Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL grupu turnīra izloze var savest ''Bayern'' ar ''Barcelona'' un ''Real'' ar PSG

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

ČL grupu turnīra izloze var savest ''Bayern'' ar ''Barcelona'' un ''Real'' ar PSG
Madrides ''Real''
Foto: Cesare Purini / BACKGRID

Šovakar plkst. 19:00 pēc Latvijas laika Monako norisināsies UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izloze. Tajā netrūkst intrigu, jo ir vairākas spēcīgas komandas, kuras var spēlēt savā starpā. Tomēr ir iespēja, ka pēdējo divu gadu čempione Madrides ''Real'' spēlēs pret Azerbaidžānas ''Qarabağ'', kas varētu nozīmēt gandrīz vai svētkus Agdamas pilsētā. Monako arī tiks nosaukts aizvadītās sezonas labākais Eiropā spēlējošais futbolists.

4. grozs

KomandaValsts (reģions)KoeficientsLabākais panākums (ČL*)
CelticSkotija42.785Astotdaļfināls (3)
CSKAKrievija39.606Ceturtdaļfināls (2010.)
Sporting CPPortugāle36.866Grupu turnīrs (6)
APOELKipra26.210Ceturtdaļfināls (2012.)
FeyenoordNīderlande23.212Grupu turnīrs (4)
MariborSlovēnija21.125Grupu turnīrs (1)
QarabağAzerbaidžāna18.050Trešā kvalifikācijas kārta (3)
LeipzigVācija15.899-

Kopš Eiropas kauss tika pārsaukts par Čempionu līgu (1992.)

Šogad grupu turnīrā būs divas debitantes - Agdamas ''Qarabağ'' un Vācijas vicečempione ''Leipzig''.

Azerbaidžānas komanda ar izlozi kvalifikācijā noteikti nevarēja būt neapmierināta. Tā sāka otrajā kvalifikācijas raundā, kurā sagrāva Gruzijas ''Samtredia'' (5:0; 1:0). Pēc tam sekoja Moldovas ''Sheriff'' (0:0; 2:1). Noslēdzošajā kārtā pirms grupu turnīra ''Qarabağ'' pirmoreiz atradās starp neizsētajām komandām, kas nozīmēja, ka starp potenciālajām pretiniecēm bija ''Olympiacos'' un ''Celtic''. Tomēr izlozē Azerbaidžānas vienībai tika izvēlēta Dānijas "København", kura pirms sešiem gadiem no ČL grupas pat izkļuva. Izbraukuma vārtu likuma dēļ (1:0; 1:2) ''Qarabağ'' izslēdza Kopenhāgenas komandu, kas nozīmē, ka Azerbaidžānas Augstākās līgas pēdējo četru gadu uzvarētāja pirmoreiz spēlēs Čempionu līgu grupu turnīrā.

''Leipzig'' tikmēr kvalifikācija nebija vajadzīga. Vācijas klubs ir ne tikai vienīgais no diviem debitantiem grupu turnīrā, bet arī vienīgais bez jebkādas Eiropas vēstures. ''Leipzig'' tika dibināta tikai pirms astoņiem gadiem, sākot no valsts piektā līmeņa. Lai arī cik lielu naudu ''Red Bull'' nebūtu ieguldījusi Leipcigas vienībā, nevar noliegt to, ka komandas straujais progress ir kaut kas neiedomājams. Pērn tā debitēja Vācijas Bundeslīgā un jau pirmajā sezonā cīnījās par titulu, finišējot otrā aiz Minhenes ''Bayern''. ''Leipzig'' varbūt ir pati pēdējā pēc ranga, bet tā noteikti ir komanda, no kuras augstāko grozu klubi vēlas izvairīties.

