša taktika man dažreiz īsti nebija saprotama ,piemēram, likt CR7 kā vienīgo uzbrucēju tādējādi faktiski izolējot viņu ( lielisks piemērs spēle pret Spāniju 1/8 finālā pagājušajā vasarā) šobrīd Ronaldo izskatās labāk Portugāles izlasēs, cik ir nācies redzēt EURO 2012 kvalifikāciju. Protams viņa un Messi sniegums nav tik labs kā klubos, bet tur ir daudz iemeslu kāpēc. Citi spēlētāji, stils, citi pretinieki kā Agris minēja arī tas ka Barcelona un Real daudzās spēlēs La ligā ir neapstrīdami favorīti un nereti tiek uzvarēts ar lielu rezultātu. Argentīna un Portugāle nav tomēr tik pārākas pār citām izlasēm ( ar atsevišķiem izņēmumiem).

     [+] [-]

, 2011-07-07 16:02, pirms 13 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Tu mani pārprati. Tas bija domāts vispārīgi, nevis tieši tev.
Par Argentīnas izpildītājiem runājot. Tik labi tie nemaz arī nav. Aizsardzība ir viduvēja (salīdzinot ar citām top izlasēm), nav augstas klases vārtsarga. Vidējā līnija 433 formācijā ir pārāk defensīva, nav radošā pussarga. Īsti nesaprotu, kāpēc Batista nelaiž laukumā Pastori, bet droši vien tam ir kādi iemesli, kurus es nezinu. Brazīlijas izlasei ir līdzīga problēma, bet izskatās, ka tā drīz varētu būt atrisināta - ja Gansu turpinās progresēt un Kakā atgūs formu.

Ronaldu pieminēju, lai būtu vēl viens piemērs, ka izlase un klubs nav viens un tas pats.
Jā, piekrītu. Ir viņiem problēmas ar kreatīvu pussargu, tāds spēlētājs kāds kādreiz bija Verons, viņiem pietrūkst. Man ļoti gribētos, lai Argentīna spēlētu labāk, vismaz kā Bjelsas laikos tā spēlēja savā kvalifikācijā uz 2002.gada pasaules čempionātu (pēc tam gan bija izgāšanās), tādēļ ceru, ka vēl viņi atvērsies. Bet, ja tomēr nē, domāju viņiem vajag tādu treneri kā Bjanki, tad gan, domāju, panākumi viņiem neizpaliks. Cik reizes viņš neizveda savas komandas līdz uzvarām Libertadoresa kausā, ieguva arī 2 Starpkontinentālos kausus, savulaik paŗspējot zvaigžņotos Real (2000.gadā) un Milan (2003.gadā). Domāju viņš varētu atrast iztrūkumus atsevišķās pozīcijās, atrodot talantīgus spēlētājus kaut vai tajā pašā Argentīnā un visu spēli vairāk koncentrējot uz "brīnumdari" Messi. Argentīna tomēr ir futbola lielvalsts, domāju tur arī tagad ir talanti, kas vēl nav pamanīti. Tikai kādeļ viņu līdz šim neuzaicināja, tas gan jautājums. Varbūt pats attiecās.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-07 16:31, pirms 13 gadiem
Abu pasaules labāko uzbrūkošo spēlētāju (Mesi un Ronaldu) allaž bālais sniegums izlasē (ar retiem izņēmumiem), protams, vedina uz domām par to, ka kaut kas nav kārtībā ar pašām izlasēm. Nu nevar būt tā, ka abi šie futbolisti izlases rindās pēkšņi kļūs vājāki un vairs ne nieka nespēj izdarīt. Tā tiešām nevar būt. Runājot konkrēti par Mesi, nevar taču gribēt, lai arī viduvēji organizētajā Argentīnas izlasē viņš spētu viens pats gan veidot uzbrukumus un dalīt piespēles, gan radīt momentus un tos realizēt, jo īpaši, ja pretinieki viņu sedz divtik stipri. Ja Mesi cenšas veidot uzbrukumu, izvirzot smailē kādu no potenciālajiem snaiperiem, nezināmu iemeslu dēļ Argentīnas superuzbrucēji pēkšņi vairs galīgi nav super. Tā pat ir ar problēmu, ka Mesi nav Dievs, kuru nevarētu neitralizēt, tāpēc problēmas viduslīnijas kreativitātē tikai atvieglo pretinieku aizsargu uzdevumu. Vaina noteikti jāuzņemas galvenajam trenerim. Nu nav viņš ticis galā ar problēmām, kuras bija vēl Maradonas vadībā. Tā ir kaut kāda mistērija.

