Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Bufons: "99,9%, ka karjeru beigšu pēc 2018. gada Pasaules kausa"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bufons: "99,9%, ka karjeru beigšu pēc 2018. gada Pasaules kausa"
Džanluidži Bufons
Foto: PA Wire/Scanpix

Leģendārais Itālijas izlases vārtsargs Džanluidži Bufons atklājis, ka gatavojas beigt karjeru pēc 2018. gada Pasaules kausa Krievijā. Tomēr viņš pieļauj iespēju aizvadīt vēl vienu sezonu – gadījumā, ja izdosies triumfēt UEFA Čempionu līgā.

39 gadus vecā Džanluidži Bufona panākumu saraksts ir garš, tomēr viņam karjeras laikā nav izdevies uzvarēt UEFA Čempionu līgā. Šosezon ar Turīnas "Juventus" izdevās sasniegt finālu, tomēr ar 1:4 tika atzīts Madrides "Real" pārākums. "Šādu zaudējumu pavada nožēla, bet jāprot mācīties no neveiksmēm. Pats kaitinošākais ir rezultāts – tāda komanda nedrīkst finālā zaudēt ar 1:4," teica Bufons.

Itālijā daudzi nelabvēļi pat svinēja čempionu sakāvi uz Eiropas skatuves, tomēr Bufons par to tikai pasmaidīja: "Kad kapitulē lielākais spēks, prieks un pat uguņošana ir normāla parādība. Itālijā citu neveiksmes ir svarīgākas par savu panākumu veidošanu. Turklāt tā uzvedās ne tikai līdzjutēji, bet arī spēlētāji. Tāpēc lepojos, ka tāds neesmu. Nekad neteiktu vai nerakstītu sliktas lietas par citiem – tās tev neko nedod. Cilvēki reizēm mēdz būt nožēlojami."

Bufons, kurš Itālijas izlasē ir aizvadījis 169 spēles, norādīja, ka ir pieņēmis lēmumu beigt karjeru pēc 2018. gada Pasaules kausa Krievijā. Vārtsargs atzina, ka ir par 99,9% pārliecināts, ka tas notiks. "Priekšā ir vēl viena aizņemta sezona ar svarīgiem uzdevumiem. Pēc tam būs pienācis laiks pateikt, ka ir gana." Kopā ar Itāliju viņš 2006. gadā triumfēja Pasaules kausā, finālā 11 metru sitienos pieveicot Franciju.

Vienīgais, kas varētu mainīt lēmumu, ir triumfs UEFA Čempionu līgā. "Kopā ar kluba prezidentu Andreu Agnelli esam atstājuši logu atvērtu šādam variantam. Tad aizvadīšu vēl vienu sezonu un centīšos izcīnīt gan Pasaules klubu kausu, gan citas trofejas," pauda Bufons, kurš kopā ar Turīnas "Juventus" desmit reizes kļuvis par Itālijas čempionu un joprojām ir pasaulē dārgākais vārtsargs – 2001. gadā par viņu tika samaksāti 52 miljoni eiro.

Izmantotie resursi:
Sport: ultime notizie sportive live e risultati...
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

  +2 [+] [-]

, 2017-06-12 21:39, pirms 7 gadiem
Bufons var kļūt par pirmo futbolistu, kurš piedalījies 6 PK f-turnīros.

     [+] [-]

, 2017-06-12 22:18, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Bufons var kļūt par pirmo futbolistu, kurš piedalījies 6 PK f-turnīros.
Gan jau kļūs. Ja traumu nebūs.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-12 23:16, pirms 7 gadiem
Hmm. Tad viņš pieļauj tik mazu varbūtību, ka juve uzvarēs ČL nākamgad?

     [+] [-]

, 2017-06-13 02:28, pirms 7 gadiem
Varēja vēl mierīgi spēlēt.