Pēc 15 gadu pārtraukuma grupā spēlēs arī ''Feyenoord'', kas pērn pārsteidza Nīderlandi ar pirmo ''Eredivisie'' triumfu šajā gadsimtā. Interesanti pavērot būs Brendana Rodžersa vadīto ''Celtic'', kas pērn lauza vairākus Skotijas Augstākās līgas rekordus, noslēdzot līgu pirmā, neuzvarot (tajās nezaudējot) tikai četrās spēlēs.

3. grozs

KomandaValsts (reģions)KoeficientsLabākais panākums (ČL)
NapoliItālija88.666Astotdaļfināls (2)
Tottenham HotspurAnglija77.192Ceturtdaļfināls (2011.)
BaselŠveice74.415Astotdaļfināls (2)
OlympiacosGrieķija64.580Ceturtdaļfināls (1999.)
AnderlechtBeļģija58.480Grupu turnīrs (11)
LiverpoolAnglija56.192Čempione (2005.)
RomaItālija53.666Ceturtdaļfināls (2)
BeşiktaşTurcija45.840Grupu turnīrs (6)

Trešo reizi (ja neskaita Eiropas kausu) vēsturē un otro pēc kārtas Čempionu līgā varēs redzēt ''Tottenham Hotspur'', kas pērn Anglijas Premjerlīgā palika otrajā vietā. Londonas vienība pagājušā gadā no ČL izkrita jau grupu turnīrā, parādot vāju formu savā laukumā. ''Hotspur'' bija izvēlējusies spēlēt Vemblija stadionā nevis savā ''White Hart Lane''. Takā nākamsezon Premjerlīgas vicečempione pārvāksies un jaunu stadionu, šosezon tā arī Premjerlīgas mājas spēles aizvada Vemblijā, tādējādi būs interesanti redzēt, ko ''Hotspur'' spēs parādīt, kvalitātes komandā bez šaubām ir.

Cita bīstama komanda, kas pārstāvēs Angliju, ir ''Liverpool''. Jirgena Klopa vadītā vienība kļuvusi par vienu no visaizraujošāko futbolu rādošām komandām Eiropā. Tomēr, iemesls tam ir ne tikai ''Liverpool'' grūti apturamais uzbrukums, bet arī stipri kritizētā aizsardzība. Tāpat komanda vēl arvien nav pārliecināta par savas zvaigznes Filipa Koutinju spēlēšanu Liverpūles klubā arī nākamsezon, jo viņš ir ''Barcelona'' galvenais vasaras mērķis. ''Liverpool'' pēdējoreiz Čempionu līgā spēlēja 2014./15. gada sezonā, kad grupu turnīrā uzvarēja tikai vienu spēli.

Arī itāliešiem trešajā grozā atrodas divas spēcīgas komandas. ''Napoli'' eksplozīvais uzbrukums Hosē Kalehons, Drīss Mertenss un Lorenso Insigne savā starpā vien pērn ''Serie A'' guva 70 vārtus. Tāpat komanda parādīja lielisku sniegumu Čempionu līgā, kur uzvarēja grupā, bet izkrita astotdaļfinālā pret topošo čempioni Madrides ''Real'' (1:3; 1:3). ''Napoli'' pāreju periodā bijusi gaužām klusi, īpaši nepiepērkoties, tajā pašā laikā saglabājot pamatsastāvu. To gan nevar teikt par galvaspilsētas vienību ''Roma'', kas zaudējusi lielu daļu pagājušās sezonas līderu - ilggadējo kapteini Frančesko Toti, kurš beidza karjeru, izcilu sezonu aizvadījušo pamatvārtsargu Vojcehu Ščesniju, aizsargu Antonio Rīdigeru, kā arī uzbrucēju Mohamedu Salāhu.

Komanda, uz kuru paskatīties, ir Beļģijas čempioni ''Anderlecht'', kas pērn aizcīnījās līdz Eiropas līgas ceturtdaļfinālam, kur papildlaikā minimāli zaudēja visa turnīra uzvarētājai Mančestras ''United'' (1:1; 1:2).