     [+] [-]

, 2011-07-07 16:35, pirms 13 gadiem
| vienrocis rakstīja: Sen ir pierādījies, tas ko daudzi saka un teiks arī turpmāk. Mesi Barcelonā, nav un nebūs tas pats, kas Mesi Argentīnas izlasē. Tās ir un būs divas atšķirīgas lietas. Barcelona ar vai bez Mesi ir un būs "Super Klubs", kur var daudzi šāda tipa spēlētāji uzspīdēt.
Tādā gadījumā rodas jautājums par to, kas tad ir Argentīnas izlase...un, protams, kāda tā ir. Fakts, ka Mesi šobrīd ir pasaules spožākā zvaigzne, tā pat ir neapstrīdams. Tas, ka viņš starp šīm "Barca" superzvaigznēm spēj būt spilgtākais, vien pierāda viņa izcilību.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-07 17:34, pirms 13 gadiem
beidziet cepties. sagaidiisim, kas notiks taalaak. cik nav bijis piemeeru, kad turniira favoriits vai naakamais uzvareetaajs slikti saak (kaut vai Spaanija 2010).

     [+] [-]

, 2011-07-07 17:35, pirms 13 gadiem
gribās ticēt, ka gan Messi, gan ARG izlase kopumā vēl parādīs savas īstās spējas galvenajās turnīra spēlēs. Arī Spānija PČ neiesāka necik spoži.

     [+] [-]

, 2011-07-07 18:09, pirms 13 gadiem
septembris rakstīja: gribās ticēt, ka gan Messi, gan ARG izlase kopumā vēl parādīs savas īstās spējas galvenajās turnīra spēlēs. Arī Spānija PČ neiesāka necik spoži.
Nevar salīdzināt 2 nesalīdzināmas lietas. Spānija jau bija saliedēts un saspēlēts mehānisms, atlika tikai uzņemt apgriezienus. Organizētības un taktikas ziņā Argentīna ir vismaz klasi zemāk, pat neskatoties uz vairākām spilgtām zvaigznēm. Kā mēs visi labi zinām, futbols ir komandas spēle un šādā līmenī visam jāstrādā kā nākas, lai varētu cerēt uz jebkādiem panākumiem. Argentīna nespēlēja labi iepriekš un nevar gaidīt, ka neko lāgā nedarot pēkšņi izšaus. Tā tās lietas nenotiek. Trenerim ātri jāizdomā kaut kas radikāls, lai viņa vadītā izlase nepaliktu aiz borta. Pret Kostariku arī nebūs viegli, bet tieši tāpēc kaut kas ir jāmaina un noteikti ne uz labu laimi. Es arī ticu, lai gan neesmu Argentīnas atbalstītājs, cita lieta, cik ātri treneris spēs mobilizēt savus padotos.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-07 18:50, pirms 13 gadiem
Pārkopēšu viena Eurosport lasītāja komentāru pēc šīs spēles, kurš man šķita patiešām interesants un aktuāls.

