Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Alegri paliek "Milan" trenera amatā, Garsija gatavojas atstāt "Lille"

Agris Suveizda

Alegri paliek "Milan" trenera amatā, Garsija gatavojas atstāt "Lille"
Masimiljāno Alegri
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas futbola kluba "Milan" vadība vakar tikās ar komandas galveno treneri Masimiljāno Alegri, pārrunāja aizvadīto sezonu un pēcāk paziņoja, ka Alegri paliks amatā. Toties pie jauna galvenā trenera varētu tikt Francijas "Lille" - gan vadība, gan arī Rudi Garsija labprāt izšķirtos par darba attiecību pārtraukšanu.

Eiropas lielākajās futbola līgās nesen beidzās kārtējā sezona, un tagad daudzos klubos ir pienācis laiks pārdomāt padarīto un lemt par nākotnes aplēsēm. Pēc vairākkārtējas tikšanās novilcināšanas vakar "Milan" prezidenta un īpašnieka Silvio Berluskoni villā beidzot notika saruna starp viņu, kluba izpilddirektoru Adriāno Galjāni un galveno treneri Masimiljāno Alegri. Sarunā tika apspriesta aizvadītā sezona, kurā "Milan" tikai pēdējās kārtas pēdējās minūtēs laimīgi izrāva ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīru. Vēlu vakarā "Milan" izplatīja oficiālu paziņojumu par sadarbības turpināšanu.

"Ar Galjāni un Alegri mums bija atklāta un ļoti sirsnīga saruna, kurā pārskatījām un analizējām aizvadīto sezonu. Panācām vienošanos par kluba tiesībām un pienākumiem pret treneri un trenera tiesībām un pienākumiem pret klubu. Runājām arī par spēles stilu, kādā "Milan" vajadzētu spēlēt, un par nākamās sezonas sastāvu, nosakot mūsu transfēru perioda vadlīnijas," sacīja Silvio Berluskoni.

Tik pozitīvas attiecības starp vadību un treneri gan nav Francijas "Lille". Kluba īpašnieks Mišels Seidū labprāt šķirtos no galvenā trenera Rudi Garsijas, kuram spēkā ir līgums vēl uz vienu gadu, taču cer, ka iniciatīvu izrādīs Garsija, lai nebūtu jāmaksā sālīta kompensācija. Arī pats Garsija nebūtu pret vides maiņu un spēcīgākas vienības vadīšanu. Garsija ir spāņu izcelsmes francūzis, un tieši Spānija ir viens no potenciāli ticamākajiem galamērķiem - "La Liga", atskaitot grandus, bez trenera ir tādi klubi kā "Valencia", "Malaga" un "Real Sociedad".

"Lille" vēl pirms pēdējās kārtas pretendēja uz iekļūšanu Čempionu līgā, taču savā laukumā nespēja vairākumā salauzt "St.-Etienne" pretestību (1:1) un palika ne tikai bez Čempionu līgas, bet Eirokausiem vispār. Arī kausa izcīņās tieši "St-.Etienne" aizšķērsoja ceļu - Francijas kausa 1/16 finālā un Līgas kausa pusfinālā. Čempionu līgā "Lille" piedzīvoja absolūtu izgāšanos - tikai viena uzvara un pēdējā vieta ne tikai aiz "Bayern" un "Valencia", bet pat Borisovas BATE.

Paredzams, ka Eirokausu trūkuma dēļ kluba budžets tiks samazināts un prom dosies vairāki līderi - Oreljēns Šedžū jau ir praktiski Stambulas "Galatasaray" (turki ievietoja oficiālu paziņojumu, taču "Lille" pēcāk paziņoja, ka sarunas vēl tikai turpinās), Luka Diņs par 15 miljoniem eiro, ļoti iespējams, dosies uz PSG, un prom varētu doties arī Rio Mavubā un Dimitrī Pajē.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
AC Milan - Biglietti Milan online
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

     [+] [-]

, 2013-06-03 14:14, pirms 11 gadiem
mazitinja atskiriba pedejaas speles rezultata, bet kada atskiriba sekaas...njaa...miljoni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-03 17:14, pirms 11 gadiem
Paldies Dievam, ka Berluskoni nāca pie prāta, a to tagad pie Milan stūres būtu Zēdorfs... Visu cieņu nīderlandietim, bet man pietika jau ar Leonardo.
Pašlaik visa intriga ir ap Roma, jo Alegri jau ar vienu kāju bija tur.