Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Orlandu Duarte atgriežas Rīgā, Miks Babris iesit ar papēdi – RFS piekāpjas Polijas bronzas medaļniecei

Agris Suveizda

Orlandu Duarte atgriežas Rīgā, Miks Babris iesit ar papēdi – RFS piekāpjas Polijas bronzas medaļniecei
Orlandu Duarte. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS

Olimpiskajā centrā Rīgā aizvadīta pirmā diena "Nikars Summer Cup" jeb Raimonda Valta piemiņas turnīrā. Mājiniece un Latvijas vicečempione RFS ar rezultātu 3:6 piekāpās Polijas bronzas medaļniecei Gļivices "Piast".

• RFS labā pa vārtiem guva Miks Babris, brazīliešu jaunieguvums Dudu un Andrejs Baklanovs, kurš 2022. gadā ar "Piast" kļuva par Polijas čempionu.

• Babrim skaisti iesitot ar papēdi un Dudu trāpot meistarīgā pagriezienā, RFS pirmajā puslaikā īsā laikā no 0:1 panāca 2:1 un pārņēma vadību.

• "Piast" puslaika beigās atbildēja ar spēlēšanu piecatā un veiksmīgiem vārtiem rikošetā pret Baklanovu, vairākumu turpināja arī otrajā puslaikā un atguva vadību.

• Pie 2:4 vairākumu iemēģināja arī RFS, tomēr ielaida vēl divus vārtus. Atšķirībā no pretiniekiem, kas kā piekto sūtīja laukuma spēlētājus, rīdziniekiem pāri centram gāja jaunieguvums brazīliešu vārtsargs Enriki.

• RFS turpina trenēt melnkalnietis Vasko Vujovičs, kurš ir arī Latvijas izlases galvenais treneris, bet pie "Piast" stūres ir bijušais Portugāles izlases treneris Orlandu Duarte, kurš ar panākumiem vadīja arī RFS priekšteci "Nikaru" – Latvijas visu laiku titulētāko futzāla klubu.

• Šovakar RFS plkst. 20.00 tiksies ar Čehijas "Chrudim", bet rīt plkst. 14.00 uzņems Kauņas "Žalgiri". Spēļu tiešraides portālā Sportacentrs.com, šovakar – arī TV4. Hrudimas komanda vakar uzvarēja pendelēs – 4:4, 4:3.

• Nākamnedēļ Čempionu līgas priekšsacīkstes Salaspilī uzņems sastāvu ievērojami pastiprinājusī "Riga", kas trešdien, ceturtdien un sestdien tiksies ar Vācijas, Turcijas un Azerbaidžānas klubiem.

• Virslīgas sezonas sākums plānots 23. septembrī, bet 20. septembrī gaidāms Superkauss starp "Riga" un RFS.

"Nikars Summer Cup"

DatumsSpēleRezultāts
18.08.Žalgiris – Chrudim4:4; 3:4 pen.
RFS – Piast3:6
19.08.Piast – Žalgiris17.30
Chrudim – RFS20.00
20.08.RFS – Žalgiris14.00
Piast – Chrudim16.30