Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Sneiders pievienojas "Galatasaray", "Milan" vēlas atgūt Kakā

Agris Suveizda

Sneiders pievienojas "Galatasaray", "Milan" vēlas atgūt Kakā
Veslijs Sneiders
Foto: AP/Scanpix

Turcijas futbola klubs "Galatasaray" savā mājaslapā pavēstījis par vienošanās panākšanu ar Vesliju Sneideru, un nīderlandietis pēc medicīniskās apskates iziešanas parakstīs līgumu. Itālijas "Milan" veic pārrunas par Kakā atgūšanu, bet drīzumā par savu jauno komandu paziņos "Rennes" pussargs Jans Mvilā. Piedāvājam aizvadītās nedēļas transfēru jaunumu apkopojumu.

Sneiders pārceļas uz Stambulu, "Milan" veic pārrunas par Kakā atgūšanu

Par vienu no janvāra pāreju perioda skaļākajiem darījumiem vienojies Stambulas milzis "Galatasaray", kas februārī UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā tiksies ar Gelzenkirhenes "Schalke". Jau vēstījām, ka "Galatasaray" izdevās panākt vienošanos ar Milānas "Inter" par Veslija Sneidera (28 gadi) iegūšanu, taču bija atlicis panākt vienošanos ar pašu futbolistu - nu tas ir noticis, un Sneiders pēc formalitāšu nokārtošanas kļūs par pilntiesīgu Turcijas čempionāta dalībnieku. Lai arī Itālijas prese sākotnēji vēstīja, ka Stambulas klubs šķirsies no 10 miljoniem eiro un Sneideram gadā maksās tādu pašu algu, kādu Veslijs saņēma "Inter" (sešus miljoni eiro), summas tomēr būs nedaudz mazākas - pārejas vērtība ir 7.5 miljoni eiro, bet Sneiders noslēgs trīsarpus gadu līgumu par pieciem miljoniem eiro sezonā.

"Esmu ļoti priecīgs par vienošanos ar "Galatasaray"," kluba televīzijā sacīja Sneiders. "Nevaru sagaidīt, kad varēšu uzvilkt "Galatasaray" kreklu. Zinu, ka turki ir ļoti kaislīgi futbola fani. Esmu labā formā un ceru spēlēt jau nākamajā mačā pret "Besiktas" [svētdien]. Daudz dzirdēju par komandas treneri Fatihu Terimu un zinu arī par viņa karjeru Itālijā ["Fiorentina", "Milan"]. Turku valoda? Ceru drīz to iemācīties..." Atgādinām, ka "Inter" izteica Sneideram ultimātu - kamēr viņš neparakstīs jaunu līgumu ar samazinātu gada algu, tikmēr nīderlandietis netiks laists laukumā. Sneiders pēdējoreiz "A Sērijā" spēlēja 26.septembrī.

Tikmēr otrs Milānas grands "Milan" veic pārrunas ar Madrides "Real" par Kakā (30) atgriešanos Itālijā. Līdzīgas sarunas bijušas arī iepriekšējos pāreju periodos, un finansiālais jautājums joprojām ir galvenais šķērslis. "Tā ir ļoti sarežģīta operācija, un, lai tā izdotos, visām trim pusēm ir kaut kas jāziedo. Prezidents Silvio Berluskoni ir entuziastisks par šo pāreju," sacīja kluba izpilddirektors Adriāno Galjāni. Vēlāk Galjāni gan runāja mazāk cerīgi: "Esmu vairāk pesimistisks nekā vakar. Tas ir ļoti grūti, bet joprojām cenšamies viņu iegūt. Pārrunas nav vieglas Kakā algas dēļ - neviens Itālijā nevar atļauties maksāt piecus miljonus gadā." Tāpat Galjāni noliedza Mario Balotelli (22) iespējamo pirkšanu: "Balotelli? Varam par to runāt, kad nokritīsies cena. Līdz šai naktij tā palika nemainīga 37 miljonu apmērā, un šādos apstākļos tas nav iespējams."

QPR uzvar cīņā par Remī, "Newcastle" paplašinās franču leģionu

Vēstījām, ka "Newcastle" izdevās vienoties ar Marseļas "Olympique" par Loika Remī (26) iegādi, tomēr darījums pēdējā brīdī izjuka - nepieciešamo summu (10.5 miljonus eiro) galdā bija gatavi likt vēl divi klubi, un Remī izšķīrās pāriet uz QPR. Pats uzbrucējs, kurš gadā pelnīs nepilnus piecus miljonus eiro, sacīja, ka šādu izvēli izdarīja nevis naudas dēļ, bet gan tāpēc, ka QPR īpašnieki pārrunās izrādīja vislabāko attieksmi. Loikam bija vajadzīgas tikai 14 minūtes, lai gūtu savus pirmos vārtus Anglijas Premjerlīgā (1:1 pret "West Ham"). Pēc Remī nopirkšanas prom devās cits franču uzbrucējs Džibrils Sisē (31), kurš tika izīrēts Kataras "Al Gharafa".

