Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Roma" jauno A Sērijas sezonu sāk ar neizšķirtu pret "Verona"

Rolands Eliņš

"Roma" jauno A Sērijas sezonu sāk ar neizšķirtu pret "Verona"
Edins Džeko
Foto: LaPresse/Spada

A Sērijas futbolā sezonas atklāšanas mačā "Roma" viesos atspēlējās pret "Verona" un spēlēja neizšķirti 1:1. Pašās beigās Romai bija vairākas lieliskas iespējas blāvi aizvadīto maču tomēr pārvērst uzvarā, taču teicami nospēlēja "Verona" vārtsargs Rafaels.

Itālijas vicečempione "Roma" jaunās sezonas atklāšanas mačā rezervē bija atstājusi Frančesko Toti, bet sākumsastāvā devās un savu debiju galvaspilsētas komandā piedzīvoja Edins Džeko, Mohameds Salahs un Vojcehs Ščensnijs, savukārt pēc vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma nopietnas slimības dēļ laukumā atgriezās aizsargs Leandru Kastans. Spēlē pret pagājušās sezonas 13. vietas ieguvēju "Hellas Verona" romieši aizvadīja visai vāju pirmo puslaiku (0:0), kurā vārtu guvumam daudz tuvāk bija mājinieki, taču Daniele de Rosi glāba savu komandu, ar galvu pēdējā brīdī izsitot bumbu no vārtu līnijas.

Aktīvi centās darboties Džeko, kurš pāris reizes izmēģināja tālsitienus, taču viņam neizdevās saspēle ar Žervinjo un Salahu ātrajos uzbrukumos, kas noveda pie vairāku šādu uzbrukumu pāragra noslēguma nepareizi ieņemtas pozīcijas laukumā dēļ. "Roma" vairāk kontrolēja bumbu, to turpināja darīt arī otrā puslaika sākumā, taču sāka parādīties robi aizsardzībā. Kostas Manolas pārdroši sāka apspēlēt savu vārtu priekšā un varēja būt pateicīgs Ščensnijam, kurš glāba, atvairot divus spēcīgus sitienus pēc kārtas.

Bet 61. minūtē 75% "Roma" aizsardzības spēlētāju pievērsās kreisajam flangam, no kura bumba ātrajā uzbrukumā tika centrēta uz tālo stūri, kur netraucēts bija palicis Bosko Jankovičs. Poļu vārtsargs bumbu aizskāra, taču izvilkt no vārtiem vairs nespēja, un "Verona" izvirzījās vadībā 1:0.

Arī šādā brīdī Toti tika paturēts uz rezervistu soliņa, taču Romas situāciju izglāba Alesandro Florenci, kurš pēc pāris minūtēm pieķēra "Verona" vārtsargu Rafaelu neuzmanībā un ar pēkšņu tālsitienu panāca neizšķirtu 1:1. Veronai īpašu iespēju izraut uzvaru vairs nebija, taču 89. minūtē tās aizsardzības spēlētāji noticēja neesošam aizmugures stāvoklim un palika stāvot, ļaujot vienam pret vārtsargu iziet Miralemam Pjaničam. Pjaničs sita spēcīgi apakšēja stūrī, taču vienkārši burvīgi nospēlēja Rafaels, šo sitienu atvairot. Kompensācijas laikā Rafaels glāba vēlreiz, neļaujot no vārtu priekšas iesist Radžam Naingolanam un liekot Romai samierināties ar neizšķirtu 1:1.

Jāatgādina, ka "Roma" jau nākamajā kārtā spēkosies ar savu principiālo konkurenti un pašreizējo čempioni Turīnas "Juventus".

A Sērijas pirmā kārta

DatumsKomandasLaiks/Rez.Vārt guvēji
22.08Hellas – Roma1:1 (0:0)Jankovičs 61` - Florenci 66`
Lazio – Bologna21:45
23.08Juventus-Udinese19:00
Empoli-Chievo21:45
Fiorentina-Milan21:45
Frosinone-Torino21:45
Inter-Atalanta21:45
Palermo-Genoa21:45
Sampdoria-Carpi21:45
Sassuolo-Napoli21:45

  +1 [+] [-]

, 2015-08-22 21:10, pirms 9 gadiem
Roma ieskriesies un būs labi..ja nē, tad jāsāk domāt, ka Garsija vienkārši nevar uztaisīt labu uzbrukuma komandu, jo ar tādiem uzbrucējiem vismaz serie A vajadzētu ārdīties

     [+] [-]

, 2015-08-22 21:12, pirms 9 gadiem
švaki