Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Urugvaja turnīru uzsāks pret Peru; Čīle tiksies ar Meksikas U-23 izlasi

Urugvaja turnīru uzsāks pret Peru; Čīle tiksies ar Meksikas U-23 izlasi
Urugvajas uzbrukuma trio - Edinsons Kavani, Luiss Suaress un Djēgo Forlans
Foto: AFP/Scanpix

Naktī no pirmdienas uz otrdienu ''Copa America'' turnīrā tiks aizvadītas pirmās C grupas spēles. Plkst. 1:15 pēc Latvijas laika viena no spēcīgākajām Dienvidamerikas izlasēm Urugvaja tiksies ar Peru valstsvienību, bet 3:45 Čīle spēlēs ar Meksiku.

Urugvajas – Peru pārī viennozīmīgi favorīti ir urugvajieši, kuri pēc Argentīnas ir otra titulētākā ''Copa America'' dalībniece (14 uzvaras, sešas otrās vietas un deviņas bronzas godalgas). Atskatoties pagātnē Urugvajai ar Peru ir solīda savstarpējo spēļu bilance (32 uzvaras, 12 neizšķirti un 14 zaudējumi) un skaļāki uzvārdi spēlētāju pieteikumā. ''Copa America'' ir pieteikti praktiski labākie spēlētāji. Interesanti, ka 18 no 23 pieteiktajiem spēlētājiem pagājušā gadā piedalījās arī FIFA Pasaules kausā, kur Urugvaja izcīnīja augsto ceturto vietu. Viens no pieciem jauniņajiem ir Itālijas kluba ''Palermo'' uzbrucējs Abels Ernandess, kurš izlases rindās piecās spēlēs jau paspējis atzīmēties ar diviem vārtiem. No atpazīstamākajiem futbolistiem var minēt Itālijas ''Serie A'' otru rezultatīvāko futbolistu Edinsonu Kavani (''Napoli''), zelta rokas īpašnieku un ''Liverpool'' uzbrucēju Luisu Suaresu, blāvo sezonu aizvadījušo Djēgo Forlanu (Madrides ''Atletico''), vārtsargu Fernando Musleru (Romas ''Lazio'') un daudzus citus. Urugvajas sekmes pēdējās piecās spēlēs ir pieklājīgas. Lai arī 25. martā nospēlēts 0:2 pret Igauniju un 29. maijā 1:2 pret futbola lielvalsti Vāciju, izcīnītas arī uzvaras (3:0 atriebība Igaunijai, 3:2 uzvarēta Īrija).

Ja atskatās uz paveikto ''Copa America'' vēsturē, piektā titulētākā komanda ir Peru. Tā divas reizes uzvarējusi turnīrā (pēdējo reizi 1975. gadā) un vēl sešas reizes tikusi pie kādas no godalgām, attiecīgi otrās vai trešās vietas. Šogad Peru valstsvienība aizvadījusi trīs spēles, no kurām viena uzvarēta (1:0 pret Panamu), bet pārējās divās izspēlēts bezvārtu neizšķirts (ar Ekvadoru un Japānu). Kā nominālie uzbrucēji nozīmēti Paolo Guerero (Vācijas ''Hamburger SV''), Huans Manuels Vargass (Itālijas ''Fiorentina''), Andrē Kariljo (Portugāles ''Porto'') un viens vietējā čempionāta uzbrucējs Rauls Ruidiass. Salīdzinot sastāvus, Peru izlasei seši spēlētāji maizi pelna Eiropā, divi – Argentīnā, kamēr Urugvajai tikai divi no 23 pieteiktajiem futbolistiem ikdienā spēlē pašmāju čempionātā, bet 16 – Eiropā.

Otrā C grupas spēlē plkst. 3:45 Čīle tiksies ar Meksiku, kura nesen, uzvarot finālā ASV valstsvienību, triumfēja Zelta kausa izcīņā. Kā zināms, Meksika turnīrā piedalās, būdama viesu statusā, un nolēma pieteikt izveidoto U-23 izlasi, kura ir papildināta ar vēl sešiem futbolistiem, kuri ir vecāki par 23 gadiem. Savstarpējā bilance labāka ir Meksikai (12-8), kura ''Copa America'' turnīrā līdz šim vēl nav triumfējusi, bet vistuvāk tam bijusi 2001. un 1993. gadā, kad izcīnītas sudraba godalgas, kamēr Čīlei labākais sasniegums arī ir otrā vieta (pēdējo reizi 1987. gadā). Apskatot sastāvus, Meksikai pieredzes bagātākais spēlētājs ir 22 gadus vecais Totenhemas ''Hotspurs'' uzbrūkošais pussargs Džovanni Dos Santoss, kuram 45 spēlēs izlasē ir 11 vārti. Savukārt Čīlei pieteikumā ir skaļāki vārdi – Arturo Vidals (Leverkūzenes ''Bayer''), Maurisio Isla un Aleksis Sančess (abi Itālijas ''Udinese''), kā arī Anglijas Premjerlīgas pārstāvis Žons Bosežūrs (Birmingemas ''City'').

Izmantotie resursi:
Goal.com

  +2 [+] [-]

, 2011-07-04 15:24, pirms 13 gadiem
vai atkal būs 0:0?

     [+] [-]

, 2011-07-04 17:36, pirms 13 gadiem
Uz doto mirkli spēcīgākā DA izlase turnīru gan jau, ka uzsāks ar pāliecinošu uzvaru.

     [+] [-]

, 2011-07-05 00:35, pirms 13 gadiem
Raksts jau, protams, labs, bet, šķiet, ka Suaress gan bildē nav redzams.