Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

U19 telpu futbola izlase zaudē beļģiem un netiek EČ finālturnīrā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

U19 telpu futbola izlase zaudē beļģiem un netiek EČ finālturnīrā
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka šodien Latvijas U19 telpu futbola izlase 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatkārtas noslēdzošajā spēlē ar 0:2 piekāpās Beļģijai un tādējādi nekvalificējās finālturnīram.

Visa pirmā puslaika garumā abas komandas spēkojās līdzvērtīgi un regulāri apmainījās sitieniem pa vārtiem. Labākā iespēja izcelties mājinieku rindās bija Sandim Švānam, kurš no tuvas distances ar galvu raidīja bumbu pret vārtu pārliktni.

Otrais puslaiks sākās ar vairākiem bīstamiem Beļģijas izlases uzbrukumiem, bet pati spēle kļuva abpusēji agresīvāka. Latvijas telpu futbolistiem pie pretinieku vārtiem iespējas radīt neizdevās, un beļģu iegūtais teritoriālais pārsvars pie gūtiem vārtiem noveda puslaika sestajā minūtē, kad pretinieki bija pirmie pie Maksima Križanovska atvairītās bumbas.

Pēc zaudētajiem vārtiem Latvijas izlase sāka spēlēt ar pieciem spēlētājiem, sūtot kā laukuma spēlētāju vārtsargu Raineru Mūrnieku. Puslaika vidū pretinieku vārtu konstrukciju norībināja Daniils Fogels, bet četras minūtes pirms mača beigām pretinieki izmantoja tukšos Latvijas izlases vārtus un pārsvaru dubultoja.

Citā trešās kārtas spēlē sestdien Somija ar 7:2 uzvarēja Gruziju, kas nozīmēja, ka Latvijai pirmās vietas izcīnīšanai šajā mačā bija nepieciešams panākums ar trīs vārtu pārsvaru.

Pirms tam pirmajā kārtā trešdien Latvijas izlase atspēlēja trīs vārtu deficītu un cīnījās neizšķirti 3:3 ar Somiju, kamēr Beļģija ar 4:2 uzvarēja Gruziju. Dienu vēlāk laukuma saimnieki apspēlēja gruzīnus ar 4:0, savukārt Beļģijas un Somijas duelī pārāki ar 1:0 bija somi.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar septiņiem punktiem izcīnīja Somija, Beļģija tika pie sešiem punktiem, Latvijai četri punkti un trešā vieta, bet Gruzija pie punktiem turnīrā netika.

Ceļazīmi uz finālturnīru, kas septembrī risināsies Horvātijā, izcīna tikai grupas pirmās vietas ieguvēja. Neviena no Latvijas izlases pretiniecēm turnīrā Jelgavā iepriekš nebija spēlējusi Eiropas U-19 čempionāta finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14719/jaunie-t...

     [+] [-]

, 2023-03-25 19:14, pirms gada
Bildē redzams, ka treneru personāls ļoti vecs. Man kaut kā liekas, ka jaunatnei labāk ir jaunāki treneri. Saprotu, ka futbols ir konservatīvs sporta veids un tur opīši var būt treneri, bet futzāls piestāv jaunatnei.