Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempione prezentē futzāla leģendu Rikardinju un cer pirmoreiz tikt Elites kārtā

Agris Suveizda

Latvijas čempione prezentē futzāla leģendu Rikardinju un cer pirmoreiz tikt Elites kārtā
Krišs Upenieks, Rikardinju un Mārtiņš Petrovs. Foto: Igors Timofejevs/Riga FC

Latvijas telpu futbola čempionvienība "Riga Futsal Club" jau pēc deviņām dienām Salaspilī sāks cīņu UEFA Čempionu līgas priekšsacīkšu kārtā un šovasar parūpējās par vienu no nozīmīgākajām pārejām Latvijas klubu sporta vēsturē, piesaistot ne vien meistarīgus argentīniešus un brazīliešus, bet arī portugāli Rikardinju, kurš sešreiz atzīts par labāko futzālistu pasaulē. Šodien "Skonto" stadionā notika titulētā spēlētāja prezentācija.

"Futzāls man daudz devis – ir laiks dot atpakaļ"
Rikardinju: "Liels paldies prezidentam par iespēju spēlēt šajā klubā. Pieņēmu izaicinājumu izmēģināt jaunu līgu un gribu palīdzēt klubam atkal izcīnīt titulu, kā arī paveikt ko skaistu Čempionu līgā. Zinu, ka tas nebūs viegli, bet mums ir ambīcijas, drosme un daudz strādājam, lai būtu gatavi. Gribu palīdzēt rakstīt vēsturi. Mans mērķis allaž ir uzvarēt, un esmu kļuvis par čempionu gandrīz visās līgās, kurās esmu spēlējis. Latvijas titula man vēl nav – mēģināšu to iegūt. Kādēļ ierados? Izaicinājuma un projekta dēļ. Arī tādēļ, ka pēc divām sezonām Indonēzijā varu atgriezties Čempionu līgā. Gribu palīdzēt uzlabot Latvijas līgu un Latvijas futzāla līmeni. Futzāls man ir daudz devis, un tagad ir laiks dot kaut ko atpakaļ."

2020. un 2022. gada Latvijas čempione "Petrow", kas iepriekšējo sezonu sāka kā "Petrow"/"Beitar", marta sākumā jeb īsi pirms izslēgšanas spēlēm oficiāli nokļuva "Riga" paspārnē, nosargāja titulu un šovasar sastāva komplektācijā atvēzējusies vēl nebijušos augstumos. "Plāni, kā katru gadu, ir ambiciozi – katrā turnīrā piedalāmies, lai uzvarētu," teica futzāla kluba prezidents Mārtiņš Petrovs. "Pagājušajā gadā ar gandrīz tikai vietējiem spēlētājiem nokļuvām Čempionu līgas pamatkārtā, kurā nostartējām cienīgi. Šogad mērķis ir vēl augstāks – tikt līdz Elites kārtai. Latvijas čempionātā, kā katru gadu, protams, vienīgais mērķis ir tituls. Pateicoties sponsoriem, ir bijusi iespēja piesaistīt diezgan spēcīgus leģionārus. Redzēs, kas no tā sanāks, jo Čempionu līgas pirmā spēle gaida jau 23. augustā. Aicinu visus uz spēlēm, jo futzāls ir tikpat aizraujošs, cik basketbols, kur tūliņ sāksies Pasaules kauss."

1. aprīļa joks, kas piepildījās
Vēl pirms Rikardinju rīdzinieki piesaistīja Argentīnas izlases spēlētāju Kiki Vaporaki, kurš izcīnījis pasaules zeltu un sudrabu, finālā zaudējot Rikardinju pārstāvētajai Portugālei, kļuvis par "Copa America" ieguvēju un iepriekšējo sezonu pavadīja Itālijā. Klāt nācis arī viņa tautietis un Argentīnas čempions Dilans Vargass, kā arī brazīlieši Seržinju, kurš ar Beļģijas "Anderlecht" spēlēja Čempionu līgas finālčetriniekā, un arī Talliss Lima, kurš spēlējis Brazīlijas, Spānijas un Portugāles čempionātos.

"Leģionāri paliek līdz sezonas beigām – ja vien neparādās kāds klubam izdevīgs transfērs. Protams, arī gadās, ka spēlētājs neiespēlējas un tamlīdzīgi, bet leģionārus vienmēr ņemam uz pilnu sezonu. Līgumi ar ārzemniekiem pārsvarā ir līdz sezonas beigām, bet dažiem ir arī pagarināšanas iespējas. Ja kvalitāte atbildīs gaidītajam saturam, tad leģionārus ņemam ar mērķi, lai viņi turpinātu spēlēt," sacīja Petrovs.

