Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Superkausā Latvijas futzāla smagsvaru cīņa starp "Riga" un RFS, tiešraide TV4

Agris Suveizda

Superkausā Latvijas futzāla smagsvaru cīņa starp "Riga" un RFS, tiešraide TV4
Kiki Vaporaki un Talliss Lima. Foto: Riga Futsal Club

Šovakar Rīgas Olimpiskajā centrā norisināsies atjaunotais Latvijas superkauss telpu futbolā, un tajā savā starpā tiksies abi Latvijas telpu futbola grandi – pašreizējā čempionvienība "Riga" (agrāk "Petrow") un pašreizējā vicečempione un kausa īpašniece RFS (agrāk "Nikars"). Spēles sākums plkst. 21.15, tiešraide TV4 un portālā Sportacentrs.com, bet iesildīties mačam varēsiet ar Virslīgas sezonas prezentāciju plkst. 19.00 - tiešraide portālā Sportacentrs.com.

• Pagājušajā sezonā visas trofejas izšķīrās šo klubu cīņās. Pamatturnīrā ar 46 punktiem 16 spēlēs pirmā bija "Riga", par sešiem punktiem apsteidzot RFS (3:3, 9:2), izslēgšanas spēļu finālsērijā "Riga" uzvarēja ar 3-1 (4:3, 3:5, 4:3 pagarinājumā, 5:2), bet dramatiskā kausa finālā Jēkabpilī ar 6:5 pārāka bija RFS.

• Vasarā abi klubi turpināja pastiprināt sastāvus. "Riga" ieguva futzāla leģendu Rikardinju, brazīliešus Seržinju un Tallisu Limu un argentīniešus Kiki Vaporaki un Dilanu Vargasu, bet RFS tika pie Latvijas labākā futzālista Mika Babra, kurš ziemā uz Vāciju devās tieši no "Petrow", un diviem brazīliešiem Dudu Tabordas un Enriki.

• Principiāls duelis gaidāms arī starp treneriem – RFS turpina vadīt Latvijas izlases jaunais galvenais treneris Vasko Vujovičs no Melnkalnes, bet pie "Riga" stūres palicis bijušais Latvijas izlases treneris Artūrs Šketovs.

• Pirms mēneša abi klubi uzņēma spēcīgus starptautiskos turnīrus. "Riga" Čempionu līgā Salaspilī pārspēja Vācijas (3:1), Turcijas (22:1) un Azerbaidžānas (8:3) stiprākos klubus, bet RFS pārbaudes turnīrā Rīgā ieguva otro vietu konkurencē pret Polijas bronzas medaļnieci (3:6), Čehijas vicečempioni (4:2) un Lietuvas flagmani (6:2).

• "Riga" rindās sešus vārtus guva Rikardinju, kurš kļuva par Čempionu līgas visu laiku rekordistu, bet četrus pievienoja Artjoms Kozlovskis un Seržinju. RFS pārbaudes turnīrā četri vārti Andrejam Baklanovam, pa trijiem Germanam Matjušenko un Edgaram Tarakanovam.

• Superkauss iepriekš risinājās 2017. un 2018. gadā, kad Orlandu Duartes vadībā "Nikars" pārspēja Latgales klubus – 4:2 pār "Rēzekni" un 5:4 pār "LDz Cargo"/DFA.

• Abos superkausos "Nikara" labā pa diviem vārtiem guva Maksims Seņs, kurš tagad pārstāv "Riga". Abās komandās ir virkne tā laika "Nikara" spēlētāju, taču viens bija arī rēzekniešu sastāvā – Miks Babris.

• Virslīgas sezona sāksies jau sestdien ar Salaspils derbiju, "Riga" viesošanos Madonā un RFS mājas spēli pret Kuldīgas "Nikeru", bet jau otrajā kārtā 30. septembrī gaidāms nākamais Rīgas derbijs – atkal Rīgas Olimpiskajā centrā.

• Derbija pretējās nometnēs ir divi brāļu pāri – Matīss Babris, Artjoms Križanovskis "Riga" sastāvā, Miks Babris un Maksims Križanovskis RFS. Tiesa gan, nozīmīgu lomu augusta turnīros spēlēja vienīgi Miks, turklāt Maksims nesen iedzīvojies savainojumā.

• Visas biļetes uz spēli jau ir pārdotas.

Plkst. 19.00 notiks arī Virslīgas pirmssezonas prezentācija - tiešraide portālā Sportacentrs.com.