Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

U19 telpu futbola izlase pārliecinoši pārspēj Gruziju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

U19 telpu futbola izlase pārliecinoši pārspēj Gruziju
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka Latvijas U19 telpu futbola izlase 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatkārtas turnīra otrajā spēlē ar pārliecinošu rezultātu 4:0 pārspēja Gruzijas izlasi, visus vārtus iesitot pirmajā puslaikā.

Ar saviem otrajiem vārtiem turnīrā pirmā puslaika pašā vidū mājiniekus vadībā izvirzīja Edvards Eduards Ošis. Savukārt četras minūtes pirms pārtraukuma pirmais pēc vārtsarga atsistās bumbas bija Artemijs Piļipčuks, arīdzan gūstot savus otros vārtus sacensībās. Vēl pēc minūtes ar spēcīgu un precīzu sitienu no asa leņķa izcēlās Daniils Fogels, kurš arī līdz ar to turnīrā guva savus otros vārtus. Mazliet vēlāk bumba pēc Žana Borisenoka sitiena atrada ceļu gruzīnu vārtos no pašu spēlētāja galvas, rezultātam kļūstot jau 4:0 mājinieku labā.

Otrajā puslaikā Latvijas izlase, neskatoties uz pretinieku centieniem, kontrolēja laukumā notiekošo un atstāja Maksima Križanovska sargātos vārtus neskartus.

Turnīra ievadā trešdien Latvijas izlase atspēlēja trīs vārtu deficītu un cīnījās neizšķirti 3:3 ar Somiju, kamēr Beļģija ar 4:2 pārspēja Gruziju. Citā otrās kārtas mačā ceturtdien starp Somiju un Beļģiju pārāki ar 1:0 bija somi.

Kopvērtējumā pēc divām kārtām Latvijai un Somijai ir pa četriem punktiem, Beļģijas kontā ir trīs punkti, bet gruzīni pie punktiem nav tikuši.

Turnīra noslēgumā Latvijas jauniešiem sestdien pretiniekos būs Beļģija. Ceļazīmi uz finālturnīru, kas septembrī risināsies Horvātijā, izcīnīs tikai grupas pirmās vietas ieguvēja. Neviena no Latvijas izlases pretiniecēm turnīrā Jelgavā līdz šim nav spēlējusi Eiropas U-19 čempionāta finālturnīrā

Galvenais treneris Arturs Šketovs sastāvā iekļāvis spēlētājus no septiņiem klubiem.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14713/u-19-tel...