2. grozs

KomandaValsts (reģions)KoeficientsLabākais panākums (ČL)
BarcelonaSpānija151.999Čempione (4)
AtleticoSpānija142.999Otrā vieta (2)
PSGFrancija126.333Pusfināls (1994.)
BorussiaVācija124.899Čempione (1997.)
SevillaSpānija112.999Astotdaļfināls (3)
Man. CityAnglija100.192Pusfināls (2016.)
PortoPortugāle98.866Čempione (2004.)
Man. UnitedAnglija95.192Čempione (2)

Nav šaubu, ka liela daļa futbola fanu šosezon vēlēsies redzēt kā Neimāram veiksies Parīzē. Ja pirmajās divās ''Ligue 1'' spēlēs brazīlietis pierādījis savas kvalitātes uz Francijas futbola fona, tad tagad visas acis ir uz Čempionu līgu. PSG jau piecus gadus pēc kārtas nav spējusi pārvarēt ČL ceturtdaļfinālu, pērn pat apstājoties astotdaļfinālā pret ''Barcelona'', kad sensacionāli nenoturēja 4:0 pārsvaru pēc pirmās spēles (1:6). Arī cits bagātais klubs Mančestras ''City'' vēlas uzlabot sniegumu Eiropā, pērn nespējot tikt tālāk par astotdaļfinālu.

Pirmo reizi kopš 2003. gada, kad tā nemaz turnīrā nepiedalījās, ''Barcelona'' neatrodas pirmajā grozā, lai arī pēc ranga tik un tā ir trešā Eiropā. Iemesls ir sistēma, kas jau trešo gadu pēc kārtas septiņu/astoņu spēcīgāko līgu čempiones ierindo pirmajā grozā, neskatoties uz ranga pozīciju pašai komandai. ''Barcelona'' pērn trešo reizi četru gadu laikā izstājās ceturtdaļfinālā, bezcerīgi zaudējot ''Juventus'' (0:3; 0:0). Starpsezonā fani varēja cerēt uz uzlabojumiem, bet pagaidām ir noticis viss pretēji tam. Komanda zaudēja vienu no galvenajām zvaigznēm Neimāru, kamēr nav spējusi nopirkt ne Marko Verrati, ne Usmanu Dembelē, kā arī ne Filipu Koutinju, lai arī par pēdējiem diviem spekulācijas nav aprimušas. Tāpat komandā sāk pasliktināties atmosfēra, Andresam Injestam publiski pasakot, ka ir neapmierināts ar esošo situāciju.

Čempionu līgā atgriežas Mančestras ''United'', kas vietu turnīrā ieguva ar Eiropas līgas palīdzību, Anglijas Premjerlīgā paliekot tikai sestajā vietā. Tas nozīmē, ka Lielbritānijas spēcīgāko reģionu pārstāvēs pieci klubi. ''United'', kuru vada divkārtējs Čempionu līgas ieguvējs Žuzē Morinju, neskatoties uz pērnās sezonas zemo vietu Premjerlīgā, tiek uzskatīta par vienu no spēcīgākajām komandām turnīrā, vien paskatoties uz starpsezonā iegūtajiem spēlētājiem - Romelu Lukaku, Nemanja Matičs un Viktors Lindelovs. Tiek arī uzskatīts, ka Morinju veiksmīgākās sezonas ir tieši otrās, tieši tajās viņš izcīnīja abas iegūtās Čempionu līgas trofejas.

1. grozs

KomandaValsts (reģions)KoeficientsLabākais panākums (ČL)
Real MadridSpānija176.999Čempione (6)
BayernVācija154.899Čempione (2)
ChelseaAnglija106.192Čempione (2012.)
JuventusItālija140.666Čempione (1996.)
BenficaPortugāle111.866Ceturtdaļfināls (4)
MonacoFrancija62.333Otrā vieta (2004.)
SpartakKrievija18.606Ceturtdaļfināls (1996.)
ShakhtarUkraina87.526Ceturtdaļfināls (2011.)

