Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Par 740 miljoniem eiro pārdod problēmu mākto "Milan"

Andrejs Siliņš

Par 740 miljoniem eiro pārdod problēmu mākto "Milan"
Silvio Berluskoni (centrā)
Foto: Sipa/Scanpix

Bijušajam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni piederošais futbola klubs "Milan" līdz 2016. gada beigām tiks pilnībā pārdots ķīniešu investoru grupai, un darījuma kopējā summa sasniegs 740 miljonus eiro.

Itālijas mediju magnāts Berluskoni ar savas ģimenes vadīto kompāniju "Fininvest" iegādājās "Milan" 1986. gadā. Šajā laikā izcīnīti astoņi A sērijas čempiontituli, reizi izcīnīts Itālijas kauss, sešas reizes - superkauss. UEFA Čempionu līgā triumfēts pieckārt un tikpat reižu triumfēts arī UEFA superkausā, kas ilgu laiku bija rekords līdz 2015. gadā piekto reizi turnīrā uzvarēja arī "Barcelona".

Tomēr pēdējos gados klubs cīnījies ar finansiāla rakstura problēmām, un tās atsaukušās arī uz rezultātiem laukumā - pēdējo reizi kāds tituls izcīnīts 2011. gadā, bet aizvadītajā sezonā "Milan" palika vien septītajā pozīcijā (labākā pēdējās trīs sezonās) A sērijā un šosezon starptautiskajā arēnā atkal nespēlēs.

Par kluba iespējamo pārdošanu tika runāts jau labu laiku, un tagad notikušas pirmās oficiālās darbības, lai veiktu darījumu ar Ķīnas investoru grupu. Tā iegādāsies visas 99,93% akcijas, kas piederēja "Fininvest", līdz šī gada beigām kopumā samaksājot 740 miljonus eiro.

Jaunie īpašnieki apsolījuši dzēst kluba parādus, kas tiek lēsti ap 220 miljoniem eiro apmērā. Tāpat plānots, ka investori ieguldīs kluba attīstībā 350 miljonus eiro nākamo trīs gadu laikā. Parakstot līgumu, jaunajiem īpašniekiem jāsamaksā simt miljonu depozīts - šodien 15 miljoni eiro, bet vēl 85 miljoni eiro 35 dienu laikā.

Kluba līdzjutēju attieksme pret Berluskoni bijusi ļoti pozitīva, ko, protams, sekmēja raksta pirmajā rindkopā uzskaitīto panākumu sasniegšana Berluskoni valdīšanas laikā. Vēl jūnijā 79 gadus vecais Berluskoni piedzīvoja sirdslēkmi un, iznākot no slimnīcas, pie tās tika sagaidīts un sveikts no "Milan" līdzjutējiem.

Interesanti, ka jūlijā cita Ķīnas kompānija iegādājās arī otra Milānas kluba "Inter" kontrolpaketi.

Jaunā A sērijas sezona sāksies 21. augustā, un "Milan" pirmais mačs savā laukumā pret "Torino".

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...
SuperSport
Bloomberg.com
Forbes Europe

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-05 17:58, pirms 8 gadiem
mosk pec 3-4 gadiem atgriezisies top vietas Italija un eiropaa , bet atrak diez vai

     [+] [-]

, 2016-08-05 23:05, pirms 8 gadiem
izskataas ka kaarteejie kjiinieshu investori grasaas pirkt ar Anglijas klubu West Brom

     [+] [-]

, 2016-08-05 23:53, pirms 8 gadiem
Itāļu lepnums dzelteno rokās ?
Tas nav nopietni.

     [+] [-]

, 2016-08-06 04:40, pirms 8 gadiem
Laimīgu taciņu. Nekad neesmu izbaudījis simpātijas pret kādu no šiem Milānas klubiem, tā kā man pilnīgi vienalga, kur un kā ķepās tie nokļūst.

     [+] [-]

, 2016-08-06 09:15, pirms 8 gadiem
Izskatās ka milāna atkal būs eirokausos