"Šis mums būs pirmais gads kā profesionālai komandai – vairs neesam amatieru līmenī. Trenējamies divreiz dienā, un šosezon pieeja ir diezgan nopietna. Budžetu šosezon plānojam ap 400 tūkstošiem eiro – ja parādās vēl kāds sponsors, tad, protams, summa var pieaugt," prezidents turpināja. Simboliski, ka 1. aprīlī "Riga" jokojot izziņoja Rikardinju pāreju, bet dažus mēnešus vēlāk tā kļuva par realitāti. "Ir lietas, kas piepildās, - vajag tikai cerēt!"

"Zinu, ka šis klubam būs pirmais profesionālais gads un ka vēl pie daudz kā ir jāstrādā, bet svarīgākais ir tas, ka mēs gribam pie tā strādāt," uzskata Rikardinju, kuram septembrī apritēs 38 gadi. "Jābūt pacietīgiem un jāstrādā. Jau esmu saticis komandu – mums ir gan talantīgi, gan arī pieredzējuši spēlētāji, taču nevajag gaidīt, ka leģionāri vienā mirklī atrisinās visas problēmas. Esam ieradušies, lai palīdzētu, dotu savu pieredzi un talantu laukumā un spēlēsim kā komanda – šī nebūs Rikardinju komandai vai Kiki komanda. Aicinu skatītājus uz spēlēm – pārstāvēsim ne vien savu klubu, bet arī visu Latviju."

Smaga grupa, bija vēlme spēlēt "Arēnā Rīga"
Lai sasniegtu Elites kārtu, kurā "Nikars" savulaik spēlēja četras reizes (2009., 2012., 2014. un 2016. gadā), rīdziniekiem būs jāpārvar divi grupu turnīri, no kuriem draudīgāks pat solās būt pirmais. 23. augustā "Riga" tiksies ar Vācijas "Jahn Regensburg", 24. augustā – ar Turcijas "Istanbul Şişli", bet 26. augustā – ar potenciāli spēcīgāko pretinieku Azerbaidžānas "Araz", kas 2009. gadā "Nikaru" Elites kārtā pārspēja ar 7:1, bet Salaspilī pabija arī pirms diviem gadiem, kad "Rabu" apspēlēja ar 8:4. Tālāk tiks grupas uzvarētājas un viena no astoņām otro vietu ieguvējām.

"Grupa ir ļoti smaga – pagājušajā gadā, kad braucām uz Erevānu, tā grupa nešķita tik smaga," teica Petrovs. "Nav nekāda noslēpuma, ka Azerbaidžānas "Araz" būs 7-8 leģionāri – pārsvarā brazīlieši. "Araz" būs diezgan spēcīga komanda, bet, ja visu pareizi darīsim, tad viss būs mūsu pašu rokās. Pagājušajā gadā gandrīz bez leģionāriem nospēlējām ļoti cienīgi pret komandām ar krietni vairāk leģionāriem. Nav nekādu problēmu – jāspēlē sava spēle, jāizvairās no traumām. Nākamajā grupā, ja tajā iekļūsim, jau izskatās vienkāršāk – futzālā tā gadās, ka komandas, kuras regulāri kļūst par čempionēm, rangā ir augstāk un sāk augstākā kārtā. Lai gan arī "Araz", kas uzvarējusi 17 reižu, tāpat būs jāspēlē priekšsacīkšu kārtā. Galvenais ir atrast to ansambli, ar kuru varam vinnēt, - tas ir treneru un arī mans uzdevums."

Pirms diviem gadiem Rīga uzņēma Čempionu līgas finālčetrinieku, kurā spēlēja arī Rikardinju un viņa tā brīža klubs Francijas ACCS. Toreiz spēles notika "Arēnā Rīga", un Petrovs apstiprināja, ka bija vēlme tur uzņemt arī Čempionu līgas priekšsacīkstes: "Tāda doma bija, bet diemžēl neizdevās sarunāt laukuma segumu no Lietuvas, kur pirms diviem gadiem notika Pasaules kauss un grīda palika pie viņiem. Laika trūkuma dēļ diemžēl neizdevās vienoties. Mēģināsim Salaspilī pārsist turienes skatītāju rekordus. Latvijas sporta infrastruktūra diemžēl ir tāda, kāda tā ir. Kad tiks uzcelta sporta spēļu halle, tad vismaz vairs nebūs tikai viena pati "Arēna Rīga"."