Trešo titulu pēc kārtas centīsies izcīnīt ''Real'', kas pērn pārrakstīja vēsturi, triumfējot otrreiz pēc kārtas. Spāņi šobrīd liekas neapturami, komanda jau ieguvusi divus kausus, sezonai esot tikai tikko sākusies. Zinedina Zidāna vienība noteikti ir galvenā favorīte arī šogad, lai arī ļoti spēcīgu komandu izveidojusi Karlo Ančelotī Minhenes ''Bayern'', kas jau četrus gadus neveiksmīgi centusies pārvarēt pusfinālu. Savukārt ČL finālisti ''Juventus'' varētu sagaidīt smaga sezona, konkurencei palielinoties Itālijā. Komanda arī zaudējusi divus svarīgus aizsargus - Leonardo Bonuči un Dani Alvesu.

Pēc vienas sezonas pārtraukuma atgriezusies Londonas ''Chelsea'', kas pārliecinoši triumfēja Anglijā. Interesanti būs vērot kā Antonion Konte spēs apvienot Eiropas futbolu ar Premjerlīgu. Cita komanda ''Monaco'', kas pērn negaidīti sasniedza pusfinālu Čempionu līgā un triumfēja Francijas Augstākajā līgā, zaudējusi vairākus līderus. Tas gan nav jaunums Monako klubam, kas šķietami katru sezonu neatkarīgi paliek tikai labāks.

Pirmajā grozā parādījusies arī Maskavas ''Spartak'', kas izcīnīja Krievijas Premjerlīgas titulu pēc 16 gadu pārtraukuma. Visticamāk, ka tieši krievu klubu šogad cerēs iegūt vairums komandu zemākajos grozos.

Potenciālās nāves grupas

GrozsKomandaValstsGrozsKomandaValsts
1.Real MadridSpānija1.BayernVācija
2.PSGFrancija2.BarcelonaSpānija
3.NapoliItālija3.LiverpoolAnglija
4.LeipzigVācija4.CelticSkotija

Potenciāli vājākā grupa

GrozsKomandaValsts
1.SpartakKrievija
2.PortoPortugāle
3.BaselŠveice
4.QarabağAzerbaidžāna

Jāpiebilst, ka Monako notiks ne tikai Čempionu līgas grupu turnīra izloze, bet arī balsošana par UEFA aizvadītās sezonas labākajiem spēlētājiem. Vīru konkurencē starp trim kandidātiem ir čempionu Madrides "Real" superzvaigzne Krištianu Ronaldu, ''Barcelona'' līderis Lionels Mesi un pagājušās sezonas finālists Džanluidžī Bufons. Tāpat tiks nosaukti arī katras pozīcijas labākie.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Kuram pēc tavām domām jāiegūst balvu?

  • 87

  • 38

  • 139


     [+] [-]

, 2017-08-24 13:02, pirms 7 gadiem
Kāpēc bilde nav no 2017.g. svinībām?

  +3 [+] [-]

, 2017-08-24 13:08, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc bilde nav no 2017.g. svinībām?
Jo autors neuzmanīgs. Paldies

  -1 [+] [-]

, 2017-08-24 13:47, pirms 7 gadiem
Šogad neredzu Madridei pretiniekus. Barcelona ir iespējams zemākajā punktā kopš kluba dibināšanas un PSG viens Neimārs neizvilks. Varbūt Minhene izšauj.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-24 13:47, pirms 7 gadiem
Idiotiska sistēma, sadalot grupas. Maskavas Spartak izsēts augstāk nekā Barselona - te grūti vēl kaut ko piebilst.

     [+] [-]

, 2017-08-24 14:38, pirms 7 gadiem
RM atkal dabus vācu komandu,un Celtic Barcu

     [+] [-]

, 2017-08-24 14:40, pirms 7 gadiem
City atkal plāni klāsies ČL

     [+] [-]

, 2017-08-24 14:40, pirms 7 gadiem
Ernijzz rakstīja: Šogad neredzu Madridei pretiniekus. Barcelona ir iespējams zemākajā punktā kopš kluba dibināšanas un PSG viens Neimārs neizvilks. Varbūt Minhene izšauj.
Un kā vēl izšaus. Vispār gribētos vienā grupā ar MU.