Pēc vairākām dienām QPR vēsture atkārtojās, taču negatīvā nozīmē - Londonas klubs piedāvāja desmit miljonus par franču pussargu Janu Mvilā (22), taču viņš, visticamāk, pārcelsies uz citurieni. "Rennes" vadība neslēpa, ka vakar acīmredzot bija pēdējā Mvilā spēle klubā, un L'Equipe ziņo, ka vislabāko piedāvājumu izdarījis Kazaņas "Rubin". Krievijas klubs maksās 11.5 miljonus eiro, bet Mvilā piedāvāja četru gadu līgumu ar gandrīz četru miljonu eiro lielu algu. Paredzams, ka oficiāls paziņojums tiks izdarīts jau tuvākajā laikā. Atgādinām, ka 2011.gada vasarā "Rennes" noraidīja vairāk nekā 20 miljonu eiro piedāvājumu no Londonas "Arsenal"...

Zaudējusi Remī, "Newcastle" ieceres Francijas tirgū ne tuvu nav apstājušās. Kā vēsta Francijas mediji, mutiska vienošanās jau ir panākta par centra aizsarga Mapū Jangambivā (23) un kreisās malas aizsarga Masadio Aidarā (20) iegādi. Francijas čempione "Montpellier" par Jangambivā iekasēs astoņus miljonus eiro, bet "Nancy" varētu saņemt trīs miljonus. Iespējams, uz Ņūkāslu pārcelsies arī pussargs Musa Sisoko (22), kuram pēc pusgada beigsies līgums ar "Toulouse" un kurš tādēļ tika izlikts pārdošanā. Sisoko ieinteresējis četrus klubus - Marseļas "Olympique", "Monaco", QPR un "Newcastle", bet pats spēlētājs priekšroku dodot pēdējai. Sisoko cena ir 3.5 miljoni eiro. Jāatzīmē, ka "Newcastle" sastāvā jau ir seši francūži.

Valdess nepagarinās līgumu ar "Barcelona", Lavs pievienojas CSKA

Viktora Valdesa (31) aģenti tikšanās laikā ar "Barcelona" informēja kluba vadību, ka vārtsargs nolēmis nepagarināt līgumu, kas beigsies nākamsezon. "Jutu, ka viņš pagarinās līgumu. Ir skaidrs, ka man nav nākotnes pareģošanā," preses konferencē nelielu pārsteigumu par notikušo izteica galvenais treneris Tito Vilanova. "Man ir ļoti žēl par to, jo uzskatu, ka Valdess Barselonai ir ideāls vārtsargs. Cienu viņa lēmumu, un katram ir tiesības spēlēt, kur viņš vēlas. Valdess ir pelnījis cieņu par visu, ko kluba labā ir darījis. Nedomāju, ka pārdosim Valdesu janvārī. Viņš ir profesionālis, kurš turpinās strādāt un uzvarēt spēles."

Jau ziņojām, ka Aleksandra Cauņas pārstāvētais CSKA panāca vienošanos ar Brazīlijas "Flamengo" par Vāgnera Lava (28) atgriešanos Maskavā. Šonedēļ darījums tika noslēgts oficiāli. Lavs noslēdza trīsarpus gadu līgumu, bet CSKA vienojās ar "Flamengo", ka Brazīlijas klubs drīkst neatmaksāt pāri palikušos sešus miljonus eiro (no iepriekšējā darījuma, kas bija desmit miljonu eiro vērtībā). "Vēlos sākt trenēties, cik ātri vien iespējams, lai varētu turpināt gūt tikpat daudz vārtu kā iepriekšējos gados. Varu garantēt CSKA līdzjutējiem, ka nekad vairs nelūgšu kluba vadībai mani laist prom. Atgriezīšos [Brazīlijā] tikai tad, kad CSKA prezidents man teiks - Vāgner, pietiek," pēc līguma parakstīšanas teica brazīliešu uzbrucējs.

