Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

"Riga" piesaista Čempionu līgas pusfinālistu un augustā uzņems Eirokausu kārtu

Agris Suveizda

"Riga" piesaista Čempionu līgas pusfinālistu un augustā uzņems Eirokausu kārtu
Seržinju. Foto: Riga Futsal Club

Trešdien gaidāma UEFA Čempionu līgas izloze telpu futbolā, kurā savus pretiniekus noskaidros arī Latvijas čempionvienība "Riga", kas sezonu sāka ar nosaukumu "Petrow"/"Beitar".

Čempionu līgā piedalīsies 55 klubi no 51 valsts (pa diviem klubiem būs Spānijai, Portugālei, Kazahstānai un Horvātijai). 23 visaugstāk izsētās komandas jau ir garantējušas dalību pamatkārtā, bet pārējās 32 vienības priekšsacīkšu kārtā cīnīsies par deviņām ceļazīmēm uz pamatkārtu – tās iegūs visu astoņu grupu uzvarētājas un arī labākā otrās vietas ieguvēja.

Atšķirībā no izlašu turnīriem, Čempionu līga telpu futbolā joprojām notiek pēc sabraukuma principa, un priekšsacīkšu kārtā starp astoņām grupu saimniecēm iekļauta arī "Riga". Kopējā rangā "Riga" ir 34. vietā, bet priekšsacīkšu kārtā – 11. vietā, kas dod vietu otrajā grozā. Tā kā arī Polijas, Slovākijas un Grieķijas klubi uzņems savas grupas, no pirmā groza "Riga" palikušas piecas iespējamās pretinieces no Azerbaidžānas, Šveices, Zviedrijas, Nīderlandes un Bosnijas un Hercegovinas. Priekšsacīkšu kārta notiks no 22. līdz 27. augustam.

"Riga" vakar arī paziņoja par skaļu pastiprinājumu – pievienojies 28 gadus vecais brazīlietis Seržinju jeb Seržiu Viljans de Amorims, kurš iepriekš spēlēja Brazīlijas "Atlantico" un vietējā čempionātā tika atzīts par labāko malējo spēlētāju, bet pēc tam devās uz Eiropu un ar Beļģijas "Anderlecht" izcīnīja ceturto vietu Čempionu līgā un ieguva Beļģijas titulu. "Riga" pagājušajā sezonā ceturtdaļfinālā ar 2-0 apspēlēja "Rabu", ar 3-0 pieveica "Nīcu" un finālā ar 3-1 apspēlēja arī kausa ieguvēju RFS.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefafutsalcham...
https://www.facebook.com/rigafutsal...