christiant01: "Surely the only attribute messi lacks is adaptability.­ Since the boy was 14 he has forver played­ 'tikka-takka' football with precise football.­ i.e. the way barcelona play. However, in the Argentina­ set up, things change. The likes of zanetti,­ mascherano, veron (back in the day), di maria, banega­ are not of the ilk that Messi has grown up with. Unless­ international football train more often and meet up­ more than three-four times a year surely this will­ forever be a problem.
Secondly with the Xavi and­ Iniesta arguement. It is no coincidence they are­ percieved the 'best in the world' as the have­ complete consistency from club to international­ football. There is no doubt that if messi was in the­ Spanish team instead of torres/villa/llorente Spain­ would have romped the Euros and WC instead of­ narrowingly winning both finals 1-0.
Any striker can­ adapt to playing the football Xavi and Iniesta insist -­ it is a striker's dream. However for midfielders to­ suddenly change their style from long ball/aggressive­ football to 'tikka-takka' is­ impossible.
Finally no player can carry a team. For­ anyone to suggest even maradonna carried the '86­ team is ludacris. Specifically international football­ when players come from different clubs and countries­ and have to gel to be successful. Without the likes of­ carlos alberto, jarzinho, socrates etc even the great­ Pele would have not won 3 world cups.

Every team is­ made on a solid back five.
Spain 2010: Casillas, Ramos,­ Pique, Puyol, Capdevilla
Italy 2006: Buffon, Zambrotta,­ Cannavaro,Materazzi, Grosso
Brazil 2002: Marcos, Cafu,­ Lúcio, Roque Júnior and Roberto Carlos
France 1998:­ Barthez, Lizarazu, Desailly, Leboeuf, Thuram

In­ each of these tournaments the winning teams conceeded­ the leasts goals - surely greater recognition should go­ to defenders....Cannavaro the only defender to win­ ballon d'or in god knows how many years is­ farcical."

     [+] [-]

, 2011-07-08 00:44, pirms 13 gadiem
ko var cepties,Barcelona aiz Messi ir Xavi,Buskets un Iniesta un pārsvarā Messi ir vienkārši kombinācijas noslēdzējs,bet izlasē viņam gan jāaizvelk bumba līdz sodalaukumam,gan jāatdod piespēle,gan jāgūst vārti un vēl pie visa,kā jau Hose teica,viņu nemitīgi presē divi vai trīs pretinieki,tāpat Argentīnai trūkst ekstra klases finišeri,kādi Maradonam bija Kanidža,Higuains pusi sezonas nespēlēja un nekad īsti ar nav bijis izteikts snaiperis,pluss vēl Laveci,par kuru jau te visi izstāstīja,bet Aguero un Pastore sēž uz soliņa

     [+] [-]

, 2011-07-08 09:39, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Abu pasaules labāko uzbrūkošo spēlētāju (Mesi un Ronaldu) allaž bālais sniegums izlasē (ar retiem izņēmumiem), protams, vedina uz domām par to, ka kaut kas nav kārtībā ar pašām izlasēm. Nu nevar būt tā, ka abi šie futbolisti izlases rindās pēkšņi kļūs vājāki un vairs ne nieka nespēj izdarīt. Tā tiešām nevar būt. Runājot konkrēti par Mesi, nevar taču gribēt, lai arī viduvēji organizētajā Argentīnas izlasē viņš spētu viens pats gan veidot uzbrukumus un dalīt piespēles, gan radīt momentus un tos realizēt, jo īpaši, ja pretinieki viņu sedz divtik stipri. Ja Mesi cenšas veidot uzbrukumu, izvirzot smailē kādu no potenciālajiem snaiperiem, nezināmu iemeslu dēļ Argentīnas superuzbrucēji pēkšņi vairs galīgi nav super. Tā pat ir ar problēmu, ka Mesi nav Dievs, kuru nevarētu neitralizēt, tāpēc problēmas viduslīnijas kreativitātē tikai atvieglo pretinieku aizsargu uzdevumu. Vaina noteikti jāuzņemas galvenajam trenerim. Nu nav viņš ticis galā ar problēmām, kuras bija vēl Maradonas vadībā. Tā ir kaut kāda mistērija.
Piekrītu par šo. Tā jau ir kaut kāda mistērija.