Tikmēr Londonas "Chelsea" līdz sezonas beigām Spānijas "Malaga" izīrēja uzbrucēju Lukašu Pjazonu (19), kurš iepriekšējā gada janvārī no "Sao Paulo" tika nopirkts par aptuveni sešiem miljoniem eiro (neskaitot bonusus). Šosezon Pjazons Anglijas Premjerlīgā bija aizvadījis tikai 15 minūtes (8:0 sagrāvē pret "Aston Villa"). Tikmēr Lionas "Olympique" gada īrē uz Brazīlijas "Fluminense" aizsūtīja kreisās malas aizsargu Favjanu Monsonu (25). Pēc teicamas iepriekšējās sezonas argentīnietis vasarā no "Nice" tika nopirkts par trim miljoniem eiro, tomēr Monsons nespēja iekarot galvenā trenera Remī Garda uzticību. "Fluminense" pēc īres beigām Monsonu varēs iegādāties par pieciem miljoniem eiro.

Izmantotie resursi:
GS Bonus
Football Italia - Serie A news, fixtures,...
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
france-football.fr
Sky Sports | Sport News
Goal.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-21 11:14, pirms 12 gadiem
Lieliska ziņa. Prieks par Vesliju! Tas noteikti ir solis uz priekšu. Tik pat liels prieks par Piazonu. Ceru, ka viņam tiks pietiekami liels spēles laiks. Par "īsto" Kakā jautājums, protams, sarežģītāks. Visi vēlas, lai viņš atgriežas "Milan", bet nauda ir nauda.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-21 11:19, pirms 12 gadiem
Šajā reizē visvairāk par visām iepriekšējām reizēm liekas ticami, ka Balotelli varētu tikt pārdots. Mani tikai dara bažīgu vai tik ātri izdosies nopirkt kādu vietā, jo neizskatās, ka City būtu gatavs tērēties Kavanni vai Falkao. Savukārt palikt ar 3 uzbrucējiem sezonas otrajā pusē ir riskanti, lai gan Gvideti ir atpakaļ, bet viņam vēl vajadzīgs laiks, lai atgūtu formu. Domāju, ja City nolaidīs cenu par 20% Mario būs prom.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-21 11:22, pirms 12 gadiem
solis uz priekšu tas ir, ja salīdzina Vesliju, kas vispār nespēlē ar Vesliju Galatasaray, bet ja salīdzina Vesliju pirms 2-3 gadiem un Vesliju Galatasaray....
Hose Girtinho rakstīja: Lieliska ziņa. Prieks par Vesliju! Tas noteikti ir solis uz priekšu.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-21 11:29, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: solis uz priekšu tas ir, ja salīdzina Vesliju, kas vispār nespēlē ar Vesliju Galatasaray, bet ja salīdzina Vesliju pirms 2-3 gadiem un Vesliju Galatasaray....
Manuprāt spēlēšana klubā, kurš spēj pārvarētu ČL grupu turnīru nav nekas slikts Pat ļoti konkurētspējīgs sastāvs, tā ka viss bumbās

  +1 [+] [-]

, 2013-01-21 12:01, pirms 12 gadiem
Jā, tikai Turcijas čempionāts nav tas pats kas A sērija. Turklāt Inter pavisam nesen vēl bija ČL uzvarētāji, bet Sneiders Eiropas labākais pussargs.
Hose Girtinho rakstīja: Manuprāt spēlēšana klubā, kurš spēj pārvarētu ČL grupu turnīru nav nekas slikts Pat ļoti konkurētspējīgs sastāvs, tā ka viss bumbās

  +1 [+] [-]

, 2013-01-21 12:09, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Šajā reizē visvairāk par visām iepriekšējām reizēm liekas ticami, ka Balotelli varētu tikt pārdots. Mani tikai dara bažīgu vai tik ātri izdosies nopirkt kādu vietā, jo neizskatās, ka City būtu gatavs tērēties Kavanni vai Falkao. Savukārt palikt ar 3 uzbrucējiem sezonas otrajā pusē ir riskanti, lai gan Gvideti ir atpakaļ, bet viņam vēl vajadzīgs laiks, lai atgūtu formu. Domāju, ja City nolaidīs cenu par 20% Mario būs prom.
-20% nezinamas izcelsmes desai nepalidz. jabut trakam, lai pirktu neprognozejamu speletaju ari par 30 mio. bet ja to grib darit Milan, tad lai tik njemaas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-21 12:15, pirms 12 gadiem
negaidita ziņa par valdesu ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-21 12:18, pirms 12 gadiem
un par Cavani - diez vai Napoli CL sapnis var tikt sobrid pardots...