     [+] [-]

, 2017-08-24 14:49, pirms 7 gadiem
Real M ja vis buus ok ar veselību visiem spēlētājiem ta neredzu kas vinus apturēs lai dabūtu trešo trofeju peec kārtas

     [+] [-]

, 2017-08-24 15:22, pirms 7 gadiem
Kāds var atgādināt kādēļ Spartak ir 1. grozā, kaut gan pēc koeficienta viņiem pienāktos 4. grozs?

  +2 [+] [-]

, 2017-08-24 15:43, pirms 7 gadiem
YX rakstīja: Kāds var atgādināt kādēļ Spartak ir 1. grozā, kaut gan pēc koeficienta viņiem pienāktos 4. grozs?
"Iemesls ir sistēma, kas jau trešo gadu pēc kārtas septiņu/astoņu spēcīgāko līgu čempiones ierindo pirmajā grozā, neskatoties uz ranga pozīciju pašai komandai."

  +1 [+] [-]

, 2017-08-24 15:44, pirms 7 gadiem
YX rakstīja: Kāds var atgādināt kādēļ Spartak ir 1. grozā, kaut gan pēc koeficienta viņiem pienāktos 4. grozs?
Jāsāk ar to, ka Krievija klubu reitingā atrodas to valstu skaitā, kuru čempioni uzreiz garantē vietu pirmajā grozā. 2016-17. gada sezonā Krievijas čempionātā uzvarēja Spartak un kā Krievijas čempione atrodas pirmajā grozā!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-24 18:33, pirms 7 gadiem
sanco31 rakstīja: Real M ja vis buus ok ar veselību visiem spēlētājiem ta neredzu kas vinus apturēs lai dabūtu trešo trofeju peec kārtas
United viņus var apturēt.

     [+] [-]

, 2017-08-24 19:31, pirms 7 gadiem
MU ar Benficu. man patīk

     [+] [-]

, 2017-08-24 19:31, pirms 7 gadiem
kecbaja rakstīja: MU ar Benficu. man patīk
Bayern ar PSG!

     [+] [-]

, 2017-08-24 19:32, pirms 7 gadiem
Real Borussia!

     [+] [-]

, 2017-08-24 19:34, pirms 7 gadiem
Gribejas lai Kross dabu,bet Modrics ari pelnijis!

     [+] [-]

, 2017-08-24 19:35, pirms 7 gadiem
City un Porto paveicās. PSG ar Minheni un Barsa ar Juventusu. Divi labi dueļi vismaz ir. Real kā vienmēr pret Vāciju.

     [+] [-]

, 2017-08-24 19:40, pirms 7 gadiem
Zb,Real,Borussia,Spurs!

     [+] [-]

, 2017-08-24 19:42, pirms 7 gadiem
Modritis rakstīja: Zb,Real,Borussia,Spurs!
vel Sporting vajag tur klāt, un tad nereali baudāma grupa.

     [+] [-]

, 2017-08-24 19:43, pirms 7 gadiem
kecbaja rakstīja: vel Sporting vajag tur klāt, un tad nereali baudāma grupa.
Tas gan!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-24 19:46, pirms 7 gadiem
Modritis rakstīja: Real Borussia!
Tas taču ir standarts.Ir viena vācu komanda otrajā grozā,un RM to dabūs

     [+] [-]

, 2017-08-24 19:47, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tas taču ir standarts.Ir viena vācu komanda otrajā grozā,un RM to dabūs
Ja jau ir tada izloze,tad lai iet mums Sporting!

     [+] [-]

, 2017-08-24 19:50, pirms 7 gadiem
Celtic muka no Barcas un dabuja Bayern un PSG..
Šiem bus lieli svētki