"Pagaidām ar komandu esmu trenējies trīs vai četras reizes. Neaizmirsīsim, ka tikko pabeidzu sezonu Indonēzijā. Atpūsties nav bijis laika – tagad ir jākoncentrējas ļoti svarīgam turnīram, gatavojos soli pa solim un strādāju arī ar fizioterapeitu. Trenējos divreiz dienā un būšu labākajā formā, kādā vien varēšu, taču, kā jau teicu, šī nebūs Rikardinju komanda – galvenais, cik stipra būs komanda kopumā," teica portugālis. Ar Portugāles izlasi Rikardinju ir kļuvis par Eiropas un pasaules čempionu, bet klubu futbolā ar Lisabonas "Benfica" un Madrides "Inter Movistar" pie Čempionu līgas (agrāk UEFA Futzāla kausa) trofejas ir ticis trīs reizes. Viņa rēķinā arī seši Spānijas, pieci Portugāles, divi Japānas un viens Francijas tituls. Par pasaules labāko futzālistu viņš atzīts 2010., 2014., 2015., 2016., 2017. un 2018. gadā. Pēc viņa trīsreiz balvu ieguvis brazīlietis Ferrau.

"Riga" klasiskā futbola komanda ceturtdien "Skonto" stadionā Eirokausos uzņems Nīderlandes "Twente", un "Skonto" stadionā pirms spēles pieejami autogrāfiem un fotogrāfijām būšot arī Rikardinju un Vaporaki.

     [+] [-]

, 2023-08-14 20:46, pirms 9 mēnešiem
Budžets 400k eiro. Rikardinjo savu laiku bija veinīgai futzālists, kurš saņema 1+ miljonu gadā. Jā, viņš jau nav tas, kas bija iepriekš, bet es šaubos, ka viņš spēlēs par sviestmaizi Latvijā. Tādēļ šis budžets izklausās smieklīgi, iespējams 4 miljoni, tas jau tuvāk patiesībai.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-14 22:00, pirms 9 mēnešiem
Būs interesanti,lai veicas 💪

     [+] [-]

, 2023-08-14 22:50, pirms 9 mēnešiem
Kas notiks, ja neizdosies pārvarēt pirmo kārtu? Ir vēl citi Eiropas kausu turnīri?

     [+] [-]

, 2023-08-14 23:50, pirms 9 mēnešiem
Interesanti kā viņiem ies Latvijas čempī .Parejās komandas tiks masētas ar desmit vārtu starpību .

     [+] [-]

, 2023-08-15 00:37, pirms 9 mēnešiem
zaba5 rakstīja: Interesanti kā viņiem ies Latvijas čempī .Parejās komandas tiks masētas ar desmit vārtu starpību .
jā , verbāli

  -1 [+] [-]

, 2023-08-15 08:05, pirms 9 mēnešiem
fufels sanāks... tas ir tāpat kā spēlēt zoli- tu vari būt lielmeistars, bet, ja tev nedala "lapu" un pārējie pie galda sēdošie ir luņi, tad nekur tālu netiksi

     [+] [-]

, 2023-08-15 13:41, pirms 9 mēnešiem
Garais1606 rakstīja: Budžets 400k eiro. Rikardinjo savu laiku bija veinīgai futzālists, kurš saņema 1+ miljonu gadā. Jā, viņš jau nav tas, kas bija iepriekš, bet es šaubos, ka viņš spēlēs par sviestmaizi Latvijā. Tādēļ šis budžets izklausās smieklīgi, iespējams 4 miljoni, tas jau tuvāk patiesībai.
Budžets tāds arī varētu būt. Ne jau 38 gadu vecumā viņš pelnīs 300, 400 vai 500 k. Vienojās par kādiem max ~250k un aiziet.

     [+] [-]

, 2023-08-15 14:00, pirms 9 mēnešiem
maox rakstīja: Budžets tāds arī varētu būt. Ne jau 38 gadu vecumā viņš pelnīs 300, 400 vai 500 k. Vienojās par kādiem max ~250k un aiziet.
Rēķini tikai, ka kādu kapeiku jāmaksā arī pārējiem + ceļošanas izdevumi.