  +4 [+] [-]

, 2013-01-21 12:19, pirms 12 gadiem
Nestāvis rakstīja: Nav ko bimbāt ka Sneiders aizgāja, naudiņa arī labāka Turcijā!
Sneiders Turcijā saņems mazāk nekā Itālijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-21 12:27, pirms 12 gadiem
ne jau tāpat Kavani runāja, ka viņam patīk Parīze un PSG ir ļoti ambiciozs projekts...
timoty rakstīja: un par Cavani - diez vai Napoli CL sapnis var tikt sobrid pardots...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-21 12:43, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: ne jau tāpat Kavani runāja, ka viņam patīk Parīze un PSG ir ļoti ambiciozs projekts...
nu tas skaidrs, vins iedomajaas tos ciparus, ko sanemtu un uzreiz atrada sevii milestibu pret Parizi bet ligums ar Napoli vel ui cik garsh un ja ari pardos, tad domaju ne tagad, nu un summa bus sasoditi iespaidiga - tada, ka patiesam tikai tadi ka PSG to vares pavilkt

     [+] [-]

, 2013-01-21 12:48, pirms 12 gadiem
timoty rakstīja: nu tas skaidrs, vins iedomajaas tos ciparus, ko sanemtu un uzreiz atrada sevii milestibu pret Parizi bet ligums ar Napoli vel ui cik garsh un ja ari pardos, tad domaju ne tagad, nu un summa bus sasoditi iespaidiga - tada, ka patiesam tikai tadi ka PSG to vares pavilkt
Neapoles vadība pirms kādas nedēļas pateica, ka vasarā Kavani, visticamāk, ies prom.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-21 12:54, pirms 12 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Neapoles vadība pirms kādas nedēļas pateica, ka vasarā Kavani, visticamāk, ies prom.
vasaraa, jaa, tapec, ka gruti Neapolei bus atteikties no tadiem ienemumiem - tagad visi grib Kavani. Bet lidz vasarai viniem ar Kavani ir merkis nodrosinat nakoso CL

  +2 [+] [-]

, 2013-01-21 13:14, pirms 12 gadiem
Nestāvis rakstīja: Viens cirvis mazāk, vēl Messi pazustu, būtu affigena!
cirvis tik esi Tu un Tavs fāters!

  +2 [+] [-]

, 2013-01-21 14:23, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Jā, tikai Turcijas čempionāts nav tas pats kas A sērija. Turklāt Inter pavisam nesen vēl bija ČL uzvarētāji, bet Sneiders Eiropas labākais pussargs.
Ne jau par čempionātu es runāju, bet gan klubu un tā ambīcijām, kā arī Sneidera lomu klubā. No "zero" viņš atkal var kļūt par "hero". "Inter" spožums bija un izbija. Kā saka, viss plūst viss mainās. "Inter" šobrīd ir rekonstrukcijas fāzē.

     [+] [-]

, 2013-01-21 14:47, pirms 12 gadiem
Mvilā, tad uz Krieviju taisās?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-21 15:40, pirms 12 gadiem
Par zero viņš kļuva ne jau savas vainas pēc (ja par vainu nesauc to, ka viņš atteicās pagarināt līgumu), bet, lai kļūtu par hero viņam vēl sevi jāpierāda Turcijā.
Hose Girtinho rakstīja: Ne jau par čempionātu es runāju, bet gan klubu un tā ambīcijām, kā arī Sneidera lomu klubā. No "zero" viņš atkal var kļūt par "hero". "Inter" spožums bija un izbija. Kā saka, viss plūst viss mainās. "Inter" šobrīd ir rekonstrukcijas fāzē.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-21 16:16, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Par zero viņš kļuva ne jau savas vainas pēc (ja par vainu nesauc to, ka viņš atteicās pagarināt līgumu), bet, lai kļūtu par hero viņam vēl sevi jāpierāda Turcijā.
Tad jau dzīve Sneideram iet uz augšu, kā jau es teicu
Un patiesībā jau Veslijs vienkārši negribēja samierināties ar krīzi valstī un saņemt mazāk. Tā ka šajā gadījumā vienkārši atšķīrās spēlētāja un kluba intereses. Nonākšana Turcijā ir likumsakarīgs šīs sākas rezultāts.

     [+] [-]

, 2013-01-21 16:18, pirms 12 gadiem
Galliani told the Gazzetta dello Sport: "If Balotelli's price comes down then I'll get over to Manchester immediately." Telegraph | If Manchester City lower asking...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-21 20:13, pirms 12 gadiem
nuu Mvilā domajas sevi noracis,spelejot rubina,ko vins izcinis?22 gados jau..butu gajis uz angliju labak..
Veslijs gan jau ka sanems vairak ,vairak par to cik gribeja milana samazinat vinam algu,no kura liguma parakstisanas atteicas veslijs..
bet ta reali drikst? kkadas speles jau vinam ir atrunatas liguma ,vai laiks spelu utt,kads zin kko tadu? tad sanak sakuma paraksta pa lielu algu,pectam liek parakstit jaunu ligumu par mazaku summu